Πρόβλημα με digea κανάλια ,σε εγκατάσταση επίγειας και δορυφορικής ταυτόχρονα

Kostas Ang

New member
3 October 2014
22
Καλησπέρα σας, το παρακάτω διάγραμμα απεικονίζει την εγκατάσταση μου, στην πραγματικότητα δεν είναι ξεχωριστές τηλεοράσεις με ξεχωριστό stb,είναι τηλεοράσεις με ενσωματωμένο stb, απλώς τα διαχώρισα για πιο κατανοητό διάγραμμα,
δουλεύουν όλα κανονικά , και επίγεια και δορυφορικά, εκτός από τα κανάλια τις συχνότητας digea 27, 522 mhz, : (ALPHA SD, SKAI SD, ANT1 SD, OPEN Beyond SD, STAR SD, MEGA SD, m.TV SD).
Αυτό το πρόβλημα όμως ξεκινάει μόνο όταν έχω την τηλεόραση 2 σε λειτουργία , διαφορετικά δουλεύουν και αυτά τα κανάλια σε όλες τις τηλεοράσεις, κάτι ακόμη που παρατήρησα, είναι ότι πριν εγκαταστήσω το δορυφορικό πιάτο, έπιανα σήμα digea περίπου 40%, με την καινούργια εγκατάσταση και χωρίς να χρησιμοποιήσω ενισχυτή για την κεραία tv, δοκιμαστικά πχ στην τηλεόραση 3 με όλες τις αλλες κλειστές πιάνω 86%, μόλις ανοίξω την τηλεόραση 1, πάει στο 96, και μόλις ανοίξω την 2,πάει 99% κρεμώντας την 522 mhz, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ίσως να γίνεται απο παραπάνω ένταση απο ότι πρέπει μόλις δίνει ρευμα η tv2,διότι όσο δεν λέιτουργούν αυτά τα συγκεκριμένα, τα υπόλοιπα έχουν 100% σήμα, επίσης αν έχω όλες τις τηλεοράσεις ανοιχτές , και δεν δουλεύουν τα κανάλια που γράφω πάνω ,αν βάλω το χέρι μου και κόψω το μάτι του δορυφορικού ,ξεκινάνε και δουλεύουν κανονικά σε όλες ,

αν σας είναι εύκολο τα φώτα σας, ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
(έχω ανεβάσει 2 φωτογραφίες,μία απλή και μία με τις διαδρομές του ρεύματος)

Attachments

• ppass.png
    ppass.png
    1.8 MB · Views: 26
  • orig.png
    orig.png
    1.7 MB · Views: 26
Last edited:

Kostas Ang

New member
3 October 2014
22
Γράφω τους συνδυασμούς με τους οποίους δουλεύουν τα παραπάνω κανάλια:
ΤV1 ΜΟΝΗ ΤΗΣ ναι
TV1 ΜΕ ΤV3 ναι
----
TV2 Μόνη της οχι
TV3 Μόνη της οχι
TV3 Με TV2 οχι
TV1 ΜΕ TV2 οχι

Psilos2003

Senior Member
17 October 2013
553
Δε θα μοίραζα το δορυφορικό. Αν η σβηστή τηλεόραση βγάλει π.χ. 13V στη δορυφορική έξοδο την ώρα που η αναμμένη βγάζει 18V, θα χαλάσουν και οι 2.

• Like
Reactions: Kostas Ang

Kostas Ang

New member
3 October 2014
22
Δε θα μοίραζα το δορυφορικό. Αν η σβηστή τηλεόραση βγάλει π.χ. 13V στη δορυφορική έξοδο την ώρα που η αναμμένη βγάζει 18V, θα χαλάσουν και οι 2.
μπορείς να μου το επεξηγήσεις λίγο παραπάνω ? ,όλη αυτή την εγκατάσταση την έκανα μετατροπή για να πιάνω και δορυφορικό χωρίς να κατεβάσω δεύτερο καλώδιο ..

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,160
Θεσσαλονίκη
Στην επιγεια. Στην εισοδο RF της TV που χανει την συχνοτητα βαζεις τον εξασθενητη και επανω στον εξασθενητη το καλωδιο της κεραιας, Αν το επιχειρησεις θα παρεις με ρυθμιζομενη εξασθενηση, και αν δουλεψει το συστημα λογικα θελεις τοσους εξασθενητες οσες ειναι οι τηλεορασεις που παρουσιαζουν το προβλημα.
Αλλοιως θα πρεπει να ψαξεις καλυτερης ποιοτητας compiner η να το καταργησεις τελειως κανοντας ανεξαρτητες εγκαταστασεις επιγειας και δορυφορικης αφου απο αυτα που γραφεις βγαινει το συμπερασμα οτι με καποιο τροπο το πιατο κατω απο συνθηκες περναει ανεπιθυμητη υπερενισχυση και στο επιγειο σημα,

• Like
Reactions: Kostas Ang

Psilos2003

Senior Member
17 October 2013
553
μπορείς να μου το επεξηγήσεις λίγο παραπάνω ? ,όλη αυτή την εγκατάσταση την έκανα μετατροπή για να πιάνω και δορυφορικό χωρίς να κατεβάσω δεύτερο καλώδιο ..
Στο δορυφορικό για να γίνεται καλύτερη χρήση του φάσματος άλλες συχνότητες εκπέμπουν με οριζόντια και άλλες με κατακόρυφη πόλωση. Για να πει ο δέκτης στο LNB ποιες συχνότητες να πιάνει στέλνει 13V για κατακόρυφη και 18V για οριζόντια (τα οποία χρησιμοποιεί το LNB και για τροφοδοσία).

Σαν να μην έφτανε αυτό, τα 10,7GHz - 12,75GHz είναι πολύ μεγάλο εύρος συχνοτήτων και το σπάνε στα 2 (10,7 - 11,7 και 11,7 - 12,75).
Στη χαμηλή μπάντα το LNB χρησιμοποιεί 9,75GHz τοπικό ταλαντωτή και στέλνει 10,7-9,75=0,95GHz=950MHz ως 11,7-9,75=1,95GHz=1950MHz.
Στην υψηλή μπάντα το LNB χρησιμοποιεί 10,7GHz τοπικό ταλαντωτή και στέλνει 11,7-10,7=1GHz=1000MHz ως 12,75-10,7=2,05GHz=2050MHz.
Γι' αυτό και τα splitter που πήρες βγάζουν 950 - 2400MHz για το δορυφορικό.
Για να πεί ο δέκτης στο LNB ποια μπάντα να πιάσει και ποιον τοπικό ταλαντωτή να χρησιμοποιήσει στέλνει ένα σήμα 22kHz για την υψηλή.

Στην εγκατάστασή σου αν έχεις ανοιχτούς και τους 2 δέκτες και ο ένας πάει να πιάσει κανάλι με οριζόντια πόλωση και ο άλλος με κατακόρυφη, το πιο πιθανό είναι να εποικρατήσουν τα 18V, να στείλει το LNB την οριζόντια, και ο δέκτης που πάει να πιάσει το κανάλι στην κατακόρυφη να μην το πιάνει. Αντίστοιχα και για τη μπάντα και τα 22kHz. Αν δεν είναι καλά προστατευμένοι οι δέκτες και έχεις τον ένα σβηστό, μπορεί η τάση που έρχεται από τον αναμμένο να προκαλέσουν ζημιά στο σβηστό.

Υπάρχει λόγος που φτιάχνονται διπλά LNB και κατεβαίνουν 2 γραμμές. Η άλλη λύση για να κατεβεί ένα καλώδιο είναι με stacker/destacker ή unicable LNB αλλά με μεγαλύτερο κόστος και δεν τα έχω ψάξει.

kostasbmw

New member
21 July 2014
14
Καλησπέρα σας, το παρακάτω διάγραμμα απεικονίζει την εγκατάσταση μου, στην πραγματικότητα δεν είναι ξεχωριστές τηλεοράσεις με ξεχωριστό stb,είναι τηλεοράσεις με ενσωματωμένο stb, απλώς τα διαχώρισα για πιο κατανοητό διάγραμμα,
δουλεύουν όλα κανονικά , και επίγεια και δορυφορικά, εκτός από τα κανάλια τις συχνότητας digea 27, 522 mhz, : (ALPHA SD, SKAI SD, ANT1 SD, OPEN Beyond SD, STAR SD, MEGA SD, m.TV SD).
Αυτό το πρόβλημα όμως ξεκινάει μόνο όταν έχω την τηλεόραση 2 σε λειτουργία , διαφορετικά δουλεύουν και αυτά τα κανάλια σε όλες τις τηλεοράσεις, κάτι ακόμη που παρατήρησα, είναι ότι πριν εγκαταστήσω το δορυφορικό πιάτο, έπιανα σήμα digea περίπου 40%, με την καινούργια εγκατάσταση και χωρίς να χρησιμοποιήσω ενισχυτή για την κεραία tv, δοκιμαστικά πχ στην τηλεόραση 3 με όλες τις αλλες κλειστές πιάνω 86%, μόλις ανοίξω την τηλεόραση 1, πάει στο 96, και μόλις ανοίξω την 2,πάει 99% κρεμώντας την 522 mhz, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ίσως να γίνεται απο παραπάνω ένταση απο ότι πρέπει μόλις δίνει ρευμα η tv2,διότι όσο δεν λέιτουργούν αυτά τα συγκεκριμένα, τα υπόλοιπα έχουν 100% σήμα, επίσης αν έχω όλες τις τηλεοράσεις ανοιχτές , και δεν δουλεύουν τα κανάλια που γράφω πάνω ,αν βάλω το χέρι μου και κόψω το μάτι του δορυφορικού ,ξεκινάνε και δουλεύουν κανονικά σε όλες ,

αν σας είναι εύκολο τα φώτα σας, ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
(έχω ανεβάσει 2 φωτογραφίες,μία απλή και μία με τις διαδρομές του ρεύματος)
η ποιο πρακτική - φτηνή λύση είναι ξεχωριστή γραμμή-ες για τους δορυφορικούς δεκτές με δίπλα η τετραπλά LNB .......για να μην έχεις απώλειες ούτε στο επίγειο ούτε στο δορυφορικό......