Πρώτη αγορά Projector

teri82

New member
26 June 2010
77
Φίλοι μου,καλησπέρα.Ήρθε η ώρα να αγοράσω τον πρώτο μου Projector και χρειάζομαι την βοήθειά σας.Έχω διαβάσει βεβαίως πολλά θέματα στο forum πρωτού πρωτού σας γράψω.
Στοιχεία:
Απόσταση οθόνης :3.20m
Απόσταση θέασης : 4 m
Χρήση projector :Ταινίες , Ποδόσφαιρο & Παιχνίδια ΡS3(τι πρωτότυπο ε??)
Xρήματα : Μέχρι 1200 Ε αλλα για κάτι καλό μέχρι 1500 Ε άρα...1500 Ε

Επίσης θα ήθελα να ξέρω:
α) DLP , LCD ή 3LCD?Ποια τα υπέρ και τα κατά?
β) Lumens???Πόσα είναι αρκετά?
γ) Η αντίθεση παίζει μεγάλο ρόλο?

Με μια πρώτη έρευνα ξεχώρισα τον Epson TW3500 αλλά θα ήθελα και την δική σας πιο έμπειρη γνώμη.

Υ.Γ : Ένα σημαντικό κομμάτι είναι και το πανί προβολής.Δεν θα ήθελα όμως να ξοδέψω πάρα πολλά χρήματα.Έχω στο μυαλλό μου ένα καλό πανί περασμένο σε κάδρο-κασόνι από ταπετσέρη.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

καλησπερα κι απο μενα ειμαι κι εγω στην ιδια φαση με τον τερι82 , θελω κι εγω να αγορασω το πρωτο μου προβολικο με περιπου τον ιδιο χωρο , την ιδια χρηση και με μικροτερο budget θα ηθελα τη γνωμη σας για αυτον http://www.projectorcentral.com/casio_xj-a130_projector_review.htm

epson 3500
samsung a600
optoma hd800xlv (dlp, αρκετα φωτεινος να καλυψει τις αναγκες σου για home cinema αλλα και gaming/sports.Toν προτεινα για να παινεψω και το σπιτι μου μιας και ειμαι κατοχος)
benq w1000

Μακραν καλυτερο μαυρο και ευκολιες τοποθετησης εχει ο 3500

Εχω τον 3500 ενα μηνα περιπου και εχω μονο καλα λογια να πω.Στα λεφτα του νομιζω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη.Αν ισχυει ακομα η προσφορα παιρνεις και ενα blueray philips οποτε εχεις ενα εξτρα κερδος 100ε.

Άρα στο μηχάνημα μάλλον κλείσαμε.Για το πανί τίποτα??Η ιδέα που έχω με το κασόνι είναι καλή?Δεν πρόκειται να κουνηθεί από εκεί που θα το βάλω αν βοηθάει καθόλου αυτό.

Re: Απάντηση: Πρώτη αγορά Projector

Άρα στο μηχάνημα μάλλον κλείσαμε.Για το πανί τίποτα??Η ιδέα που έχω με το κασόνι είναι καλή?Δεν πρόκειται να κουνηθεί από εκεί που θα το βάλω αν βοηθάει καθόλου αυτό.
Εχω και εγω τον3500.Αξιοπρεπεστατος,αν διαθεσεις στο μελλον 150ε για καλιμπραρισμα ακομα καλιτερα.Για πανι δες τα ΛΙΓΚΡΑ-οικονομικα

Aν δεν τον εκλεισες ακομα ψαξε και τον mitsu 3800 , ειναι κοντα στα 150ε φθηνοτερος με ποιο καθαρη εικονα καλυτερες χρωματικες αποχρωσεις , καλυτερος στις λεπτομερειες, καλυτερο μαυρο, και αν δεν εχεις θεμα με ουρανια τοξα και ευελιξια τοποθετησης μπορει να ειναι η επιλογη σου

Σε καθαρα σκοτεινες σκηνες , ο επσον λογο δυναμικης ιριδας εχει καλυτερο μαυρο- οι οποιές ομως ειναι η μειοψηφια μιας προβολής. Σε αλλες εικονες με καποιες φωτεινες περιοχες- πλειοψηφια σε μια προβολη- ο mitsu υπερχερει σε μαυρο και σε λεπτομερειες εικονας.

Αλλα αν δεν εχεις θεμα τοποθετησης και ουρανιων τοξων γιατι να μην πας στον benq 1000 που ειναι λιγο κατω απτον mitsu σε επιδοσεις αλλα και κατω απο τα 1000ε ειδικα στις μερες μας?

Για πανί,βρήκα αυτό εδώ :LIGRA "ECOROLL" MANUAL SCREEN 203 X 203. Πως το βλέπετε?
To Ecoroll είναι η οικονιμική έκδοση του Cineroll?Και αν ναι,αξίζει να δώσω τα παραπάνω χρήματα για να πάρω την Cineroll??

ansi contrast λες εσυ.Τοτε ναι, οπως τα λες...
Αυτο ειναι το 'μαυρο' που βλέπουμε. Το ansi contrast.To on/off υπάρχει μόνο σαν νούμερο και μπορεί ο κάθε προβολέας να βγάλει όσο θέλει..αρκεί να κλείνει την λάμπα του στο μαύρο και να την ανοίγει στο λευκό...άπειρο δηλαδή...φυσικά χωρίς να το βλέπουμε ποτέ στην εικόνα..που ποτέ δεν έχουμε 100% μαύρο ή 100% λευκό όπως γίνεται στην μέτρηση on/off.

Για σα και από έμενα είμαι και εγώ σε αναζήτηση projector, πείτε μου τι γνώμη σας για τον Epson TW450 γενικός ψάχνω κάτι οικονομικό δεν σκοπεύω να δώσω παραπάνω από 900 , ευχαριστώ.

δεν κοιτας για optoma hd200x , benq w1000?
Αλλιως δες epson tw700.
Με μια πρόχειρη ματιά είδα ότι αυτή που μου πρωτεΐνης έχουν καλύτερη ανάλυση, ξεχώρισα τον OPTOMA HD-200X λόγο τιμής, τη παραπάνω έχει ο Benq W1000 αξίζουν τα +100;