ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ HTPC ME 1.000 ΕΥΡΩ

Απάντηση: Re: ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ HTPC ME 1.000 ΕΥΡΩ

@ ΠΑΝΟΣ

Ο άνθρωπος δεν μίλησε για O/C.

Τουναντίον, για απροβλημάτιστη και απλή HTPC χρήση μίλησε.

Με αυτά τα δεδομένα το να του προτείνεις:

1. Να μην πάει στην μητρική της Intel (που είναι άψογη και για τα λεφτά της αλλά και γενικά (εξοπλισμός, αξιοπιστία κλπ))
2. Να θεωρείς την OCZ σημείο αναφοράς (την στιγμή που είναι ο ορισμός της αναξιοπιστίας - και δεν αναφέρομαι βέβαια στα promos)
3. Την ABIT που είναι ο ορισμός της παλαβομάρας (ακόμα και για έμπειρους computerάδες)

Είναι το κλασικό λάθος του να προτείνεις σε κάποιον κάτι με βάση τα δικά σου και όχι τα δικά του κριτήρια.

Οχι δεν μιλώ μόνο για o/c! Aυτό είναι το τελευταίο!

1)Η abit που προτείνω είναι από τις ποιο σταθερές μητρικές με p35 chipset!Οι γενικόλογες τοποθετήσεις του στιλ " οι ABIT παρουσιάζουν προβλήματα" δεν αρμόζει σε κάποιον που θέλει να λέει ότι ψάχνει πριν αγοράσει και παίρνει το καλύτερο χωρίς να στέκεται στο όνομα της εταιρίας!

2)Oι OCZ τον τελευταίο χρόνο όλο προβλήματα και ασυμβατότητες παρουσιάζουν, συν του ότι τα τσιπάκια που χρησιμοποιoύν είναι χειρότερα από τα micron!

3) Η intel (το συγκεκριμένο μοντέλο) έχει πρόβλημα θερμοκρασικών και bios!!! Επίσης η ποιότητα της (πυκνωτές κ.λ.π.) είναι κατώτερη από μοντέλα άλλων εταιριών όπως η gigabyte p35-dq6, asus p5k-wifi , abit ip35-pro!!!

Last edited:
Προσθέτω εναλλακτικές στη σύνθεση τις εξής:

Μ/Β ΑΒΙΤ Ρ35ΡRO

κάρτα γραφικών SILENT GIGABYTE HD2600XT 256MB DDR3 (είναι από τις καλύτερες επιλογές;)
http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.516129

Ενα τροφοδοτικό enermax 535w !
(φθηνά είναι και τα chieftec 500W στο πλαίσιο αλλά δεν ξέρω αν είναι καλά)

Επίσης μια αθόρυβη ψύκτρα σαν την zalman 9500 για αθόρυβο pc...αρκεί να χωράει στο κουτί!

...Γνώμες;
(αύριο μόλις βρω χρόνο θα συνοψίσω την σύνθεση και πάμε σε debate για την οριστικοποίηση της...)

ΥΓ δεν απάντησε κανείς στον Βασίλη ποιες θεωρούνται οι καλύτερες μητρικές με WIFI...? μας ενδιαφέρει πιστεύω..!

Last edited:
Έχουμε και λέμε ως τώρα:
1.CPU: E6750 175
2.CPU-COOLER: ερευνάται, ΖΑΛΜΑΝ 9500 ή 9700 υποψήφιες
3.MOBO: ABIT IP35-PRO (δεν παίρνει μνήμες πάνω από 800, έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο στα 135 ;)
4.RAM: CRUCIAL BL2KIT12864AA804 BALLISTIX 2GB (2X1GB) PC6400 DDR2 800MHZ 120
5. VGA: GIGABYTE RADEON HD2600XT SILENT PIPE II 256MB PCI-E RETAIL 99,9
6. HDD: WESTERN DIGITAL 500GB (to RAID EDITION χρειάζεται;)or SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3500630AS 500GB SATA2 107EURO
7. PSU:ENERMAX LIBERTY 500 ως 630 W (έχει αποσπώμενα καλώδια;)ή CHIEFTEC GPS-550AB 550W PCI-E 75
8. CASE: SILVERSTON GRANDIA 197
8. DVDRW ?? περί τα 35 ευρώ κάτι, ASUS ίσως;
πληκρολόγιο και ποντίκι υπάρχουν..

διορθωμένο (EDIT) το προηγούμενο post:
Έχουμε και λέμε ως τώρα:
2.CPU-COOLER: ερευνάται, ΖΑΛΜΑΝ 9500 45 ή 9700 υποψήφιες
3.MOBO: ABIT IP35-PRO (δεν παίρνει μνήμες πάνω από 800, έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο στα 135 ;),λύσεις υπάρχουν και απο GIGABITE ASUS, προτείνετε, το WIFI τι μας δίνει;
5. VGA: GIGABYTE RADEON HD2600XT SILENT PIPE II 256MB PCI-E RETAIL 99,9 εναλλακτικά μήπως είναι καλύτερη η MSI ATI RX2600XT 512MB PCI-E; ποια έχει αντάπτορα HDMI;
6. HDD: WESTERN DIGITAL 500GB (to RAID EDITION χρειάζεται;)or SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3500630AS 500GB SATA2 107EURO
7. PSU:ENERMAX LIBERTY 500 ως 630 W (έχει αποσπώμενα καλώδια;)ή CHIEFTEC GPS-550AB 550W PCI-E 75
8. DVDRW ?? περί τα 35 ευρώ κάτι, ASUS ίσως;SILENT πάντως!
πληκρολόγιο και ποντίκ

Μπορεί κάποιος να τονίσει κάποια υπέρ/κατα (με έμφαση στα ΚΑΤΑ) σε σχέση με κάποιο έτοιμο Home theater?
σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στο HTPC αλλά απο την άλλη σε ένα έτοιμο σύστημα παίρνεις εγγυημένη απόδοση.

στο HTPC τί πρέπει να προσέξεις?

Μήπως αυτή η λύση είναι πιό δύσχρηστη απο ένα έτοιμο σύστημα (π.χ. για χρήση απο παιδιά, ή άλλους)?

είμαι ένα βήμα μακρυα απο την δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος και μου έχει μείνει ένας τελευταίος ενδοιασμός μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι. ¨Οσοι είναι χρήστες ενός HTPC μήπως θα μπορούσαν να αναφέρουν τί θα εύχονταν να είχαν προσθέσει ή τί τους λείπει σε σχέση με ένα έτοιμο σύστημα?

Επίσης Τί είναι ο dxva 2.0 decoder?

Μπορεί κάποιος να τονίσει κάποια υπέρ/κατα (με έμφαση στα ΚΑΤΑ) σε σχέση με κάποιο έτοιμο Home theater?
σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στο HTPC αλλά απο την άλλη σε ένα έτοιμο σύστημα παίρνεις εγγυημένη απόδοση.

στο HTPC τί πρέπει να προσέξεις?

Μήπως αυτή η λύση είναι πιό δύσχρηστη απο ένα έτοιμο σύστημα (π.χ. για χρήση απο παιδιά, ή άλλους)?

είμαι ένα βήμα μακρυα απο την δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος και μου έχει μείνει ένας τελευταίος ενδοιασμός μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι. ¨Οσοι είναι χρήστες ενός HTPC μήπως θα μπορούσαν να αναφέρουν τί θα εύχονταν να είχαν προσθέσει ή τί τους λείπει σε σχέση με ένα έτοιμο σύστημα?

Επίσης Τί είναι ο dxva 2.0 decoder?

Απάντηση: Re: ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ HTPC ME 1.000 ΕΥΡΩ

διορθωμένο (EDIT) το προηγούμενο post:
Έχουμε και λέμε ως τώρα:
2.CPU-COOLER: ερευνάται, ΖΑΛΜΑΝ 9500 45 ή 9700 υποψήφιες
3.MOBO: ABIT IP35-PRO (δεν παίρνει μνήμες πάνω από 800, έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο στα 135 ;),λύσεις υπάρχουν και απο GIGABITE ASUS, προτείνετε, το WIFI τι μας δίνει;
5. VGA: GIGABYTE RADEON HD2600XT SILENT PIPE II 256MB PCI-E RETAIL 99,9 εναλλακτικά μήπως είναι καλύτερη η MSI ATI RX2600XT 512MB PCI-E; ποια έχει αντάπτορα HDMI;
8. DVDRW ?? περί τα 35 ευρώ κάτι, ASUS ίσως;SILENT πάντως!
πληκρολόγιο και ποντίκ

Δεν δε ενδιαφέρει αυτό γιατί σε επιδώσεις ειναι καλύτερη από όλες τις υπόλοιπες μέχρι τα 200Ε και ας δίνουν 1066 υποστήριξη! Επίσης αν χρειαστεί να κλοκάρεις θα πανε ποιο ψηλά και οι μνήμες! Παίρνεις και 800mhz μνήμες οπότε......!

Επίσης διάβασα ότι πολλές από τις τελευταίες ASUS p5k, p5k deluxe,P5K wifi κ.λ.π. έχουν πρόβλημα με την αναγνώριση των σκληρών δίσκων και ιδιαίτερα της w.d! Για αυτό προσέξτε!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ HTPC ME 1.000 ΕΥΡΩ

Οχι δεν μιλώ μόνο για o/c! Aυτό είναι το τελευταίο!

1)Η abit που προτείνω είναι από τις ποιο σταθερές μητρικές με p35 chipset!Οι γενικόλογες τοποθετήσεις του στιλ " οι ABIT παρουσιάζουν προβλήματα" δεν αρμόζει σε κάποιον που θέλει να λέει ότι ψάχνει πριν αγοράσει και παίρνει το καλύτερο χωρίς να στέκεται στο όνομα της εταιρίας!

2)Oι OCZ τον τελευταίο χρόνο όλο προβλήματα και ασυμβατότητες παρουσιάζουν, συν του ότι τα τσιπάκια που χρησιμοποιoύν είναι χειρότερα από τα micron!

3) Η intel (το συγκεκριμένο μοντέλο) έχει πρόβλημα θερμοκρασικών και bios!!! Επίσης η ποιότητα της (πυκνωτές κ.λ.π.) είναι κατώτερη από μοντέλα άλλων εταιριών όπως η gigabyte p35-dq6, asus p5k-wifi , abit ip35-pro!!!

Καταλαβαινω τον ενθουσιασμο σου αλλα να πω την γνωμη μου...
1. Η Abit θεωρειται απο τις πιο προβληματικες και παρεξενες μητρικες. Απορω που ακουσες το αντιθετο. Θα συμφωνησω οτι ειναι η επιλογη των o/clockers, αλλα τα κριτηρια τους ειναι εντελως διαφορετικα(ασε που κι αυτοι σε asus πανε σιγα σιγα,,,)

2. Συμφωνω απολυτα!! Και οχι μονο τον τελευταιο χρονο, αλλα απο καταβολης!! Κατι σαν τις Geil εχουν καταντησει κι αυτες....

3. Δεν υφισταται κατι τετοιο.ϴΕχει μια χαρα θερμικρασιες και μια χαρα Βιος. Επισης απορω που το ειδες...Να σημειωσω επισης οτι παρ ολα τα "φτωχα" τους υλικα, εχουν αποδειχθει οι πιο μακριβιοτερες ολων. Και το λεω, πιστεψε με, βασει πολυ μεγαλου στατιστικου δειγματος...

Κατα τα αλλα, μια μικρη επισης παρατηρηση, το Enermax το τροφοδοτικο θα το απεφευγα...καλυτερα κατι σε Bequiet, seasonic,zalman...

mέχρι να προταθεί το enermax ήμουν στο chieftek 500W με 45 ευρώ από το πλαίσιο...ποιό προτείνεις σε λογική τιμή από τα παραπάνω; τα watt από 500 και πάνω νομίζω για να είμαι καλυμμένος...

Re: ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ HTPC ME 1.000 ΕΥΡΩ

έχω υπόψιν περίπου την προσέγγιση του HTPC peroject από Μιχάλης
Κουτί Silverstone Grandia Black 197,00 Ευρώ
- Μητρική ASUS P5W DELUXE (s775,975x,DDR2) 140,00 Ε
- Επεξεργαστής intel Core 2 Duo 6750 2,66GHz 175,00 Ε
- Ψήκτρα Επεξεργαστή ZALMAN 9500 LED 49,00 E
- Τροφοδοτικό 600W ZALMAN 99,00 Ε
- Κάρτα Γραφικών ASUS PCI-X 8600GT SILENT 512MB HDCP 170,00 E
- Μνήμη RAM 1GB DDR2- 800 Mhz 49,00 E
- Σκληρός Δίσκος Western Digital 500 GB 125,00 E
- DVD-ROM Drive ASUS Silent 16X 25,00 E

...με αλλαγές στην GPU OΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΤΙ 2600HD PRO 512MB SILENT
και στην M/B chipset P35 me DDR2.
Tι λέτε;

Καλησπέρα στη παρέα του avclub και καλώς σας βρήκα!

Η απορία μου εδώ είναι, αν πάω αύριο στο πλαίσιο (λέμε τωρα) και τα αγοράσω όλα αυτά θα μου λείπει κάτι; Θα έχω το hptc μου;

Ή, θα χρειαστώ και π.χ. ανεμιστήρες μεγάλους ένα να φέρνει αέρα απο μπροστά στο κουτί και ένα να βγάζει απο πίσω; :idea: Ή δε τα στήνουν έτσι τα htpc?

Προφανώς δεν έχω ιδέα και θα ήθελα καθοδήγηση! :damnyou:

Επίσης έχω μια nvidia 6200 pci ex κάρτα γραφικών, σε μια micro atx μητρική μπορώ να την τοποθετήσω ή απαιτεί ειδικής κατασκευής κάρτες; (μικρότερες or something?)

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ HTPC ME 1.000 Ε

Καταλαβαινω τον ενθουσιασμο σου αλλα να πω την γνωμη μου...
1. Η Abit θεωρειται απο τις πιο προβληματικες και παρεξενες μητρικες. Απορω που ακουσες το αντιθετο. Θα συμφωνησω οτι ειναι η επιλογη των o/clockers, αλλα τα κριτηρια τους ειναι εντελως διαφορετικα(ασε που κι αυτοι σε asus πανε σιγα σιγα,,,)

2. Συμφωνω απολυτα!! Και οχι μονο τον τελευταιο χρονο, αλλα απο καταβολης!! Κατι σαν τις Geil εχουν καταντησει κι αυτες....

3. Δεν υφισταται κατι τετοιο.ϴΕχει μια χαρα θερμικρασιες και μια χαρα Βιος. Επισης απορω που το ειδες...Να σημειωσω επισης οτι παρ ολα τα "φτωχα" τους υλικα, εχουν αποδειχθει οι πιο μακριβιοτερες ολων. Και το λεω, πιστεψε με, βασει πολυ μεγαλου στατιστικου δειγματος...

Κατα τα αλλα, μια μικρη επισης παρατηρηση, το Enermax το τροφοδοτικο θα το απεφευγα...καλυτερα κατι σε Bequiet, seasonic,zalman...

Στην σημεριμή εποχή τίποτα δεν είναι στάνταρ και τίποτα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε αν δεν το ψάξουμε πρώτα!
Τι θα έλεγες αν σου πω ότι όλη η σειρά της ASUS P5K, p5k3 , DELUXE , E-WIFI αντιμετωπίζει πρόβλημα με σκληρούς δίσκους και ειδικά με τους w.d και είναι αδύνατο να φτιαχτεί και με bios update? Μην ξεχνάς ότι η ASUS είναι η μεγαλύτερη και ίσως η κορυφαία στην συνείδηδη του καταναλλωτή κατασκευάστρια εταιρία μητρικών καρτών στον κόσμο! Και όμως η σειρά αυτή των προιόντων της παρουσιάζει πρόβλήματα σε αντίθεση με άλλα δικά της προιόντα πχ.p5b αλλά και με προιόντα άλλων κατασκευαστών
Η ABIT έχει δοκιμαστεί από πάρα πολύ κόσμο τον τελευταίο καιρό αφού η τιμή της έπεσε από τα 200Ε στα 135Ε, και δεν έχει αναφερθεί το παραμικρό πρόβλημα! Είναι καλά εξοπλισμένη, έχει καλούς πυκνωτές, ιδανική και για o/cing ! Πραγματικά για τα χρήματά της top αγορά!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ HTPC ME 1.0

Στην σημεριμή εποχή τίποτα δεν είναι στάνταρ και τίποτα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε αν δεν το ψάξουμε πρώτα!
Τι θα έλεγες αν σου πω ότι όλη η σειρά της ASUS P5K, p5k3 , DELUXE , E-WIFI αντιμετωπίζει πρόβλημα με σκληρούς δίσκους και ειδικά με τους w.d και είναι αδύνατο να φτιαχτεί και με bios update? Μην ξεχνάς ότι η ASUS είναι η μεγαλύτερη και ίσως η κορυφαία στην συνείδηδη του καταναλλωτή κατασκευάστρια εταιρία μητρικών καρτών στον κόσμο! Και όμως η σειρά αυτή των προιόντων της παρουσιάζει πρόβλήματα σε αντίθεση με άλλα δικά της προιόντα πχ.p5b αλλά και με προιόντα άλλων κατασκευαστών
Η ABIT έχει δοκιμαστεί από πάρα πολύ κόσμο τον τελευταίο καιρό αφού η τιμή της έπεσε από τα 200Ε στα 135Ε, και δεν έχει αναφερθεί το παραμικρό πρόβλημα! Είναι καλά εξοπλισμένη, έχει καλούς πυκνωτές, ιδανική και για o/cing ! Πραγματικά για τα χρήματά της top αγορά!

Ναι είναι αλήθεια, και εγώ το διάβασα κάπου σε φόρουμ. Για τους Western Digital.
Εγώ πάντως που έχω P5B deluxe wifi είμαι πολύ ευχαριστημένος ούτε ένα πρόβλημα μέχρι τώρα .

ΣΟΣ: απο το διπλανό νήμα και τον ΔΗΜΗΤΡΗ:

"επισης -απο δοκιμες που εκανα πριν λιγο καιρο ψαχνοντας για καρτα-ηχος ΔΕΝ περναει απο ανταπτορα που ΔΕΝ παρεχεται στην συσκευασια της καρτας.
σε μια asus 2600 pro με τον δικο μου ανταπτορα ειχα κανονικα εικονα αλλα οχι ηχο.
σε μια asus 2600xt ddr4 ο ανταπτορας υπηρχε στην συσκευασια και περναγε και ηχο.
στην αγορα η μονη εταιρια που δινει ανταπτορα με ολες τις καρτες της (φθηνες-ακριβες)ειναι η sapphire.
οι υπολοιποι μονο στις ακριβες και αν...."

δηλαδή μόνο με saphire περνάω και τον ήχο από την HDMI αυτή την στιγμή για τα επίπεδα τιμών των 100 ευρώ για κάρτα γραφικών ΑΤΙ 2600ΧΤ ;;;

Παίρνεις και από gigabyte hd2600xt silent, αλλά τώρα πια δεν υπάρχει στο e-shop!
Περίμενε λίγο! Από δευτέρα θα έχω στα χέρια μου και την msi 2600xt silent και θα σου πω τι γίνεται και με αυτή!

Πάνο κανένα νεότερο με την MSI; σκέφτομαι τελικά να αλλάξω πάλι την σύνθεση. μπορεί κανείς να προτείνει πολύ καλή κάρτα για δορυφορική, επίγεια ψηφιακή και αναλογική τηλεόραση; έτσι για να είναι το HTPC all around player...
ακόμη σκέφτομαι να μπει κι ένα blu-ray or HD DVD player αντί για dvd-r...ποιο είναι combo για τα 2 format ; pioneer; (αν ξεφύγουμε από το χιλιάρικο θα το αντέξω και αυτό...)

Αυτό το tv-box κάνει upscaling μέχρι 1900χ1200! Είναι standalone αλλά δεν μπορείς να γράψεις προγράμματα σε σκληρό αν θυμάμαι καλά!

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=29&product=955825&tab=marketing

http://www.avermedia.com/EN/default...3=BAC3&CATNO2=BAC&IDX=0.0.2.2&CNT=3&CATNO1=BA

Η msi δεν έχει αντάπτορα hdmi, από εκει και πέρα έχει πολύ καλο σύστημα ψύξης ενώ δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα! Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω και πολλά γιατί δεν την δοκίμασα και πολύ αφού σε μια εβδομάδα πάω να υπηρετήσω την μαμά παρτίδα οπότε χρόνος δεν υπάρχει!

Last edited: