πρόταση για Πρόγραμμα επεξεργασίας video

maxdore217

New member
12 May 2012
32
Αρκετό καιρό χρησιμοποιώ το CyberLink Power director από την έκδοση 7 μέχρι τώρα το 11 και φτιάχνω τα dvd διακοπών μου ( μου αρέσει που είναι απλό σχετικά και ελαφρύ ) έχει και κάποιες επιλογές σοβαρές μέσα ,αλλά θα ήθελα κάποια εναλλακτική σε ποιο πλήρες πρόγραμμα μιας και σε κάποια σημεία με απογοήτευσε π.χ. σε ρύθμιση για σταθεροποιήση κ.α.
Προς τα που να ρίξω μια ματιά? σε αντίστοιχο ( μην πει κανείς δες sony vegas που πάει σε επαγγελματικό ).

Last edited:
Μετα απο το cyberlink, πας στο adobe premiere pro.
Στην αρχη θα σου φανει σαφως πιο πολυπλοκο απο το cyberlink και πιστευω για απλο edit θα συνεχιζεις να χρησιμοποιεις το cyberlink.
Εχει ομως πολλες δυνατοτητες και αξιζει να προσπαθησεις

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου .

Μπορείς να μου πεις περίπου που βλέπεις μεγάλη διαφορά ( 2-3 δυνατότητες που πιστεύεις εσύ ανώτερες ) επειδή βλέπω ότι έχεις δουλέψει και τα 2 ...πράγματι το cyberlink είναι καλό για αρχή αλλά αν το δουλέψεις μετά δεν έχει πολλές extra επιλογές.

Απάντηση: Re: πρόταση για Πρόγραμμα επεξεργασίας video

Εγώ παλιά (πριν 5-10 χρονια) με την DV καμερα που ειχα (ειχε firewire εξοδο) χρησιμοποιουσα το Pinnacle Studio και δευτερευοντως το Αdobe Premiere pro που ηταν αρκετα πιο περιπλοκο και βαρυ, απο τοτε δεν εχω ασχοληθει σοβαρα με το αντικειμενο και θα ηθελα επίσης να ακουσω προτάσεις για ένα ελαφρυ και σοβαρό προγραμμα που μπορει να διαβασει, μετατρέψει και διαχειριστει το σύνολο των αρχείων βιντεο που προκυπτουν ειτε απο βιντεοκάμερα ειτε απο τις φωτογραφικες μηχανές, ιδανικό θα ηταν το ιδιο προγραμμα να υπαρχει και σε περιβάλλον Mac και Win.
Παντα μιλώ για προγραμμα που απευθυνεται κυρίως σε ερασιτεχνες αλλά περιλαμβανει και αρκετες δυνατότητες για το κατι παραπάνω αν χρειαστεί, χωρίς ομως να απαιτει πανακριβα υποσυστηματα απο πλευρας υπολογιστή.

Last edited:

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου .

Μπορείς να μου πεις περίπου που βλέπεις μεγάλη διαφορά ( 2-3 δυνατότητες που πιστεύεις εσύ ανώτερες ) επειδή βλέπω ότι έχεις δουλέψει και τα 2 ...πράγματι το cyberlink είναι καλό για αρχή αλλά αν το δουλέψεις μετά δεν έχει πολλές extra επιλογές.

Δεν εχω δουλεψει παρα πολυ το adobe, απλα ξερω οτι το χρησιμοποιουν ατομα με γνωσεις πανω στην καμερα. Δες πχ στο vimeo αρκετα video τα οποια εχουν γινει με το adobe.
Ο λογος που ξεκινησα να το δουλευω, ειναι γιατι ηθελα να φτιαξω ενα video με super slow motion χρησιμοποιωντας το twixtor, το οποιο ειναι plug in για το adobe.

τα καλυτερα προγραμματα επεξεργασιας βιντεο ειναι... FCPX (για MAC) , Αvid media composer (PC & MAC) kai Adobe Premiere (PC - MAC) .
Το Premiere ειναι πιο ευκολο απο τον Avid , εχει αμμεση συνεργασια με τα υπολοιπα προγραμματα της adobe (photoshop - after effects κλπ) κι εχει δεκαδες PLUGINS.
Eιναι πολυ γρηγορο και σχετικα απλο .

Ο avid θεωρειται πιο επαγγελματικο προγραμμα (και ειναι) αλλα ειναι αρκετα πιο δυσκολο .

Το Fcpx ειναι μονο για Mac...

Last edited:

Το Premiere ειναι πιο ευκολο απο τον Avid , εχει αμμεση συνεργασια με τα υπολοιπα προγραμματα της adobe (photoshop - after effects κλπ) κι εχει δεκαδες PLUGINS.
Eιναι πολυ γρηγορο και σχετικα απλο .

Ευχαριστω Γιαννη , απο αυτα που μου λες μαλλον κλεινω προς αυτο μιας και χρησιμοποιω και το Lightroom αρκετα , θα δω τι θυμαμαι και απο παλια που το ειχα δουλεψει περιστασιακα.

Εγώ θα πρότεινα το Sony Vegas. Πολύ πιο εύκολο από το Premiere με αρκετές δυνατότητες χωρίς να μπαίνει σε επαγγελματικά επίπεδα. Είχα ξεκινήσει με Piancle και μετά πήγα στο Vegas. Δοκίμασα και το Premiere αλλά τελικά γύρισα στο Vegas γιατί μου έφταναν οι δυνατότητές του και δεν ήθελα κάτι τόσο προχωρημένο. Αν αυτό που θες είναι προσωπική χρήση για βίντεο από διακοπές και γενέθλια δεν χρειάζεται να πας στο Premiere. Θα μπλέξεις χωρίς λόγο.

Το premier δεν είναι καθόλου μπλέξιμο. Απλά πρέπει να το γνωρίζεις. Πάνω απο 10 χρόνια δουλεύω το πρόγραμα, και φυσικά κάνεις μοντάζ και εφέ, επαγγελατικού επιπέδου.

Εγώ θα έλεγα pinnacle studio ultimate. Για τη χρήση που το θέλεις είναι ιδανικό. Δουλεύω κάποιες φορές και το sony vegas αλλά είναι πιο περίπλοκο και δεν έχει τόσα έτοιμα πράγματα και χρειάζεται γνώση του προγράμματος και αρκετή δουλειά για να κάνεις κάτι καλό. Στο pinnacle μου αρέσουν πολύ τα montage themes που έχει.Φυσικά υπάρχουν πολλά plugins και για τα δύο προγράμματα.

Δυο συμβουλές κι από μένα ...

1) Να αρχίσεις να ασχολείσαι με αυτό που σου φαίνεται πιο εύκολο και πρακτικό κι όχι με αυτό που *είναι καλύτερο*.
Tο Χ, Ψ πρόγραμμα είναι εργαλείο. H επεξεργασία του video είναι η δουλειά σου.
2) Να ασχοληθείς με κάποιο που να συνεργάζεται με το hardware που έχεις.
Πχ από αυτά που αναφέρθηκαν το After Effects σε Windows συνεργάζεται με τις nvidia.
Αντίθετα το Vegas δουλεύει με OpenCL oπότε θα δουλέψει καλύτερα με μια φθηνότερη ΑΜD πάρά με μία nvidia.

Ευχαριστω πολύ και για τις νεες προτασεις, θα κανω πλεον και την δική μου ερευνα πανω σε αυτες για να αποφασισω.

Νομίζω ότι ο kbouk ρωτάει κάτι αντίστοιχο με εμένα σε αντίθετη περίπτωση δεν έπρεπε να αλλάξει το αρχικό θέμα , για κάποιο λόγο έχει δώθει μια διαφορετική ώθηση στο θέμα : να πούμε ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα γενικά κάτι το οποίο είναι λάθος γιατί δεν γαμήσει με πόστ που θα λέει οτι θέλει ο καθένας px. εγώ δουλεύω το Χ επειδή ξέρω ταιλανδεζικά και είναι το καλύτερο ,εμένα πάλι δεν με ενδιαφέρει αυτό μιας και πολύ εύκολα μπορείς κάποιος να βρεις ποιο είναι το καλύτερο ή τα καλύτερα από θέμα δυνατοτήτων προγράμματα...εγώ ψάχνω γρήγορο -αξιόπιστο -φιλικό .

Τώρα για το vegas δεν είχα παραστάσεις από κάτι ανάλογο αλλά δεν το λες και απλό ( να πω ότι δεν σκοπεύω να πάρω και βιβλίο για να φτιάξω κάτι ) ούτε κατάστημα είμαι ούτε θέλω να χαλάσω 10 μέρες για να βγάλω ταινία ''οι διακοπές μου'' σε 1 μέρα θέλω να κάψω dvd με αποτέλεσμα καλύτερο από το director που μέχρι στιγμής δεν είναι άσχημο αλλά δεν έχει αυτό το κάτι παραπάνω. Το pinnacle studio ultimate που είπε κάποιος θέλει pc δυνατό -τότε είχα λάπτοπ μς 2gb ραμ και δεν τσούλαγε καθόλου πάντως επιλογές πρέπει να είχε αρκετές αν θυμάμαι καλά ( αλλά το πρόγραμμα βράχος ).

Νομίζω ότι ο kbouk ρωτάει κάτι αντίστοιχο με εμένα σε αντίθετη περίπτωση δεν έπρεπε να αλλάξει το αρχικό θέμα , για κάποιο λόγο έχει δώθει μια διαφορετική ώθηση στο θέμα : να πούμε ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα γενικά κάτι το οποίο είναι λάθος γιατί δεν γεμίσει με πόστ που θα λέει οτι θέλει ο καθένας

Πρωταρχικώς προσεξε λίγο την ορθογραφία στην υπογραμμισμένη λέξη :firstprize: γιατι με δυσκολια καταλαβα τι ηθελες να πεις, δευτερευόντως και η δική μου ερώτηση πανω κατω το ιδιο με εσενα έλεγε :
"Παντα μιλώ για προγραμμα που απευθυνεται κυρίως σε ερασιτεχνες αλλά περιλαμβανει και αρκετες δυνατότητες για το κατι παραπάνω αν χρειαστεί, χωρίς ομως να απαιτει πανακριβα υποσυστηματα απο πλευρας υπολογιστή. "

Προφανως και δεν ζητησα το καλυτερο επαγγελματικο προγραμμα επεξεργασιας βιντεο.

Με 2-3 tutorial όλα είναι απλά για τις βασικές δουλειές. Το premiere μου είχε φανεί λίγο δυσκολο από το Vega αλλά ήταν θέμα συνήθειας. Από εκεί και πέρα όταν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω θα πρέπει να διαβάσεις και βιβλία να δεις και μαθήματα δεν γίνεται αλλιώς. Και τα 2 πάντως τα δουλεύω σε ισχυρούς υπολογιστές αλλά δεν έχω προβλημα

Είδες πρωί-πρωί το μυαλό μου στο πονηρό !
Λάθος έγινε από την διόρθωση και μου έβγαλα τυχαία αυτήν την λέξη ( πάντως σχετική είναι και αυτή αν το δεις από άλλη οπτική πλευρά πάνω σε αυτό που θέλω να γράψω)
εν τέλει εσύ τι αποφάσισες αφού το ψάχνεις παράλληλα?
Το μπέρδεμα πρέπει να έγινε πάντως στο θέμα δυνατοτήτων το ξανά λέω γιατί οι δυνατότητες δεν είναι το παν ( τουλάχιστον για εμένα ) αν το αποτέλεσμα που θες μπορεί να βγει και με ποιο απλό τρόπο.

Εγώ δουλεύω το premiere pro και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν το βρίσκω καθόλου δύσκολο η πολύπλοκο που ακούστηκε. Φορτώνεις τα κλιπάκια, τα τριμάρεις όσο θές, τα πετάς στην timeline σου στο σημείο που θες και αν θέλεις κάνεις και διορθώσεις εκεί (levels, curves).

Δεν μπορώ να φανταστώ οτι σε κάποιο άλλο πρόγραμμα είναι η διαδικασία σημαντικά απλότερη. Και στο Windows Movie Maker προ 8ετίας τα ίδια ακριβώς ήταν.

Αλλά σου προσφέρει βέβαια μετά την δυνατότητα να κάνεις και πολλά παραπάνω πράγματα αν θες. Το μόνο που δεν έχει (ή δεν έχω βρεί εγώ δλδ) είναι έτοιμα εφέ και τίτλους και τέτοια.