Πρόβλημα με ήχο - Σύνδεση Πικάπ με YAMAHA RS-500 & Monitor Audio BX2

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

mouhtas

New member
12 July 2013
2
Καλησπέρα παιδιά :)

Είμαι πολύ νέος στο χώρο των hifi και εδώ και μια εβδομάδα αγόρασα το πρώτο μου σοβαρό ηχοσύστημα: έναν ραδιοενισχυτή Yamaha RS-500, με ηχεία Monitor Audio BX2 - και τα συνέδεσα στο (υποδεέστερο του συστήματος) πικαπ Kenwood P-110.

Ενώ συνδέω το πικάπ στο PHONO του ενισχυτή και αφού έχω απενεργοποιήσει την προενίσχυση του πικάπ, η ένταση του ήχου είναι αρκετά χαμηλή σε σχέση με τον ήχο του ραδιοφώνου. Για παράδειγμα, ενώ η ένταση του ενισχυτή κυμαίνεται από -90dB μέχρι +17dB, ο ήχος ξεκινά να ακούγεται από το -40dB και ανεβαίνοντας, ενώ στη λειτουργία ραδιοφώνου ο ήχος στην ίδια κλίμακα, έχει πολύ υψηλότερη ένταση.

Να τονίσω πως -καθώς έχω ελάχιστες γνώσεις στο θέμα- η σύνδεση του ενισχυτή με τα ηχεία είναι καλή καθώς σε λειτουργία ραδιοφώνου ο ήχος είναι εξαιρετικός (υψηλή ένταση και πολύ καθαρός).

Επίσης, για να ελέγξω την ορθότητα της λειτουργίας του πικάπ, το συνδέω σε ένα σύστημα micro hifi (SONY) που έχω με AUX σύνδεση (και αφού ενεργοποιήσω την προενίσχυση) και ο ήχος ακούγεται σε κανονική ένταση για τα δεδομένα του συστήματος.

Να τονίσω πως τις πρώτες δύο μέρες που σύνδεσα το σύστημα ο ήχος (σε λειτουργία πικάπ) ήταν πολύ καλύτερος - πιθανώς δηλαδή να έκανα κάτι λάθος ή να έπαθε κάτι το σύστημα(?).

Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας :)

Αντώνης

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,571
Αθήνα
Στα specifications των συσκευών φαίνεται οτι η άμεση έξοδος της κεφαλής είναι 2,5mV ενώ η ευαισθησία εισόδου του phono στον ενισχυτή είναι 3,5mV οπότε λογικά ακούγεται πιο χαμηλά. Αντίθετα η εξοδος του πικάπ μεσω του ενσωματομένου προ είναι 250mV και η ευαισθησία των εισόδων line του ενισχυτή είναι 200mV, οπότε με τέτοια σύνδεση θα πρέπει λογικά να ακούγεται πιο δυνατά.

Αφού σας αρέσει ο ήχος με πιο πολύ με την συγκεκριμένη συνδεσμολογία, αφήστε έτσι δεν υπάρχει κανένα λάθος ή πρόβλημα.

Last edited: