Προτζέκτορας σε εξωτερικό χώρο σε βραδινές ώρες

rigo1981

New member
27 January 2009
11
Καλησπέρα. Ύστερα απο αρκετή έρευνα κατέληξα στον epson emp tw700. Επειδή δεν προορίζεται όμως για εμένα σήμερα μου έδωσαν κάποιες λεπτομέρειες για τον χώρο θέασης και θα ήθελα να ρωτήσω αν πστεύετε οτι θα με καλύψει. Λοιπόν για αρχή η προβολή θα γίνεται νυχτερινές κυρίως ώρες σε ταράτσα στο κέντρο της Αθήνας. Η απόσταση θέασης θα είναι στα 15μ. και ο projector θα μπορεί να μετακινηθεί οποτε δεν υπαρχει κάποιος περιορισμός ως προς την θέση του. Η ερωτηση μου είναι αν ειναι πολύ μεγάλη η αποσταση των 15μ και τι πανί χρειάζομαι για να την καλύψω, και επιπλέον αν θα είναι αρκετός ο projector προβολή ταινιων αλλα τηλεποτικού σήματος. Ευχαριστώ πολυ.

Από 15μ σε ταράτσα θα βλέπεις θολές εικόνες χαμένες στην ομίχλη της πόλης...
Ρομαντικό αλλά καθόλου πρακτικό!

Πολλά τα μέτρα για τέτοιο projector.

Θα χρειαστεί να ψάξεις κάτι με μεγάλη φωτεινότητα αλλά και κάποια οθόνη με μεγάλο gain.
Εκτός αυτού, από αυτήν την απόσταση η εικόνα ακόμα και με το zoom τέρμα κλειστό θα είναι μεγάλη.

Όπως και να'χει, προσωπικά θα κοιτούσα και τον panasonic ax200 που υποτίθεται πως είναι πιο φωτεινός από τον epson. Εφόσον θα έχεις μεγάλη απόσταση (πιστεύω πως δε θα έχεις 15 μέτρα, θα καταλάβεις και μόνος σου πως είναι λίγο εξωπραγματικό) και θα θες να ανοίξεις όσο μπορείς την εικόνα θα χρειαστείς φωτεινότητα.

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ο projectoras δεν θα ειναι στα 15 μέτρα:) Μόνο το οι θέσεις των θεατών που ίσως και να μπορεί να μικρύνει.

Το έχουμε καταλάβει και σου λέμε, σε όσες ίντσες κι αν προβάλλεις, αν κάθεστε στα 15 μέτρα θα είναι σα να βλέπετε τηλεόραση.

Ακριβώς.

Με έναν νορμάλ home cinema προβολέα, το άνω όριο σε ίντσες (με απαιτήσεις στην ποιότητα εικόνας) είναι κοντά στις 120-130", πράγμα που σημαίνει ότι η ιδανική απόσταση θέασης θα είναι περίπου στα 4,5 - 5μ.

Τα 15μ που λες είναι απόσταση για πανί κινηματογραφικών διαστάσεων, και ανάλογο προβολέα.

Απάντηση: Re: Προτζέκτορας σε εξωτερικό χώρο σε βραδινές ώρες

Ακριβώς.

Με έναν νορμάλ home cinema προβολέα, το άνω όριο σε ίντσες (με απαιτήσεις στην ποιότητα εικόνας) είναι κοντά στις 120-130", πράγμα που σημαίνει ότι η ιδανική απόσταση θέασης θα είναι περίπου στα 4,5 - 5μ.

Τα 15μ που λες είναι απόσταση για πανί κινηματογραφικών διαστάσεων, και ανάλογο προβολέα.

Συμφωνώ 100%. Στην ταράτσα χρησιμοποιώ την προηγούμενη οθόνη των 106". Στο home cinema μια χαρά μου φαινόταν σαν διάσταση (αντε λίγο μικρή), αλλά στην ταράτσα που μπορώ να κάτσω στα 10 και 15 μέτρα, μιλάμε έπαθα ήττα. Οντως είχε την αίσθηση τηλεόρασης. Αφού πήρα το μέτρο να βεβαιωθώ ότι δεν έχει μικρύνει η οθόνη.... :flipout: