ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ HTPC ME 1.000 ΕΥΡΩ

KalamarGiannis

AVClub Enthusiast
9 November 2006
1,252
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:
1.Να παίζει όσο το δυνατόν καλύτερα όλα τα ΗD αρχεία απο το σκληρό δίσκο.
2. να έχει κουτί για κάτω από την ΤV και τηλεχειρισμό.

Re: ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ HTPC ME 1.000 ΕΥΡΩ

έχω υπόψιν περίπου την προσέγγιση του HTPC peroject από Μιχάλης
Κουτί Silverstone Grandia Black 197,00 Ευρώ
- Μητρική ASUS P5W DELUXE (s775,975x,DDR2) 140,00 Ε
- Επεξεργαστής intel Core 2 Duo 6750 2,66GHz 175,00 Ε
- Ψήκτρα Επεξεργαστή ZALMAN 9500 LED 49,00 E
- Τροφοδοτικό 600W ZALMAN 99,00 Ε
- Κάρτα Γραφικών ASUS PCI-X 8600GT SILENT 512MB HDCP 170,00 E
- Μνήμη RAM 1GB DDR2- 800 Mhz 49,00 E
- Σκληρός Δίσκος Western Digital 500 GB 125,00 E
- DVD-ROM Drive ASUS Silent 16X 25,00 E

...με αλλαγές στην GPU OΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΤΙ 2600HD PRO 512MB SILENT
και στην M/B chipset P35 me DDR2.
Tι λέτε;

Απάντηση: ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ HTPC ME 1.000 ΕΥΡΩ

μα εκλεψες την δικη μου λιστα???
εκτος απο σκληρο που θα πω κατι σε seagate

για λόγους θορύβου; ή αξιοπιστίας;

παιδιά ότι νομίζετε προτείνετε, ανοικτός σε όλα...
για κάρτα γραφικών ΑΤΙ 2600 ποιά θα επιλέγατε;
επίσης μητρική;

Επειδή είμαι και εγώ στη φάση υλοποίησης ενός (πολύ φθηνότερου απο το δικό σου) HTPC να μοιραστώ αυτά που βρηκα σχετικά με την αναπαραγωγή hd απο το σκληρό.Δυστυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να παίξεις mkv αρχείο και αυτό να εκμεταλευεί το AVIVO ¨η το purevideo.Οι τεχνολογίες αυτές είναι μέχρι στιγμής κλειστές και περιορίζονται σε αναπαραγωγή απο φυσικό μέσο.Δηλαδή απαιτούν να έχεις BR/HDDVD drive στο πισί σου και να αναπαράγεις ταινία μέσα απο Power DVD ή απο Windvd.Κάποιοι στο ίντερνετ λένε πως κάποια απο τις επόμενες εκδόσεις του coreavc θα υποστηρίζει hardware acceleration για ριπαρισμένες ταινίες.Μέχρι τότε η αναπαραγωγή τέτοιων αρχείων βαρύνει αποκλειστικά τον επεξεργαστή.Στην περίπτωσή σου, ο 6750 αρκεί για την απροσκοπτη αναπαραγωγή 1080 αρχείων χωρίς κανένα πρόσβλημα.
Για το κουτί έχεις κάνει πολύ καλή επιλογή.Σχετικά με τον τηλεχειρισμό, δες το δικό μου θρεντ για το δικό μου htpc.Για κάρτα γραφικών θα σου έλεγα να ψάξεις για την πιο αθόρυβη λύση αλλα αφού έτσι κι αλλιώς ο θόρυβος μιας 2600 είναι αμελητέος μέσα στο σύστημα, προτείνω να βρεις την πιο φθηνή 2600 και να παρεις.

Last edited:

...Κάποιοι στο ίντερνετ λένε πως κάποια απο τις επόμενες εκδόσεις του coreavc θα υποστηρίζει hardware acceleration για ριπαρισμένες ταινίες.

Bασικά η ίδια η CoreCodec το γράφει στην σελίδα της... Το πότε δεν γραφει όμως, ούτε απαντάει οταν το ρωτανε οι χρήστες στο φόρουμ... Μαλλον είναι "νωρίς" και για αυτούς...

εαν παιζεις παιχνιδια σε παιρνει-βαση προυπολογισμου-να πας σε 8600gts με 40 ευρο παραπανω.
επισης εαν δεν καιγεσαι για την οθονη του silverstone μπορεις να παρεις κατι σαφως φθηνοτερο και να σου μεινουν και ρεστα ή να παρεις κατι αλλο.

Attachments

• Book1.jpg
    Book1.jpg
    37.3 KB · Views: 66

μόνο παιχνίδι που μου άρεσε ποτέ είναι ο Νεκροθάφτης...κι έχω να το παίξω 10-15 χρόνια χε χε...
όχι δεν έχω χρόνο για παιχνίδια ...το HTPC το θέλω για καμιά ταινία...άμα βρω ποτέ πως κατεβάζει κανείς HD υλικό ... έχω ADSL 3 μήνες κι ακόμα με το limewire παιδεύομαι...άρα μένουμε με φτηνή 2600 και αγοράζω καλύτερη κάρτα μετά από κάνα χρόνο όταν οι κατασκευαστές βγάλουν κάρτες που κάνουν τα πάντα απροβλημάτιστα...
Α ερώτηση: αν πάρω με 1.500 λαπtop TOSHIBA 17'' ΜΕ HDMI, θα μπορεί να επιτελέσει το έργο του HTPC απ´ροσκοπτα, αλλά και να μένει ανοικτό ημερόνυχτα για κατεβαστήρι;

Αφού ενδιαφέρεσαι για HD, πάρε την ATI 2600XT, σαφώς ισχυρότερη της Pro (η οποία είναι πολύ κοντά, αν όχι ίδια με τις 2400 για αναπαραγωγή βίντεο HD) και πιθανόν με καλύτερο hardware acceleration.

Εδώ ένα link, τιμή 130 , η συγκεκριμένη είναι εντελώς αθόρυβη.

Αν δεν το χρειάζεσαι πραγματικά, καλύτερα να μην πάρεις laptop για HTPC. Θα γίνει η δουλειά σου αλλά τα ενσωματωμένα κυκλώματα video (και όχι μόνο) πιθανόν να κάνουν αρκετούς συμβιβασμούς.

Επειδή είμαι και εγώ στη φάση υλοποίησης ενός (πολύ φθηνότερου απο το δικό σου) HTPC να μοιραστώ αυτά που βρηκα σχετικά με την αναπαραγωγή hd απο το σκληρό.Δυστυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να παίξεις mkv αρχείο και αυτό να εκμεταλευεί το AVIVO ¨η το purevideo.Οι τεχνολογίες αυτές είναι μέχρι στιγμής κλειστές και περιορίζονται σε αναπαραγωγή απο φυσικό μέσο.Δηλαδή απαιτούν να έχεις BR/HDDVD drive στο πισί σου και να αναπαράγεις ταινία μέσα απο Power DVD ή απο Windvd.Κάποιοι στο ίντερνετ λένε πως κάποια απο τις επόμενες εκδόσεις του coreavc θα υποστηρίζει hardware acceleration για ριπαρισμένες ταινίες.Μέχρι τότε η αναπαραγωγή τέτοιων αρχείων βαρύνει αποκλειστικά τον επεξεργαστή.Στην περίπτωσή σου, ο 6750 αρκεί για την απροσκοπτη αναπαραγωγή 1080 αρχείων χωρίς κανένα πρόσβλημα.

Αυτο παλι πρωτη φορα το ακουω, βρε m3fisto εγω παιζω αρχεια mkv σε 720p με dxva2.0 απο τον Μαϊ που πηρα την 8600gt μου. Με τον decoder του powerdvd και το MPC, παραδεχομαι οτι τα 1080p δεν παιζουν και δεν μπορει να αναλαβει αρχεια με υποτιτλους αλλα δεν παιζει κανενα ρολο το media αν player παιζει σε EVR και εχει dxva 2.0 decoder. Το προβλημα με τα mkv και τους υποτιτλους ειναι καποια ασυμβατοτητα με το haali media splitter. Οσο για ταινιες wmv με vc-1 και αυτες παιζουν με dxva 2.0 με τον windows media player χωρις κανενα προβλημα(αλλα μιας και η nvidia δεν υποστηριζει full acceleration σε vc-1 εχω λιγο περισσοτερη cpu usage). Για οσους δεν πιστευουν μπορω να σας πω οτι χωρις dxva 2.0 σε αυτα τα αρχεια ο επεξεργαστης μου(p4 3.0ghz hyperthreading) χτυπαγε 100% ενω με dxva 2.0 σε Η264 ειχα γυρο στο 10% και σε vc1 γυρο στο 30%.
Φυσικα η ολη διαδικασια του "θα παιξει δεν θα παιξει το αρχειο" με εκνευρισε και ετσι πηρα και εγω εναν 6700 c2d και τωρα δουλευω με οτι decoder θελω και οποιον renderer και τελιωνει η υποθεση. Αααα.. ολα αυτα σε Vista 32bit.

τα wmv παίζουν καλά μέσα απο windows media player.Αυτά που έχει στο site της η MS ακόμα και τα 1080 παίζουν νερό με windows media player Αν πάντως παίζαν και τα mkv κάνοντας hardware acceleration τότε θα έπαιζες και τα 1080 και ο επεξεργαστης θα εμενε στο 15%.Απλά τα 720 τα σηκώνει ο επεξεργαστής σου μια χαρά.Και γω είχα κάνει χαρά όταν πήρα την 2600ΧΤ αλλά τελικά απογοητεύτηκα αφού παίζουν ακριβώς και όπως παλιά που είχα την Χ800 που δεν είχε AVIVO.
ΥΓ.Για το πρόβλημα που έχεις με τους υπότιτλους, εξήγησέ μου γιατί δε μπορεις να χρησιμοποιήσεις direct VOb sub.οταν παίζω mkv με τον coreavc αυτό χρησιμοποιώ και κάνει τη δουλειά του μπαμ

link1

Last edited:

Ειμαι σιγουρος οτι στα 720 mkv εχω hardware acceleration γιατι οπως σου ειπα οταν δεν εχω(πχ βλεπω με ffdshow,coreavc,powerdvd(dxva 2.0 off)) τοτε το cpu meter με τον παλιο επεξεργαστη εφτανε 100% και σε πολλα αρχεια μου εκανε και κοψηματα. Με evr και cyberlink decoder και dxva2.0 ειχα 10% cpu util αλλα οπως σου ειπα τα πραγματα ηταν 50-50 αν θα παιζει καποιο αρχειο η οχι. Οσο για το directvobsub οταν το ανοιγεις σε mkv με τον cyberlink decoder και το hardware acceleration ειναι on τοτε η ταινια παιζει μονο ηχος και η οθονη ειναι μαυρη. Προφανος εχει κατι να κανει με το directvobsub να προσπαθει να κανει render με VMR9 και ο cyberlink το x264 video σε evr δεν ξερω.
Παντως η αληθεια ειναι οτι τωρα με τον c2d 6700 δεν εχω καν ασχοληθει με το dxva 2.0 θελει ακομα κανενα χρονακι τουλαχιστον να σταθεροποιηθει. Ηθελα να ηξερα η ATI και η NVIDIA τη εκαναν οταν η microsoft εκανε develop το media foundation για τα vista μαλλον επλεκαν πουλοβερ.

thanx για την πρόταση της κάρτας γραφικών, μπαίνει στα υπόψιν...στο πλαίσιο έχει την CONNECT 3D HD 2600XT 256MB DDR3...κάτι παρόμοιο πρέπει να είναι..

thanx για την πρόταση της κάρτας γραφικών, μπαίνει στα υπόψιν...στο πλαίσιο έχει την CONNECT 3D HD 2600XT 256MB DDR3...κάτι παρόμοιο πρέπει να είναι..

Η Connect δεν έχει παθητική ψύξη οπότε ίσως να είναι θορυβώδης. Επίσης βλέπω ότι έχει μία μόνο έξοδο DVI και μία αναλογική VGA.
Επίσης, η MSI 2600XT silent δεν περιλαμβάνει το ανταπτοράκι DVI-2-HDMI (που σου δίνει και ήχο από HDMI) και πρέπει να το αγοράσεις ξεχωριστά αν θέλεις έξοδο HDMI, ενώ η MSI 2400 Pro (silent) το έχει.

Μια μικρή σημείωση.Την connect3d X2600 XT την έχω και έχει 2 DVI. Ωστόσο στερείται του ανταπτορα DVI-->HDMI.Από θόρυβο θα έλεγα ότι κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.Μετα βίας κάνει αισθητή την παρουσία της. Αν θέλεις οπωσδήποτε μηδενικό θόρυβο πάρε την MSI Που θα έχει και έναν εξοπολισμό της προκοπής.Αλλιώς πάρε την Connect και γλίτωσε και λίγα λεφτά

παιδιά σε διπλανό νήμα έχουμ ετις εξής προτάσεις:

Στέλιος:
ΚΟΥΤΙ:LIAN LI PC-C31B BLACK 140EURO
POWER:THERMALTAKE W0144 PUREPOWER RX 600W 85EURO
M/B:GIGABYTE P35C-DS3R 136EURO
CPU:INTEL CORE 2 DUO E6750 2.66 GHZ 175EURO
MEMORY:OCZ PC2-6400 DDR2 REAPER 2GB (2X1GB) 110EURO
VGA:HD 2600XT 256MB DDR3 90-100EURO
TVCARD:HAUPPAUGE WINTV HVR-4000 199EURO
HD:SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3500630AS 500GB SATA2 107EURO

TOTAL:1052 EURO

και Στράτος
Desktop Case Silverstone LC-17B
PSU Be quiet E5 500 Watt
Cooler CPU Thermalright MST-9775LE
HDD Seagate SATA II 500 GB
VGA Asus EN8600 GT 256 MB Silent
DVDRW Liteon 20A Bulk SATA
TV Tuner Leadtek PxPVR2200
MB Intel DP35 DPM
HDD Seagate SATA II 80 GB
CPU Intel Core 2 Duo E6750
DDR2 Kingston 667 1 GB

στα 1000 ευρω ακριβως...

πολύ καλές μου φαίνονται μπορεί κανείς να σχολιάσει για τα επιμέρους κομμάτια σε σχέση και με αυτά που είχαμε πει προηγουμένως από project Μιχάλη;
έτσι για να καταλήγουμε...:guitarist:

Απάντηση: ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ HTPC ME 1.000 ΕΥΡΩ

Τη πρώτη σύνθεση να πάρεις! Εχει καλύτερη μητρική (η intel είναι απαράδεκτη) , κάρτα γραφικών, TV-CARD, περισσότερη μνήμη!

Για να φτάσεις την πρώτη σύνθεση σχεδόν στα 1000Ε άλλαξε τις μνήμες με τις teamgroup 2x1gb 800mhz του πλαισίου στα 69Ε που φοράνε τα ίδια τσιπάκια με τις ocz!

Αλλιώς πάρε τις crucial ballistix 2x1gb 800mhz (115Ε) του e-shop oι οποίες έχουν τσιπακια της micron d9gmh που είναι τα καλύτερα στον κόσμα! Μακρια από ocz σε αυτή την τιμή , φοράνε τσιπάκια promos!

Για κάρτα γραφικών πάρε την gigabyte hd2600xt 256mb ddr3 από το e-shop 95E SILENT!

Aν θες να κλοκάρεις η καλύτερη μητρική σε αυτά τα χρήματα είναι η ABIT IP35-PRO! Oτι καλύτερο στα 135Ε!

Last edited:

Να πω και εγώ τη γνώμη μου σε 2-3 πραγματάκια μιας και ψάχνομαι για το ίδιο ακριβώς θέμα:
1. Κατά τη γνώμη μου η motherboard πρέπει απαραίτητα να έχει απαραίτητα wifi χαρακτηριστικά. Ακόμα και αν το internet δεν ενδιαφέρει άμεσα έστω σαν επιλογή πρέπει να υπάρχει, εκτός και αν είναι εύκολη η σύνδεση με καλώδιο. Η εμπειρία μου μέχρι σήμερα με εξωτερικό adaptorακι ήταν πολύ προβληματική. Με αυτό το σκεπτικό ποιες θεωρούνται οι καλύτερες motherboard?
2. Επειδή πολλοί πρότειναν την 8600 πιστεύω πως αν κάποιος ενδιαφέρεται για παιχνίδια πρέπει να κοιτάξει όπωσδήποτε και τη 2900 pro που μόλις έφερε το πλαίσιο. Έχει πολύ καλές επιδόσεις για τη τιμή της (κελεπούρι κανονικό) κλοκάρετε καλά, αλλά δεν υποστηρίζει το hardaware accelaration της 2600 (όπως και η 2900xt) και ίσως κάνει και κάποιο θόρυβο. Για ταινείες μόνο οι 2400/2600 είναι μια χαρά.

@ ΠΑΝΟΣ

Ο άνθρωπος δεν μίλησε για O/C.

Τουναντίον, για απροβλημάτιστη και απλή HTPC χρήση μίλησε.

Με αυτά τα δεδομένα το να του προτείνεις:

1. Να μην πάει στην μητρική της Intel (που είναι άψογη και για τα λεφτά της αλλά και γενικά (εξοπλισμός, αξιοπιστία κλπ))
2. Να θεωρείς την OCZ σημείο αναφοράς (την στιγμή που είναι ο ορισμός της αναξιοπιστίας - και δεν αναφέρομαι βέβαια στα promos)
3. Την ABIT που είναι ο ορισμός της παλαβομάρας (ακόμα και για έμπειρους computerάδες)

Είναι το κλασικό λάθος του να προτείνεις σε κάποιον κάτι με βάση τα δικά σου και όχι τα δικά του κριτήρια.

Last edited:

Παιδιά, ποτέ δεν θα σκεφτόμουν το πουσάρισμα σε καινούριο μηχάνημα, το οποίο θα πληρώσω για να τα κάνει όλα χαλαρά κι απροβλημάτιστα...αν παρόλα αυτά με το χιλιάρικο μπορώ να πάρω κομμάτια που κλοκάρονται , ας την έχω την επιλογή για το μέλλον(ας το κάψω μια ώρα αρχίτερα μετά απο 3-4 χρονάκια δηλαδή).
Το WIFI δεν με έχει απασχολήσει, νομίζω όμως ότι αν δεν ακριβαίνει πολύ την μητρική μπορώ να το βάλω κι αυτό να βρίσκεται...