[Πρόταση προς σωματείο]Πόσες υποκλίσεις θα μας κάνουν αν παραγγείλουμε 1000 iphone 4?

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538
Νομίζω ο τίτλος τα λέει όλα...
Άν καταφέρουμε μια συντονισμένη κίνηση και έρθουμε σε επαφή με
εταιρία κινητής παραγγέλνοντας ενα εξωπραγματικό νούμερο iphone
πιστεύω ότι θα τα αποκτήσουμε στη μισή τιμή +βαρβάτη έκπτωση σε πάγιο.
Ως σωματείο και ως τεράστια παρέα που είμαστε θεωρώ ότι δεν είναι δύσκολο να υλοποιηθεί.
Η συγκεκριμένη πρόταση αν βρεί την ανάλογη απήχηση θα πρέπει να αποτελέσει μια κατηγορία απο μόνη της στο φόρουμ μας.

Πως σας φαίνεται η ιδέα μου;
Την κρίνετε υλοποιήσιμη;
Θα συμμετείχατε -με το αζημίωτο βέβαια- σε μια τέτοια κίνηση;

με 300 - 350 max ανα τηλεφωνο ναι ...

και αν μου κανουν κι αλλη εκπτωση αν δωσω το 3 gs

:flipout:

θα ηταν ωραιο αλλα μαλλον αδυνατον ...

Last edited:
Καλά οργάνωσε μια παραγγελία 1000 τηλεφώνων, σκάστους περίπου 1 μύριο ευρώ μαζί με τα πάγια των συνδέσεων και θα δείς για πότε γίνεται δυνατό.
Όλα γίνονται αρκεί να υπάρχει συνεννόηση.
Γι'αυτό ακριβώς το λόγο ιδρύονται τα σωματεία.

Απάντηση: Re: [Πρόταση προς σωματείο]Πόσες υποκλίσεις θα μας κάνουν αν παραγγείλουμε

Να τ' αφήσουμε αυτό το θέμα καλύτερα και να συνεχίσετε την κουβέντα για τα αιφόνια??;)

Kαταρχάς θεωρώ απίθανο να σου κόψουν πάνω από 100 ευρώ... Δεν είναι χαζοί οι πωλητές, ξέρουν ότι θα το αγοράσετε το τηλέφωνο σε κάθε κόστος, γιατί να χάσουν τα μισά?

Κατά δεύτερον, δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να βρεις χίλια άτομα...πέρα από τους Μακάδες που θα το αγοράσουν χτες, αυτοί που έχουν ήδη 3GS δύσκολα θα σκάσουν εξαρχής μετά από λιγότερο από ένα χρόνο άλλα 400-500 ευρώ για καινούριο τηλέφωνο που δεν προσφέρει και τόσο πολλά, σε σχέση μ'αυτό που έχουν πάντα.... Και σκέψου ότι το 3GS είναι μάλλον το αηφόνι που μπήκε πιο δυναμικά απ'όλα στην ελληνική αγορά. Αυτοί πάλι που δεν έχουν, το ότι δεν έχουν σημαίνει ότι δεν γουστάρουν τόσο ακριβά κινητά... Γενικά, νομίζω ότι η συλλογιστική του ότι θα βρεθούν μπαμ 1000 άτομα να πάρουν το πανάκριβο γκατζετάκι της Apple νομίζω ότι είναι υπεραισιόδοξη.

Last edited:

Αυτό είναι μια τεράστια κουβέντα, που καλό θα είναι να μην ανοίξουμε ως μη μέλη... Έχουν πολλούς πολύ σημαντικότερους ρόλους τα σωματεία, αλλά αυτοί διαφέρουν από το ένα στο άλλο, και καθορίζονται από τα μέλη τους.

Μην ξεχνάς τα πάγια των συμβολαίων που θα δημιουργηθούν τα οποία μεταφράζονται σε ζεστό χρήμα και πολλά μπόνους...

Eννοώ ότι τα σωματεία ιδρύονται για την ομοιογένεια αποφάσεων,τη συννενόηση και την ομόβουλη κίνηση, μην παρεξηγηθώ...

Kαταρχάς θεωρώ απίθανο να σου κόψουν πάνω από 100 ευρώ... Δεν είναι χαζοί οι πωλητές, ξέρουν ότι θα το αγοράσετε το τηλέφωνο σε κάθε κόστος, γιατί να χάσουν τα μισά?

Κατά δεύτερον, δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να βρεις χίλια άτομα...πέρα από τους Μακάδες που θα το αγοράσουν χτες, αυτοί που έχουν ήδη 3GS δύσκολα θα σκάσουν εξαρχής μετά από λιγότερο από ένα χρόνο άλλα 400-500 ευρώ για καινούριο τηλέφωνο που δεν προσφέρει και τόσο πολλά, σε σχέση μ'αυτό που έχουν πάντα.... Και σκέψου ότι το 3GS είναι μάλλον το αηφόνι που μπήκε πιο δυναμικά απ'όλα στην ελληνική αγορά. Αυτοί πάλι που δεν έχουν, το ότι δεν έχουν σημαίνει ότι δεν γουστάρουν τόσο ακριβά κινητά... Γενικά, νομίζω ότι η συλλογιστική του ότι θα βρεθούν μπαμ 1000 άτομα να πάρουν το πανάκριβο γκατζετάκι της Apple νομίζω ότι είναι υπεραισιόδοξη.

γιατι οι μακαδες θα το παρουν αμεσως ?
δεν ειναι βεβαιο οτι θα δωσουν τοσα λεφτα για αλλαγη μετα απο ενα χρονο .

πιο πιθανο θεωρω παντως να το παρουν οσοι δεν εχουν παρα οσοι εχουν iphone . οσοι δεν εχουν iphone και δεν πηραν και το 3gs περσυ και θα το θελαν δε νομιζω να κρατηθουν ...

καμμία υπόκλιση δε θα κάνουν. Τα δικτυα το iphone 4 θα το πουλήσουν σε 1000 διαφορετικούς χωρίς να διαπραγματευτούν τίποτα. Επιπλέον τα κέρδη απο τις συσκευές σε καμμία περίπτωση δεν είναι της τάξης του 15-20% πόσο μάλλον σε τέτοια προιόντα που έχουν εξασφαλισμένη την εμπορική επιτυχία.Το να ζητήσεις τόσα κομμάτια απο ενα προιόν στο οποίο ήδη ο κόσμος άρχισε να ρωτάει πως θα κάνει προεγγραφές μάλλον σαν χάρη σε σένα θα το αντιμετωπίσουν τα δίκτυα.

οκ,θα ρίξω τις απαιτήσεις μου.20% έκπτωση στη συσκευή και 50% έκπτωση στο πάγιο.Μάλλον δεν αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει να πας σε μια εταιρία 500 (πέφτω και στον αριθμό των συνδέσεων) νέα συμβόλαια ή ακόμα καλύτερα μεταφορές απο άλλες εταιρίες.
Επίσης πληροφοριακά σας ενημερώνω οτι ο γράφων με 2 συμβόλαια wind 29 ευρώ το μήνα για ένα έτος πήρε 640 ευρώ δωροεπιταγή για εξαργύρωση απο κατάστημα ηλεκτρικών.Πήραμε χύτρες,ηλεκτρικές σκούπες κ.τ.λ.
Κάτι ακόμα: φίλος στρατιωτικός πληρώνει 3 ευρώ το μήνα πάγιο με 3 ώρες δωρεάν χρόνο ομιλίας στην cosmote.
Kαταλάβετε το: ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΕΡΑ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Σίγουρα πολλοί δεν διαθέτουν 600+ ευρώ για iphone, αν όμως γλυτώσουν 200 ευρώ απο το πάγιο και άλλα 150 απο τη συσκευή, όλοι θα πέσουν με τα μούτρα...

Για ένα προϊόν το οποίο προβλέπεται να πουλήσει απίστευτα, από μόνο του, δεν βλέπω γιατί να κάνουν τούμπες οι εταιρείες. Αφού οι αγοραστές θα αγοράσουν ούτως ή άλλως χιλιάδες από δαύτα σε list prices. Θα ήταν αυτοκτονία για αυτές να δεχτούν τέτοιους όρους.

Να περάσουν πρώτα κάποιοι μήνες, να αγοράσουν όλοι όσοι θα αγόραζαν ούτως ή άλλως, και βλέπουμε.. Λογικά όταν βγει το iPhone 5 θα είναι πιο δεκτικοί.. :D

Δεδομένου ότι έχω μια εμπειρία μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά ότι:
Εάν πάτε να πάρετε 1000 iphone σκέτα, εκτός του ότι κανείς δεν θα έχει να σας τα δώσει (ούτε απευθείας η isquare, Ούτε κάποιος πάροχος), η έκπτωση θα είναι της τάξεως του 2-3%.
Επίσης εάν πάτε σε ένα πάροχο και του φέρετε 1000 συνδέσεις με πάγιο τουλάχιστον 30 ευρώ τον μήνα, τότε θα περιμένετε μια επιδότηση της τάξης των περίπου 400 ευρώ ανα σύνδεση.
Το θέμα όμως είναι πως μπορείς να μαζέψεις τα στοιχεία, τα λεφτά και να συντονήσεις 1000 άτομα την ίδια στιγμή.

Απάντηση: Re: [Πρόταση προς σωματείο]Πόσες υποκλίσεις θα μας κάνουν αν παραγγείλουμε

οκ,θα ρίξω τις απαιτήσεις μου.20% έκπτωση στη συσκευή και 50% έκπτωση στο πάγιο.

To 20% στην συσκευή γίνεται και ίσως και περισσότερο λόγω της επιδότησης της κάθε γραμμής ανάλογα και με το πρόγραμμα που θα επιλέξεις.Σίγουρα στα 500 θα είναι παραπάνω από 20%.

50% στο πάγιο επίσης γίνεται. Το θέμα είναι να βγάλουν συνενόηση οι 500 μεταξύ τους.

Αυτό λέω ρε παιδιά.
Να οργανωθούμε λίγο.
Άν καταφέρουμε με κάποιο τρόπο- δεν ξέρω ποιο-
να συννενοηθούμε, οι κωλοτούμπες απο την εκάστοτε
εταιρία είναι δεδομένες.
Γι'συτό ανέφερα το iphone, γιατί είναι το πιο επιθυμητό
gadget της χρονιάς.
Ας αφήσουμε τα αν και αν και να δούμε πως μπορούμε
να το οργανώσουμε.

Θα πρότεινα να ξεκινήσουμε με ενα poll του στυλ "Θα συμμετείχατε στο power buy του avclub και αν ναι για πόσο όφελος ;" για να δούμε πόσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο όλο εγχείρημα.

Άν δεν υπάρξει ενδιαφέρον, δεν χρειάζεται να κουράζουμε τα μυαλά μας...

δεν καταλαβαίνω γιατί κάποια εταιρία κινητής θα υποκλίνονταν σε μια τέτοια πρόταση.

Εάν έκανε αυτή την καμπάνια στο κοινό (μισή τιμή + βαρβάτη έκπτωση) θα είχε όχι 1000 αλλά 1.000.000 πωλήσεις.

(Φυσικά για λόγους ανταγωνιστικότητας δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο)

Επειδή είμαι καλό θύμα για τις εταιρίες κινητής (δεν πέφτω ποτέ κάτω απο 200 ευρώ το μήνα) θα σου πω το εξής:
Λαμβάνω τηλεφωνικές προσφορές τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με σκανδαλώδεις προτάσεις.
Όταν τους ζητάω να μου στείλουν την πρόταση σε mail για να το μελετήσω, η απάντησή τους είναι "Τέτοιες προσφορές δεν γίνονται γραπτώς"...

Η προσφορά που ανέφερα παραπάνω είναι μια απο αυτές, δεν θα την βρείς επίσημα πουθενά και μόνο που δε με βάλανε να ορκιστώ ότι δεν θα το αναφέρω πουθενά....

Επειδή είμαι καλό θύμα για τις εταιρίες κινητής (δεν πέφτω ποτέ κάτω απο 200 ευρώ το μήνα) θα σου πω το εξής:
Λαμβάνω τηλεφωνικές προσφορές τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με σκανδαλώδεις προτάσεις.
Όταν τους ζητάω να μου στείλουν την πρόταση σε mail για να το μελετήσω, η απάντησή τους είναι "Τέτοιες προσφορές δεν γίνονται γραπτώς"...

Η προσφορά που ανέφερα παραπάνω είναι μια απο αυτές, δεν θα την βρείς επίσημα πουθενά και μόνο που δε με βάλανε να ορκιστώ ότι δεν θα το αναφέρω πουθενά....

συμφωνώ μαζί σου, συμβαίνουν αυτά, έχω παραδείγματα από φίλους με πολλές εταιρικές συνδέσεις.

Αλλά πιστεύω ότι αυτό δεν έχει εφαρμογή στο νέο αηφόνι γιατί απλά θα ξεπουλήσουν και πάλι.
Και η φάση είναι ότι τις πρώτες 3-4 φουρνιές που θα έρθουν θα τις πάρουν αυτοί που θα κάνουν μεταφορά αριθμού από άλλη εταιρία ή νέο συμβόλαιο, οπότε δε το βλέπω να έχει εφαρμογή εδώ.