Προβλημα με PC - USB stick

ecodrifter

Supreme Member
27 January 2009
3,012
Εχω ενα προβλημα που αρχιζει να γινεται εκνευριστικο με το PC. Μερικες φορες οταν παω να του περασω ενα USB στικακι το PC κλεινει τη στιγμη που το στικακι μολις ακουμπαει την εισοδο (πριν καλα-καλα μπει)!
Εχω την εντυπωση οτι μπορει να φταιει καποιος στατικος ηλεκτρισμος, αλλα αυτο το θεμα δεν το εχω παρατηρησει σε αλλο PC ουτε σε Macbook που το χρησιμοποιω επισης.
Εχει κατι το συγκεκριμενο PC με την τροφοδοσια, τη γειωση, αλλο??

Τσέκαρε καταρχάς ότι έχεις γείωση στην πρίζα
Άνοιξε το κουτί και ρίξε ένα καλό ξεσκόνισμα - φύσημα
Προσπάθησε να χτενίσεις και τη μακαρονάδα καλωδίων
Δες τον τύπο και μάρκα του τροφοδοτικού σου – να δούμε εάν είναι κάποιο της πλάκας
Προσπάθησε να δρομολογήσεις τις τροφοδοσίες όσο καλύτερα μπορείς
Γενικά , καθαριότητα και τακτοποίηση
Όχι ότι είναι σίγουρο ότι θα το ξεπεράσεις, καμία φορά είναι πολύ περίπλοκο να δείς τι φταίει, αλλά ξεκίνα με τα παραπάνω.

Εχω ενα προβλημα που αρχιζει να γινεται εκνευριστικο με το PC. Μερικες φορες οταν παω να του περασω ενα USB στικακι το PC κλεινει τη στιγμη που το στικακι μολις ακουμπαει την εισοδο (πριν καλα-καλα μπει)!
Εχω την εντυπωση οτι μπορει να φταιει καποιος στατικος ηλεκτρισμος, αλλα αυτο το θεμα δεν το εχω παρατηρησει σε αλλο PC ουτε σε Macbook που το χρησιμοποιω επισης.
Εχει κατι το συγκεκριμενο PC με την τροφοδοσια, τη γειωση, αλλο??

Αν στο κανει σε θυρα του κουτιου, πιθανον να ειναι προβλημα γειωσης του ιδιου του κουτιου. Θυμαμαι οτι σε κουτια της cooler master εχει αναφερθει η υπαρξη τετοιου κατασκευαστικου ελαττωματος. Αν ειναι στο backpanel τοτε ειναι μαλλον σκονη

Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Το κανει στη θυρα του κουτιου (Thermaltake)
Το τροφοδοτικο ειναι no-name (M-Systems γραφει πανω αν σας λεει τιποτα, απο την εταιρια που το συναρμολογησε), αλλα σχετικα μεγαλο (600W)
Το κουτι εχει απλετο χωρο, δεν υπαρχουν "μακαροναδες", ουτε καρτα γραφικων δεν εχει , σκονη ισως εχει αλλα λιγα πραγματα.
Το εχω βαλει σε αλλα Pc με πολυ σκονη χωρις προβλημα
Για γειωση τωρα δεν ξερω τι πρεπει να εχει, ολα νορμαλ τα βλεπω.
Επισης το προβλημα εχει προκυψει τους τελευταιους ενα-δυο μηνες, το Pc το εχω γυρω στα δυο χρονια
Στο backpanel εχει καποιο θεμα το linux που δουλευω κυριως και δεν αναγνωριζει το συγκεκριμενο usb που ειναι ενα μεταλλικο της Kinsgton

προς το παρον εχω βαλει ενα usb-hub με καπως μακρυ καλωδιο για να μειωσω την πιθανοτητα επαφης του usb με τη θυρα του κουτιου
και κανω τη δουλεια μου χωρις να σκεφτομαι να σωσω οτι εχω ανοιχτο μην τυχον και μου πεσει το μηχανημα

Αμα δεν είναι σκόνη τότε είναι τροφοδοτικό ή motherboard ή κουτί. Αν το αφήσεις έτσι υπάρχει πιθανότητα να σου κάνει ζημιά και σε άλλα εξαρτήματα.

Ξεκίνα από αλλαγή σε τροφοδοτικό της προκοπής και έλεγξε το πίσω μέρος της motherboard για βραχυκυκλώματα. Επίσης τσέκαρε το καλώδιο εσωτερικής σύνδεσης USB του κουτιού για φθορές.

Οποιοδήποτε στικάκι βάλεις το κάνει, ή μόνο αυτό; Μου έχει τύχει το ίδιο πρόβλημα με συγκεκριμένο στικάκι που είχε θέμα, δοκίμασε με άλλο (αν δεν το έχεις κάνει ήδη)

Ευχαριστω και παλι, μολις βρω λιγο χρονο θα τον ανοιξω να δω αν μπορω να εντοπισω προβληματα ή θα τον παω στο μαστορα.
Το κανει με δυο στικακια, σιγουρα κατι παει στραβα και πρεπει να το προσεξω μηπως προλαβω τα χειροτερα οπως λενε και οι φιλοι παραπανω