Πρώτο setup για πικαπ

Veancy

New member
10 August 2014
5
Αθήνα
Για σας παιδιά σκεφτόμουν μιας και μπορώ να βρω κάποια χρήματα να φτιάξω ένα σχετικά απλό setup για πικάπ (ναι το έχω σκεφτεί δε μου ήρθε έτσι :p)Για να μη τα πολυλογώ σκέφτομαι για πικάπ τα pro-ject debut iii ή Technica AT-LP120-Usb με ενισχυτή DENON-PMA 520 (phono pre-amp built-in 4ohm αντίσταση και 45watt per channel) και για ηχεία σκέφτομαι τα wharfedale diamond 10.1 100watts 6 ohm πώς σας φαίνεται για το πρώτο μου setup? επίσης να πω οτι δεν έχω εμπειρία από πικάπ αν έχετε να μου προτείνεται κάτι καλύτερο η αν βλέπεται κανένα λάθος πουθενά πείτε μου σας ευχαριστώ :)

Project πολυ καλη επιλογη για εισαγωγικό πικαπ, με τι κεφαλή το εχεις βρει?
Denon μια χαρα, για τα ηχεία δεν εχω άποψη αλλα σίγουρα θα έρθουν και άλλες προτάσεις.

Γενικα το πας πολυ καλα Veancy, καλως ήρθες στο φόρουμ

Σε ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση, για τη κεφαλή του project ειναι η stock Ortofon OM 5E cartridge μιας και θα το πάρω λογικά καινούργιο και δεν έχω πάρα πολλά λεφτά να επενδύσω κατευθείαν, πιο μετά θα έρθει και η αναβάθμιση της κεφαλής αν όλα πάνε καλά. Όσο για να το πάρω μεταχειρισμένο με καλύτερη κεφαλή δε το έχω σκεφτεί και δε θα το προτιμούσα μιας και δεν πολύ εμπιστεύομαι χρησιμοποιημένα "ηλεκτρονικά" εξαρτήματα

γύρω στα 200 σκέφτομαι για ενισχυτή αν ανέβω παραπάνω θα πρέπει να βγάλω από τα ηχεία που θα μου στοιχίσει στο τελικό σύνολο του ήχου αν δε κάνω λάθος σαν συνολικό budget θα μπορώ να διαθέσω 700+/- (θα προτιμούσα - :p)

Το σκέφτηκα και παίζει να το κοιτάξω έτσι και αλλιώς θα τα πάρω "σπαστά" όλα τα κομμάτια γιατί δε τα έχω μαζεμένα τα λεφτά άρα θα έχω το χρόνο να βρω κάτι καλύτερο. Αν δε σου κάνει κόπο μπορείς να μου πεις κάποιες επιλογές από ενισχυτές με phono input;

NAD σαν πρώτη επιλογή,οι παλιές σειρές έχουν και phono stage.
Rotel βεβαίως βεβαίως.
Λίγη υπομονή και θα βρείς,κατά καιρούς υπάρχουν κάτι σκοτωμένες τιμές που μου διεγείρουν τους σιαλογόνους αδένες.
Προτιμώ όμως ξεχωριστό phono,βρίσκεις nad στα 50-60 ευρά.