Φίλος που πρόσφατα αγόρασε τον Benq 1070 ετοιμάζεται να φτιάξει το πρώτο του HTPC.
τον ενδιαφέρουν αποκλειστικά οι ταινίες και καθόλου τα παιχνίδια.
Οι συσκευές που θα συνδεθεί το Htpc είναι:
- o benq που τον ενδιαφέρει και το 3d
- τηλεόραση με hdmi χωρίς δυνατότητα 3d
- ενισχυτής με hdmi μεν αλλά χωρίς αποκωδικοποίηση hd formats
το budget του είναι σχετικά ελαστικό αλλά ας πούμε περίπου 650-700 .
έχω διαβάσει όλα τα σχετικά θέματα εδώ αλλά δεν μπορώ να πω ότι με καλύπτουν.
παρακαλώ προτείνετέ μου:
-επεξεργαστή: προσωπικά τείνω πιο πολυ προς λύση haswell χωρίς έξτρα κάρτα γραφικών αφού διαβάζω ότι τα πάνε καλά και με τα 23.976, ώστε να είναι και future proof λόγω δύναμης επεξεργαστή έναντι ενός AMD. υποθέτω ότι τα ενσωματωμένα γραφικά μας καλύπτουν για το 3d. αν ωστόσο υπάρχει κάτι αντίστοιχα αξιόλογο και σε AMD, είμαστε ανοιχτοί.
-motherboard. ιδανικά να βγάζει spdif για τον ενισχυτή ώστε να αποφύγουμε τα hdmi swithers ή χωριστή κάρτα ήχου. επίσης επιθυμητό το ενσωματωμένο wifi ώστε να αποφύγουμε χωριστή καρτούλα. επίσης χρειαζόμαστε τουλάχιστον 6 sata υποδοχές. το usb 3.0 νομίζω πλέον είναι αυτονόητο ε?
- ssd για το λειτουργικό
- 2ΤΒ ή περισσότερα για αποθήκευση. διαβάζω άσχημα πράγματα για τους green αν και οι δικοί μου είναι όλοι υγιέστατοι
- ram 4gb ή περισσότερα
- τροφοδοτικό το δυνατόν πιο αθόρυβο
- κουτί. δεν έχει θέμα χώρου στο σαλόνι του οπότε μπορούμε να μιλάμε και για full atx συνθέσεις ώστε να μην είναι και πολύ στριμωγμένα τα πράγματα.
- bd drive (όχι απαραίτητα writer)
για τον τηλεχειρισμό θα προσπαθήσουμε να σετάρουμε το xbmc μέσω ipad που διαθέτει και για τα υπόλοιπα κάποιο απλό ασύρματο πληκτρολόγιο.
δε νομίζω να έχω παραλείψει κάτι. έχω βρει και ο ίδιος κάποιες επιλογές εντός budget αλλά εμπιστεύομαι πολύ τις γνώμες των ειδικών εδώ.
σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
τον ενδιαφέρουν αποκλειστικά οι ταινίες και καθόλου τα παιχνίδια.
Οι συσκευές που θα συνδεθεί το Htpc είναι:
- o benq που τον ενδιαφέρει και το 3d
- τηλεόραση με hdmi χωρίς δυνατότητα 3d
- ενισχυτής με hdmi μεν αλλά χωρίς αποκωδικοποίηση hd formats
το budget του είναι σχετικά ελαστικό αλλά ας πούμε περίπου 650-700 .
έχω διαβάσει όλα τα σχετικά θέματα εδώ αλλά δεν μπορώ να πω ότι με καλύπτουν.
παρακαλώ προτείνετέ μου:
-επεξεργαστή: προσωπικά τείνω πιο πολυ προς λύση haswell χωρίς έξτρα κάρτα γραφικών αφού διαβάζω ότι τα πάνε καλά και με τα 23.976, ώστε να είναι και future proof λόγω δύναμης επεξεργαστή έναντι ενός AMD. υποθέτω ότι τα ενσωματωμένα γραφικά μας καλύπτουν για το 3d. αν ωστόσο υπάρχει κάτι αντίστοιχα αξιόλογο και σε AMD, είμαστε ανοιχτοί.
-motherboard. ιδανικά να βγάζει spdif για τον ενισχυτή ώστε να αποφύγουμε τα hdmi swithers ή χωριστή κάρτα ήχου. επίσης επιθυμητό το ενσωματωμένο wifi ώστε να αποφύγουμε χωριστή καρτούλα. επίσης χρειαζόμαστε τουλάχιστον 6 sata υποδοχές. το usb 3.0 νομίζω πλέον είναι αυτονόητο ε?
- ssd για το λειτουργικό
- 2ΤΒ ή περισσότερα για αποθήκευση. διαβάζω άσχημα πράγματα για τους green αν και οι δικοί μου είναι όλοι υγιέστατοι
- ram 4gb ή περισσότερα
- τροφοδοτικό το δυνατόν πιο αθόρυβο
- κουτί. δεν έχει θέμα χώρου στο σαλόνι του οπότε μπορούμε να μιλάμε και για full atx συνθέσεις ώστε να μην είναι και πολύ στριμωγμένα τα πράγματα.
- bd drive (όχι απαραίτητα writer)
για τον τηλεχειρισμό θα προσπαθήσουμε να σετάρουμε το xbmc μέσω ipad που διαθέτει και για τα υπόλοιπα κάποιο απλό ασύρματο πληκτρολόγιο.
δε νομίζω να έχω παραλείψει κάτι. έχω βρει και ο ίδιος κάποιες επιλογές εντός budget αλλά εμπιστεύομαι πολύ τις γνώμες των ειδικών εδώ.
σας ευχαριστώ προκαταβολικά.