Πρωτες εντυπωσεις απο τον Azbox me

nakata

Moderator
Staff member
11 June 2007
2,372
var/etc/home
Εδώ και μιά βδομάδα περιπου το νέο εργαλείο της Azbox ο Azbox me είναι στα χέρια μου και περνάει απο εξαντλητικά τεστ, ενώ ήδη απο προχτές κυκλοφόρησε και η πρώτη αναβάθμιση στο επίσημο λογισμικό που έφερε και μερικές βελτιώσεις.
Σε πολύ γενικές γραμμές ο δέκτης δείχνει να έχει τις καλυτερες προοπτικές, αλλά το λογισμικό δεν είναι ακόμη έτοιμο. Δεν υπάρχουν προβλήματα κολλημάτων ή δυσλειτουργίας, αλλά λειπουν προς το παρόν αρκετές απο τις λειτουργίες που έχουν εξαγγελθεί για το μηχάνημα. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον πρώτο δέκτη της αγοράς με android 2.2 ενώ μπορεί να δεχτεί και enigma2. Το μαμίσιο λογισμικό του είναι πάντως Neutrino HD.
Η εμφάνισή του είναι κουκλίστικη και το μέγεθος αρκετά μικρό. Η εικόνα του είναι παρα πολύ καλή μεχρι αριστη μπορω να πω, φυσικα δινει και ανάλυση 1080p που θα χρησιμεύσει κυρίως για τον media player, τομέας στον οποίο ήδη φημίζεται η Azbox και στα υπόλοιπα μηχανάκια της.
Περιληπτικά και με το μέχρι τώρα λογισμικό:
Παίζει κανονικά αρχεία avi-mkv (και 1080p)επαιξε ακομα και m2ts αρχεια αλλά δεν δείχνει τους κλασσικούς ελληνικούς υπότιτλους srt. Αν όμως τους μετατρέψουμε με το subtitle creator σε αρχεία εικόνας sub-idx τους δείχνει κανονικά. O ήχος DTS υποστηρίζεται, όπως και όλα τα κλασσικά αρχεία ήχου-εικόνας αλλά τα παραπάνω παίζουν μόνο σε σκληρό δίσκο με τροφοδοσία και όχι απο αυτοτροφοδοτούμενο ή απο usb stick προς το παρόν. Επίσης προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε εγγραφές, παρόλο που οι εξωτερικοι δίσκοι (usbικοι) αναγνωρίζονται απο τον δέκτη γιατι δεν γίνεται το φορμάρισμά τους (μόλις ξεκινήσει το φορμαρισμα ο δέκτης κάνει reboot).
Στο φόρτωμα καναλιών δεν υπάρχει πρόβλημα ακομα και στα χαμηλά symbol rate (δοκιμασα μεχρι και symbol rate 1800), ενω και τα πολύ υψηλά παίζουν κανονικά. Η λειτουργία blind scan αναμένεται, αφού δεν υπάρχει πουθενά η επιλογή αυτή στα μενού.
Ο δεκτης μπορει να δεχτει τρια διαφορετικα λογισμικα και η αναβάθμιση γίνεται πολύ εύκολα,ειτε απο το web interface του δέκτη μέσω LAN, αλλα οταν θελουμε να αναβαθμησουμε ενα λογισμικο του π.χ το Νeutrino με μια νεωτερη εκδοση του τοτε μπορουμε να κανουμε χειροκινητη εγκατασταση μεσω του μενου του δεκτη απλα ριχνοντας το αρχειο .img στο/tmp
Περισσότερα τις επόμενες μέρες....

Απάντηση: Re: Πρωτες εντυπωσεις απο τον Azbox me

Παίζει κανονικά αρχεία avi-mkv (και 1080p)επαιξε ακομα και m2ts αρχεια αλλά δεν δείχνει τους κλασσικούς ελληνικούς υπότιτλους srt. Αν όμως τους μετατρέψουμε με το subtitle creator σε αρχεία εικόνας sub-idx τους δείχνει κανονικά. O ήχος DTS υποστηρίζεται, όπως και όλα τα κλασσικά αρχεία ήχου-εικόνας αλλά τα παραπάνω παίζουν μόνο σε σκληρό δίσκο με τροφοδοσία και όχι απο αυτοτροφοδοτούμενο ή απο usb stick προς το παρόν.
δηλαδη παιζει τα παντα χωρις προβλημα!???? :award:
με γεια κιολας!! :D

Last edited:
....Η εικόνα του είναι παρα πολύ καλή μεχρι αριστη μπορω να πω, φυσικα δινει και ανάλυση 1080p που θα χρησιμεύσει κυρίως για τον media player, τομέας στον οποίο ήδη φημίζεται η Azbox και στα υπόλοιπα μηχανάκια της.
Μεγειες και απο μενα.Θα μπορουσες να μας πεις με ποιανου αλλου δεκτη (εκτος azbox, που δεν εχω αποψη) ή mediaplayer ειναι συγκρισιμη η ποιοτητα εικονας και σε τι τηλεοραση τον εχει συνδεσει, για να εχουμε μια αποψη.Καλοριζικος και παλι.

Ηπεθερα μου ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΟ? ας ειναι καλα ο Δημητρης ( sat-eshop) που μου τον εστειλε για δοκιμες,so, thanks goes to sat-eshop

Μεγειά!Να τον χαρείς!
Σε σύγκριση με τους παλιούς Azbox πως είναι η εικόνα?Τον βλέπεις καλύτερο από τους παλιούς?Φορμάρισμα κάνε αν μπορείς στον υπολογιστή μη τυχόν και μπορεί να γίνει εγγραφή μετά

Δοκίμασε αν θες και το firmware της RTI(http://www.rsi-images.org/site/downloads.php?cat_id=6&file_id=10)

Μεγειά!Να τον χαρείς!
Σε σύγκριση με τους παλιούς Azbox πως είναι η εικόνα?Τον βλέπεις καλύτερο από τους παλιούς?Φορμάρισμα κάνε αν μπορείς στον υπολογιστή μη τυχόν και μπορεί να γίνει εγγραφή μετά

Δοκίμασε αν θες και το firmware της RTI(http://www.rsi-images.org/site/downloads.php?cat_id=6&file_id=10)

Το tuner του το βλέπεις πιο ευαίσθητο?
Συγνώμη κιόλας για τον αριθμό των ερωτήσεων

*δυστυχώς δε μπορόυσα να κάνω edit το μήνυμα.

Μεγειες λοιπον.Καλοθεατος.Δοκιμασεις να περασεις δυο ιματζ ταυτοχρονα?Στην μπριζα ειμαστε να μας ερθει το καινουργιο παιχνιδακι..

@ Tsakman

Η εικονα που προσφερει ο δεκτης ειναι καλυτερη απ' αυτην του premium, το tuner δεν το δοκιμασα ειδικα σε οριακες λήψεις αλλα θα το δοκιμασω συντομα (μολις μου ερθει το νεο posittioner το moteck που εχω τα τιναξε),οσο για τοΕ2 απο χτες το βραδυ δοκιμαζω το νεο image της ομαδος (το πρωτο ειχε αρκετα προβληματα) και η πρωτες εντυπωσεις ειναι πολυ καλες αλλα εχει προβληματα ο mc (δεν βλεπει υποτιτλους και δεν μπορεις να γυρισεις στην tv οποτε πρεπει ξαναμπουταρεις τον δεκτη)

@mv_best

οχι δυο αλλα τρια ( στο boot 0 neutrino στο boot 1 E2 στο boot 2 neutrino) και ο δεκτης παει σφαιρα

Ψάχνοντας βρήκα ένα plugin για blindscan
http://www.world-of-satellite.com/showthread.php?7955-ET5000-Blindscan-plugin

Σκέφτομαι μήπως παίζει και στον Azbox μιας και φοράνε το ίδιο tuner.
Μπορεί να λέω και βλακείες

Επίσης μπορεί να ενδιαφέρει ελάχιστους αλλά έχει web broswer όπως ο παλιός και αν ο νέος,αν υπάρχει,παίζει flash?

Αν θες δοκίμασε και αυτό
http://www.mediafire.com/?at2aqb3tswsvjdz

CrowdRun-2pass-40Mbps-24p.mkv
Format : Matroska at 39,5 Mbps
Length : 98,3 MiB for 20s 854ms

Video #0 : AVC at 40,0 Mbps
Aspect : 1920 x 1080 (1.778) at 23.976 fps

Re: Απάντηση: Πρωτες εντυπωσεις απο τον Azbox me

Μετα απο δοκιμες που εκανα χαρη στα αρχεια που μου εστειλε ο gstriftos (αρχεια που δυσκολευονται να παιξουν ακομα και πολλοι multimedia players) ο δεκτης επαιξε απροβληματιστα το pole to pole με τα 16reframes,επαιξε το Ducks take off επισης απροβληματιστα εαν εξαιρεσεις ενα σπασιματακι κλασματος του δευτερολεπτου την στιγμη που απογειωνονται οι παπιες αλλα αρνειται να δει το avatar σε .mts ενω βλεπει και παιζει τα αρχεια σε m2ts πιστευω ομως οτι αυτο μαλλον θα διορθωθει στα μελλοντικα images μιας και το image που εχει αυτην την στιγμη ο δεκτης ειναι ακομα σε pre beta μορφη.

@ tsakman
το plugin για το blind scan δεν νομιζω να παιξει γιατι ειναι Ε2 και οχι για neutrino αλλα δεν χανω τιποτε να το δοκιμασω οσο για το mkv θα το δοκιμασω το απογευμα και θα σας ενημερωσω,btw εαν εχεις καποιο βιντεο (sample) σε .iso μορφή και μπορεις να το ανεβασεις καπου θα σου ήμουν υποχρεος

@ mv_best
δεν βρίσκω το αρχειο

@tsakman
και ομως παιζει το CrowdRun-2pass-40Mbps-24p.mkv με ενα μικρο κόλλημα στην αρχη του βιντεο

Απάντηση: Re: Πρωτες εντυπωσεις απο τον Azbox me

@ Tsakman
το tuner δεν το δοκιμασα ειδικα σε οριακες λήψεις αλλα θα το δοκιμασω συντομα (μολις μου ερθει το νεο posittioner το moteck που εχω τα τιναξε)

επειδή με ενδιαφέρει και εμένα ο δέκτης μήπως δoκίμασες το tuner ?

Δεν αφήνετε το media player λέω εγώ να πιάσετε το δορυφορικό κομμάτι που γι αυτό το λόγο είναι ο δέκτης κυρίως και απασχολεί όλους μας και έχει ο Θεός για το media player:ernaehrung004:.Με τα plugins τι θα κάνουμε θα πρέπει να μας απασχολεί :bigcry: