Πρόταση μομφής κατά του Super Moderator

Status
Not open for further replies.

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Στο νήμα "Που πάει η γλώσσα μας" δέχτηκα την ανάρμοστη και χυδαία επίθεση του Super Moderator Γιάννη Χατζηγεωργίου, ο οποίος με αποκάλεσε "λασπολόγο εθνομηδενιστή που φοράει παρωπίδες σε κάθε τι ελληνικό". Επίσης με την αναφορά του με μειώνει ατομικά αφού αποδίδει χαρακτηρισμό στις θέσεις μου ως "αέρινα υπερφίαλα θέσφατα", αλλά και μειώνει το γλωσσικό γνωστικό μου επίπεδο με τον χαρακτηρισμό "την πλήρη άγνοιά του σχετικά με τη γλωσσική υπόσταση και την αξία της." (τα παραπάνω είναι από τη δημοσίευσή του στο http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1267969&postcount=416).

Ακόμα κι αν εγώ έσφαλα με κάποιους χαρακτηρισμούς μου (δε το αποδέχομαι αλλά έστω πως είναι έτσι) δεν δικαιολογείται από ένα θεσμικό όργανο όπως ο Super Moderator να απαντά με τέτοιο ύφος και ήθος. Στην οργισμένη απάντησή μου ότι δεν δικαιούται να κρίνει το ύφος μου όταν μιλάει με τέτοιο ύφος ο ίδιος, η δημοσίευσή μου απλώς διαγράφηκε από τον παραπάνω Super Moderator.

Σε ότι αφορά το χαρακτηρισμό "Ελληνάρες" που πυροδότησε την παραπάνω αντίδραση του Super Moderator, θέλω να επισυνάψω όλες τις σχετικές δημοσιεύσεις μου.

Η πρώτη μου αναφορά στο "Ελληνάρες"
Η γλώσσα ακολουθεί την κοινωνία. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Αν δεν ακολουθούσε την κοινωνία, θα είχε επικρατήσει η αρχαΐζουσα ή η καθαρεύουσα και όχι η δημοτική. Παρά τις προσπάθειες τον "ελληνάρων" τύπου Άδωνη, επικράτησε η γλώσσα που μιλάει ο κόσμος. Με την αναθεώρηση της νεοελληνικής από τον Τριανταφυλλίδη είχαμε μία προσπάθεια να εκλογικευτούν ορισμένα ευτράπελα (πχ το τραίνο - ξενικός όρος δεν έχει καμία λογική να γράφεται με "αι"- πλέον όλοι οι ξενικοί όροι μεταφέρονται στην απλούστερη μορφή άρα τρένο) και να απαλειφθούν στοιχεία που δε χρησιμοποιούνταν εδώ και αιώνες. Τα πνεύματα στους ελληνιστικούς χρόνους προφέρονταν. Η δασεία είναι το ελαφρύ "χ". Από τη στιγμή που πάψαμε να την προφέρουμε, για ποιο λόγο να συνεχίσει να υπάρχει; Καλώς καταργήθηκε.
Το "Η" στην αρχαιότητα προφερόταν ΕΕ (μακρό Ε) και όχι Ι. Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής του σήμερα (όπως και των λοιπών διφθόγγων). Το αν τελικά κάποια στιγμή στο μέλλον καταργηθεί (και από το γραπτό λόγο) δε θα είναι υποβιβασμός της γλώσσας. Θα είναι εξέλιξη, όπου η εξέλιξη σημαίνει αντιστοιχία με το τι συμβαίνει στον προφορικό λόγο. Αν κάποιος αυτό το θεωρεί υποβιβασμό, χειροτέρευση, κάνει λάθος.
Στην ερώτηση του Συντονιστή Κατηγορίας opsim:
Θα ήθελα μια διευκρίνηση:
Όποιος προτιμά την σωστή εκφορά του γραπτού και προφορικού λόγου καθίσταται αυτόματα και "Ελληνάρας" με την έννοια της λέξης που αποδίδεις (π.χ. Άδωνις κλπ)?
απαντώ διευκρινιστικά:
Όχι.

Ελληνάρας είναι αυτός που πιστεύει πως κάθε τι προερχόμενο από την Αρχαία Ελλάδα είναι και ανώτερο. Ελληνάρας είναι αυτός που πιστεύει πως έπρεπε να έχουμε ακόμη πνεύματα, και ας έχουν περιέλθει σε αχρηστία εδώ και μερικούς αιώνες. Το αστείο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν πνεύματα, αυτά εμφανίστηκαν αργότερα. Ελληνάρας είναι αυτός που προτιμά την λέξη "τηλεομοιοτυπία" από τη λέξη φαξ και μάλιστα επιμένει στους γύρω του ότι έτσι είναι το σωστό. Ελληνάρας είναι αυτός που προτιμά τη λέξη "δυφίο" από τη λέξη μπιτ. Κοινώς αυτός που προσπαθεί να εξελληνίσει τα πάντα και δε δέχεται καμία γλωσσική πολιτισμική παρέμβαση, ξεχνώντας πως οι γλώσσες έχουν πάρα πολλά "δάνεια" μεταξύ τους.
Στο σχόλιο του Συντονιστή opsim
Αν προσέξεις τα νήματα από την αρχή ο συντάκτης του εν λόγω νήματος δεν το άνοιξε για να εκφράσει τον προβληματισμό του για τη χρήση της λέξης "φαξ" αντί για "τηλεμοιοτυπία" αλλά για πολύ πιο "ριζικές" αλλαγές.
απαντώ
Μα κι εγώ δε χαρακτήρισα τον mouratos και τη θέση του ως θέση "Ελληνάρα". Όμως ο φίλος που αναφέρθηκε σε αλλοίωση και υποβάθμιση της γλώσσας από την Δημοτική και το μονοτονικό σύστημα, ναι, εντάσσεται για μένα στην κατηγορία αυτή, των Ελληνάρων.
που είναι συναφές με την παραπάνω αναφορά μου στο ποιους θεωρώ ως "Ελληνάρες".

Το νήμα το διάβαζαν πολλοί διαχειριστές αλλά κανείς δεν είχε την αντίδραση του Super Moderator.

Για όλα τα παραπάνω, θεωρώ την αντίδραση του Super Moderator ανάρμοστη στο πρόσωπό μου και ζητώ να γίνει ανοιχτό δημοψήφισμα με πρόταση την κατάπτωσή του από το συγκεκριμένο θεσμικό του ρόλο. Όταν αυτοί που ασκούν την εξουσία δίνουν αυτό το παράδειγμα, χάνεται κάθε έννοια ισονομίας. Φυσικά δε μπορώ να δεχτώ να κριθεί από αυτούς που τον διόρισαν σε αυτή τη θέση.

Κάνω λοιπόν πρόταση μομφής κατά του αξιώματος του Γιάννη Χατζηγεωργίου ως Super Moderator και ζητώ να ψηφίσουν οι συμμετέχοντες στο φόρουμ για την υπερψήφιση ή καταψήφιση αυτής της πρότασης μομφής.

Ευχαριστώ

ΥΓ: Δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Γιάννη Χατζηγεωργίου, έχω όμως με το θεσμικό του ρόλο και τον τρόπο που άσκησε αυτό το ρόλο στο πρόσωπό μου.

To νήμα κλειδώνει έως ότου επιληφθούν οι ΓΔ/ΑΓΔ.

Φίλε malakudi, oι διαδικασίες που ζητάς δεν προβλέπονται απο τους κανόνες του φόρουμ...Οχι μόνο σ' εμάς αλλά και πουθενά αλλού....Σε κανένα φόρουμ.
Τώρα για τα παράπονά σου αρμόδια να απαντήσει είναι η Γενική Διαχείριση του φόρουμ και αυτό πάντα με πμ και όχι δημόσια.

Last edited:
Status
Not open for further replies.