Πρώτη φορά στήσιμο Home Theatre 5.1, Ενισχυτής & Σύστημα ηχείων

Xavi

New member
6 April 2008
17
Καλησπερα φιλοι,

Πρωτη μου αποπειρα να στησω ενα Home Theater 5.1 χωρις ομως φοβερες απαιτησεις. Το συστημα προοριζεται σχεδον αυστηρα για θεαση ταινιων και ενα 10% για μουσικη/ραδιοφωνο και θα συνδεθει σε μια Samsung UE46F6510SSXXH 3D. Το μπατζετ ειναι φτηνο γυρω στα 800 Ευρω. Εχω βρει τα παρακατω: Ενισχυτης: DENON AVR X 1000 (http://www.audioshow.gr/index.php?o...ew=productdetails&virtuemart_product_id=12417) και αυτο το σετ ηχειων απο την Crystal Audio (http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/Bipolar-Home-Theater-5_dot_10-Speaker-System.aspx). Το τελικο ποσο βγαινει γυρω στα 780 Ευρω. Θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με αυτο το συστημα και εαν εχετε να προτεινεται κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα (ενισχυτης + συστημα ηχειων η και ξεχωριστα). Ο χωρος θεασης/ακροασης ειναι 5m x 5.5m (Π x M) και η TV βρισκεται στα 2,5 - 3m απο τον καναπε/θεση θεασης.
Καθε προταση σας ειναι καλοδεχουμενη!

Δωσε κανα 250 ρι ακομα και παρε το 12 ρι σαμπ γιατι πιστεψε με θα το μετανοιωσεις αργοτερα και θα θελεις μεγαλυτερο,που σημαινει πουλημα μισοτιμης!

Φιλε Τακη, εισαι σιγουρος οτι το 8αρι δεν θα καλυπτει επαρκως τον χωρο μου (5 x 5.5);

Εχω 25 τετραγωνικα χωρο με ακροαση στα πρωτα 2.70 μετρα δηλαδη στην μεση περιπου,ειχα ενα yamaha 515 και ευτυχως χαλασε και ειδα το φως το αληθινο με ενα 15 ρη Κλιπς Η διαφορα ηταν τοσο εντονη που παραγγειλα και 2 ρο απο αμαζον.de Οποτε παρε οσο μεγαλο αντεχουν τα οικονομικα σου ! Φαντασου οτι στα μαγαζια μου συστηνανε 10ρι,ευτυχως ακουσα συμφορουμιτη και δεν το μετανοιωσα ! Αρα παρε το 12 ρι και οταν βρεις χρηματα παρε και δευτερο για ζευγαρι και θα με θυμηθεις ! :) Η αισθηση να τρεμει ο καναπες ...............!!!!!

Εχω 25 τετραγωνικα χωρο με ακροαση στα πρωτα 2.70 μετρα δηλαδη στην μεση περιπου,ειχα ενα yamaha 515 και ευτυχως χαλασε και ειδα το φως το αληθινο με ενα 15 ρη Κλιπς Η διαφορα ηταν τοσο εντονη που παραγγειλα και 2 ρο απο αμαζον.de Οποτε παρε οσο μεγαλο αντεχουν τα οικονομικα σου ! Φαντασου οτι στα μαγαζια μου συστηνανε 10ρι,ευτυχως ακουσα συμφορουμιτη και δεν το μετανοιωσα ! Αρα παρε το 12 ρι και οταν βρεις χρηματα παρε και δευτερο για ζευγαρι και θα με θυμηθεις ! :) Η αισθηση να τρεμει ο καναπες ...............!!!!!

φιλε τακη,εγω στα 11.5 τμ τι sub χρειαζομαι? το 8 αρι ειναι αρκετο? η 10 αρι, η 12 αρι, η 2 χ 8 αρια?

η 2 χ 8 αρια?

Εάν ο AVR σου έχει δεύτερη έξοδο sub που απλά δουλεύει παράλληλα, τότε ίσως δεν είναι ιδανικά τα δύο sub. Ο λόγος είναι ότι "μεταχειρίζεται" τα δύο sub ως ένα με αποτέλεσμα η ισοστάθμιση (η οποία σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι παραμετρική για τα sub ή δεν υπάρχει καθόλου) να τείνει να μειώνει πολύ την έντασή τους.

Με λίγα λόγια δύο sub, μόνο όταν το "έχει" ο AVR.

Η ευκολη λυση ειναι η τοποθετηση μπροστα σε ιση αποσταση απο την ακροαση! Εγω ετσι θα τα βαλω εως του χρονου που θα παρω νεο avr!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

φιλε τακη,εγω στα 11.5 τμ τι sub χρειαζομαι? το 8 αρι ειναι αρκετο? η 10 αρι, η 12 αρι, η 2 χ 8 αρια?

Παιδια δεν ειμαι ειδημων αλλα πιστευω οτι στην χαμηλη κατηγορια τιμης το 12 θα ακουγεται ποιο εφετζηδικα πραγμα ζητουμενο για ενα σαμπ!