ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ............

TRISTAN

Established Member
5 July 2010
190
Καλησπέρα,έχω μια πλάσμα 42' panasonic s20 και ενα media player υποστηρίζει και dts kai dts true hd και πολλά αλλα.Το πρόβλημά μου είναι οτι ενώ η τηλεόραση υποστηρίζει dts οταν κατεβάσω μια ταινία blueray με ήχο dts και ενώ το έχω συνδέσει με hdmi ο ήχος δεν παίζει!Το ps3 που το έχω συνδέσει και αυτό με τον ίδιο τρόπο παίζει κανονικά τα παιχνίδια(με ήχο και εικόνα)!Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποια λύση να παίξει και το media player αν γνωρίζει κάποιος να μου πεί παρακαλώ.Τώρα εγώ δεν θέλω να δώσω κάτι παραπάνω απο 100 ευρώ για να ακούσω τις ταινίες με dts,θέλω όποιος γνωρίζει ας μου προτέινει έστω και 2.1 να έιναι δεν τρελαίνομαι για κάτι δυνατο απλά να ακούω την ταινία.Εχω ακούσει οτι υπάρχουν ηχεία απο υπολογιστή(και με οπτική ίνα και να υποστηρίζουν dts) που μπορεί να με βοηθήσουν και να πάρουν ήχο απο το media player moy,μόνο για αυτό το θέλω.Μπορείτε να μου προτείνεται κάτι?Αν γνωρίζει κάποιος να μου πεί τι να κάνω και οικονομικά θα το εκτιμήσω πάρα πολύ.Σας ευχαριστώ όλους.Το media player για να βοηθήσω είναι το KAIBOER K200 και έχει πολλές εξόδους για ήχο.

Φίλε δεν το γνωρίζω το media player που έχεις. Από τη περιγραφή σου νομίζω ότι το πρόβλημα σου πάντως ξεκινάει από τον media player.

Από μια γρήγορη ματιά που έριξα νομίζω ότι ο media player δεν στέλνει το αποκωδικοποιημένο σήμα του dts μέσω hdmi αλλά μόνο μέσω αναλογικών συνδέσεων οπότε δοκίμασε να συνδέσεις το KAIBOER K200 με την τηλεόραση σου αναλογικά όσον αφορά τον ήχο και αν δεν σου παίξει και τότε βλέπεις τι μπορείς να κάνεις.

Ναι έτσι είναι δεν στέλνει το σήμα dts όντως.Θα το δοκιμάσω και αναλογικά αλλά νομίζω οτι θα είναι το ίδιο,πάντως υπάρχει media player που στέλνει το σήμα dts μέσω hdmi?Αν υπάρχει τότε να αγοράσω ένα τέτοιο(πέστε μου κανένα εάν γνωρίζεται),ευχαριστώ πάντως.

Από το λίγο ψάξιμο που έκανα για το μηχανάκι βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα
ΔΕΝ έχει άδεια για DTS Downmix άρα αρχικά δεν το υποστήριζε
Βγάλανε μια DTS card που μπαίνει στο μηχανάκι και αποκωδικοποιεί DTS ???

Άρα οι επιλογές που έχεις είναι οι εξής :
1) Ψάχνεις πως να βρείς αυτήν την κάρτα και πόσο κάνει
2) Το συνδέεις σε ενισχυτή που κάνει αποκωδικοποίηση DTS
3) Παίρνεις ένα οποιοδήποτε άλλο Media player που έχει DTS (Σχεδόν όλα)

Υ.Γ Γράφε στα media player Υπάρχει και άλλος χρήστης εδώ μέσα που το έχει

Last edited:
Ευχαριστώ,άλλη μια ερώτηση-Εάν πάρω εναν ενισχυτή που να υποστηρίζει dts μπορώ να βρώ ένα 2.1 αυτά που είναι για υπολογιστή (για ποιο οικονομικά)και να τα συνδέσω όλα με τον ενισχυτή?

Δεν είναι πολύ καλή η ιδέα σου Αν εννοείς πολύ φθηνά 20-30 ευρώ δεν θα αντέξουν Θα σου πρότεινα φθηνά αλλά κανονικά ηχεία

Φυσιολογικά η καρτούλα για το dts πρέπει να είναι ήδη στο player και να μη χρειάζεται να την αγοράσει ο φίλος ως έξτρα (φαντάζομαι). Δοκίμασε την αναλογική σύνδεση πάντως. Δες και εδώ: http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=18632

Αν σκέφτεσαι για ενισχυτή φίλε Tristan, νομίζω ότι ακόμα και σε χαμηλής ισχύος ενισχυτή av ότι θα ήταν αδόκιμο να συνδέσεις απλά ηχεία υπολογιστή 2.1, το πιθανότερο θα καούν και ούτε ηχητικά θα σε καλύψουν. Κάποιο έτοιμο πακέτο ενισχυτή ηχείων πιθανόν να σε κάλυπτε πολύ καλύτερα και σχετικά οικονομικά.

Αν σε ενδιαφέρει άλλο media player νομίζω στα χρήματα που αναφέρεις στο αρχικό σου νήμα μία λύση από την Western Digital θα σε καλύψει. Δες την αντίστοιχη θεματική ενότητα στο forum για τα media player, έχει τα πάντα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γράψεις πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις για να σου κάνουν προτάσεις οι φίλοι εδώ αχετικά με ενισχυτή, ηχεία κτλ.

Μπράβο ρε φίλε fran,είσαι μάγκας.Οντως γράφει για κόκκινο/άσπρο RCA και θα το δοκιμάσω τώρα,ξέρεις πρίν πάω εάν θα πρέπει να κάνω καμία ρύθμιση στην τηλεόραση?Απλά βάζω τα καλώδια άσπρο/κόκκινο και το γυρνάω αναλογική έξοδο στο KAIBOER εκεί που λέει hdmi,σωστός?

Φυσιολογικά ναι, κάνε τη σύνδεση, ρύθμισε τον media player όπως γράφεις και μάλλον θα είσαι εντάξει. Αν όχι ρίξε και μια ματιά στις audio ρυθμίσεις της τηλεόρασης ή στις ρυθμίσεις του input που συνδέεις το media player στη ττηλεόραση (αλλά μάλλον απίθανο να χρειάζεται κάτι από εκεί). Καλή τύχη.

Φίλε μου τίποτα και τα έχω πάρει στο κρανίο πάρα πολύ.Μου βγάζει στο media τις εξής επιλογές........ hdmi on-off το εχω on(το δοκίμασα και off,τίποτα)μου βγάζει DTS επιλογή με τις επιλογές analog (pcm)(την οποία δεν μπορώ με ΤΙΠΟΤΑ να την επιλέξω)και μόνο αυτές μπορώ,digital(raw)kai dts-hd(raw)(οποια και απο τα δύο να βάλω ΤΖΙΦΟΣ!Η τηλεόραση εχει τρία hdmi το hdmi 1 μου το βγάζει στις ρυθμίσεις τις τηλεόρασης να το επιλέξω ή ψηφιακό ή αναλογικό(τα δοκίμασα όλα και τίποτα ΜΟΥΓΓΑ)και με rca και τίποτα,πουθενά ήχος!:violent-smiley-030::twoguns::violent-smiley-011::violent-smiley-008::behead::beee::vollkommenauf:

Φίλε μου δύσκολα τα πράγματα. Το site της εταιρείας είναι πολύ λιτό και αναφέρει ελάχιστα, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το αναφέρει καν στα προϊόντα της πλέον.

Ψάχνοντας είδα αυτό σε φόρουμ:

Currently Kaiboer K100 and K200 need a DTS decoding board to play a MKV movie with DTS audio.. Alternatively, you can flash it to PCH firmware to enable this function without DTS board.. In the mean time Kaiboer is in the process to apply the DTS license for all their HD Media Player.. Once is approved, all the future firmware will included this features..

και επειδή όντως δεν γίνεται σαφές αν το Κ200 έχει ενσωματωμένη την κάρτα για το dts ή όχι, υπάρχει περίπτωση, όπως έγραψε και ο φίλος πριν να μην την έχει το δικό σου μηχανάκι.

Πάντως ως λύση δίνεται και αυτό, αλλά εμπεριέχει ρίσκο να σου αχρηστευτεί τελείως αν κάτι δε γίνει καλά ή αν στραβώσει για οποιοδήποτε λόγο:

http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=22880&highlight=kaiboer

Χονδρικά, γίνεται υποστήριξη μέσω software η αποκωδικοποίηση του dts με αλλαγή firmware.

Ελπίζω να βρεις λύση στο πρόβλημά σου, καλή τύχη.

Re: Απάντηση: ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ............

Φίλε μου τίποτα και τα έχω πάρει στο κρανίο πάρα πολύ.Μου βγάζει στο media τις εξής επιλογές........ hdmi on-off το εχω on(το δοκίμασα και off,τίποτα)μου βγάζει DTS επιλογή με τις επιλογές analog (pcm)(την οποία δεν μπορώ με ΤΙΠΟΤΑ να την επιλέξω)και μόνο αυτές μπορώ,digital(raw)kai dts-hd(raw)(οποια και απο τα δύο να βάλω ΤΖΙΦΟΣ!Η τηλεόραση εχει τρία hdmi το hdmi 1 μου το βγάζει στις ρυθμίσεις τις τηλεόρασης να το επιλέξω ή ψηφιακό ή αναλογικό(τα δοκίμασα όλα και

Σωστές είναι οι επιλογές που βγάζει το player. Επέλεξε HDMI -> ON και dts -> dts-hd (raw). Εν συνεχεία δες τις ρυθμίσεις ήχου της τηλεόρασής σου. Αν υπάρχει επιλογή dts->downmix (ή 2 ch stereo) ενεργοποίησέ την. Πιθανόν είναι ενεργοποιημένη κάποια λειτουργία dts passthrough στην τηλεόρασή σου, και ο ήχος στέλνεται στην digital out της TV.