Πρωτεύον στη μπρίζα...τί καταναλώνει?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
ίσως είναι λίγο ερώτηση ντροπής, αλλά ποτέ δεν το ξεκαθάρισα στο μυαλό μου.

Συσκευές με μτς ή πακάκια διακοπτικά αν είναι στο ρεύμα, αλλά δεν τραβάνε τα δευτερεύοντά τους και γενικά οι διακόπτες έναυσης λειτουργούν στις χαμηλές τάσεις των δευτερευόντων καταναλίσκουν στο stand by αυτό και πόσο?

ίσως είναι λίγο ερώτηση ντροπής, αλλά ποτέ δεν το ξεκαθάρισα στο μυαλό μου.

Συσκευές με μτς ή πακάκια διακοπτικά αν είναι στο ρεύμα, αλλά δεν τραβάνε τα δευτερεύοντά τους και γενικά οι διακόπτες έναυσης λειτουργούν στις χαμηλές τάσεις των δευτερευόντων καταναλίσκουν στο stand by αυτό και πόσο?

Λογικά πρέπει να καταναλώνουν. Έχεις κανένα πολύμετρο με αμπερόμετρο στο εναλασσόμενο;

Συνήθως σε κατάσταση αναμονής ή με ασύνδετη τη παροχή,
έχουν κατανάλωση περίπου το 1 -2 % της μεγίστης ισχύος που μπορούν να δώσουν.
Μετρήσεις έχει κάνει το Berkeley Lab σε αρκετές τυπικές συσκευές.
Δείτε και εδώ:
http://standby.lbl.gov/summary-table.html

ναι
κάτι τέτοιο σκεφτόμουν, διότι στη σοφίτα πρέπει να είναι ίσα με και 20 πακάκια και μετασχηματιστές πάνω σε πολύμπριζα.
(και άντε το χειμώνα ζεσταίνουν και λίγο....)

ευχαριστώ Γιώργο (και Ντίνο για το αρθράκι):a0210:

δηλαδή μπορεί να έχεις 2 λάμπες λεντ στο μπάνιο πχ (2Χ4 βατ) και να σκούζεις (σβήνετε τα φώτα !)
και νά έχεις την ίδια ώρα έναν εκτυπωτή 4 βατ επί 24 ώρες ανοιχτό !:furious3:

Απάντηση: Re: Πρωτεύον στη μπρίζα...τί καταναλώνει?

ναι
κάτι τέτοιο σκεφτόμουν, διότι στη σοφίτα πρέπει να είναι ίσα με και 20 πακάκια και μετασχηματιστές πάνω σε πολύμπριζα.
(και άντε το χειμώνα ζεσταίνουν και λίγο....)

ευχαριστώ Γιώργο (και Ντίνο για το αρθράκι):a0210:

Επειδή έχω ένα μετρητή πρίζας γιά Βάτ, τάση, ρεύμα, κιλοβατώρες, κόστος, μέ οθόνη μεγάλη, διααπίστωσα ότι δέν είναι νά τόν αφήνεις μόνιμα σέ γραμμή πού δίνει σέ στερεοφωνικά γιατί έχει πολύ εμπέδηση καί κόβει τά δυναμικά πολύ αντιληπτά.