Πρόβλημα ήχου Ενισχυτή/ΤV

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

kostassatcom

New member
1 April 2011
16
καλησπέρα,αν θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει...
έχω ενισχυτή της pioneer vsx 821,εχω ένα θέμα με τον ήχο,έχω συνδεσει ps3,sat receiver,media center,μέσω HDMI,στον ενισχυτή και από εκεί στην εισοδο HDMI της τηλεόρασης,επίσης σύνδεσα και οπτικό καλώδιο ηχου από τον ενισχυτή στην τηλεόραση.Το προβλημά μου είναι οτι εξακολουθώ να εχω ήχο από την τηλεόραση και όχι από τα ηχεία :ADFAD2:καμία ιδέα κανείς... μήπως είναι καμία ρυθμιση???

drosias79

Established Member
30 October 2012
239
Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΧΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΗ/ΤV

Από τη στιγμή που έχεις συνδέσει με hdmi καλώδιο όλες τις πηγές σου στις hdmi εισόδους του ενισχυτή και με hdmi καλώδιο έχεις συνδέσει την hdmi out του ενισχυτή σε μία είσοδο της τηλεόρασης δεν σου χρειάζεται το οπτικο καλώδιο μεταξύ ενισχυτή και tv παρά μόνο για να ακούς τον ήχο της τηλεόρασης μέσω του pioneer (δευτερεύον θέμα όμως αυτή τη στιγμή). Λογικά αυτό που έχει γίνει λάθος είναι ότι έχεις ρυθμίσει ως έξοδο ήχου την επιλογή coaxial ή optical αντι για hdmi. αν πας στο κεντρικο μενού του pioneer επιλέγεις σε κάθε πηγή την έξοδο ήχου που θες. Διαφορετικά δοκίμασε να βγάλεις το οπτικο καλώδιο να δεις τι γίνεται. Αν έχεις πάλι προβλημα μη διστάσεις να μου στείλεις μην.

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,133
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Στο τηλεχειριστήριο του Pioneer:

Πάτα [Receiver] και μετά [Audio Parameter]. Ακολούθως χρησιμοποίησε τα πάνω και κάτω βελάκια, και στην επιλογή HDMI επέλεξε [AMP] και όχι [THROUGH].......

tolisspi

Supreme Member
3 May 2009
3,756
ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Από τη στιγμή που έχεις συνδέσει με hdmi καλώδιο όλες τις πηγές σου στις hdmi εισόδους του ενισχυτή και με hdmi καλώδιο έχεις συνδέσει την hdmi out του ενισχυτή σε μία είσοδο της τηλεόρασης δεν σου χρειάζεται το οπτικο καλώδιο μεταξύ ενισχυτή και tv παρά μόνο για να ακούς τον ήχο της τηλεόρασης μέσω του pioneer (δευτερεύον θέμα όμως αυτή τη στιγμή). Λογικά αυτό που έχει γίνει λάθος είναι ότι έχεις ρυθμίσει ως έξοδο ήχου την επιλογή coaxial ή optical αντι για hdmi. αν πας στο κεντρικο μενού του pioneer επιλέγεις σε κάθε πηγή την έξοδο ήχου που θες. Διαφορετικά δοκίμασε να βγάλεις το οπτικο καλώδιο να δεις τι γίνεται. Αν έχεις πάλι προβλημα μη διστάσεις να μου στείλεις μην.
Προφανως εχεις καταλαβει κατι λαθος....το optical της TV ειναι μονο OUT και οχι IN.
Κατα πασα πιθανοτητα η λυση ειναι αυτη που προτεινει ο kblachos

drosias79

Established Member
30 October 2012
239

Προφανως εχεις καταλαβει κατι λαθος....το optical της TV ειναι μονο OUT και οχι IN.
Κατα πασα πιθανοτητα η λυση ειναι αυτη που προτεινει ο kblachos

Ακριβώς, το optical της tv είναι μόνο out γιαυτο και γράφω οτι η μόνη χρήση του είναι να ακούς την τηλ μέσω του ενισχυτή. Όντως η λύση που πρότεινε ο kblachos φαίνεται να είναι η πιο σωστή.

kostassatcom

New member
1 April 2011
16
τελικά ειχα το HDMI σε THROUGH,οκ ο ήχος,αλλη μία απορία γιατί με το manual δεν βγάζω και πολύ άκρη... εχω συνδέσει τον δέκτη του οτε tv,οταν έχω τον ενισχυτή σε stereo,ακούω μόνο από το center,wofer,και το ένα μπροστινό ηχείο,αυτό είναι λογικό???αν το βάλω σε advance surr. ο ήχος ακούγεται από όλα τα ηχεία.Μια άλλη ερώτηση είναι οταν τον βάζω σε αction,sport,ή στις άλλες επιλογές ο ήχος ακούγεται σχεδόν ίδιος και από το βάθος :damnyou:Για να έχω ένα καλό ηχο γενικά τι ρυθμίσεις πρέπει να έχω???εσάς το λαμπάκι mcacc ανάβει συνέχεια??μόνο οταν το έχω στο pure direct μου σβήνει,ευχαριστώ για την βοηθειά σας