Πρόβλημα με signal format

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Ektorakos

New member
7 October 2011
82
Καλημερα,

Εχω δυο αποριουλες για το νεο μου συστηματακι.

Αγορασα το ΟΝΚΥΟ ΗΤ-S6305 το σαββατο και πειραματιζομαι με τα διαφορα listening modes για να δω τι ταιριαζει καλυτερα αναλογα με το τι ακουω.

Υπαρχει ενα κουμπι το οποιο οταν το πατας σου δειχνει signal format του ηχου που αναπαραγεται απο την πηγη (αν το λεω σωστα)
Αναλογα με το format υπαρχουν διαφορα διαθεσιμα listening modes.

Το θεμα μου ειναι το εξης:

για να βλεπω ταινιες , η πηγη μου ειναι ενα Playstation 3 το οποιο εχει και blue ray.

Οταν βαζω ενα δισκο παιχνιδιου στο PS3 αυτοματως ο ενισχυτης μου δειχνει οτι υπαρχει signal format DOLBY DIGITAL 5.1

Οταν εβαλα ομως μια ταινια Blue Ray (η οποια σημειωτεον στο setup της δειχνει 7,1 DTS to signal poy παει στον ενισχυτη μου δειχνει

PCM 44Hz το οποιο απο οτι διαβαζω στο manual δεν ειναι digital .

και τα listening modes ειναι περιορισμενα (οτι μπορω να βαλω και για απλη τηλεοραση)

Δε θα επρεπε να ειναι digital το signal?

Σορρυ ειμαι και λιγο ασχετος

Last edited:

Ektorakos

New member
7 October 2011
82
βρηκα το παρακατω σε ενα αρθρο.

Παιζει να ειναι αυτος ο λογος?
Η αληθεια ειναι οτι οταν βαζω τον δισκο με ρωταει αν θελω να το αφησω να συνδεθει στο δικτυο και εγω του λεω οχι!

What is truly great about the PS3 as a Blu-ray player is that it has been somewhat future-proof so far. With Sony putting out firmware upgrades periodically, they are constantly making improvements to the player that are downloadable and serve as instant upgrades to your player. For example, one quibble with the player was that it didn't decode DTS-HD Master Audio, but as of June 2008, firmware upgrade version 2.30-2.36 fixed that problem. Now the player decodes Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio, giving users the latest surround sound formats. That same upgrade also added BD Live (Profile 2.0) support, meaning users can connect to the Internet for additional downloaded content for any BD Live-enabled disc, participate in live events and gaming activities, interact with peers and more. No player in the market has been able to go from opening day to today's latest technology without being left behind other than Sony's PlayStation 3, and that is one hell of a compliment.

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,133
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Δεν είναι θέμα ενισχυτή. Την πηγή σου (ps3) πρέπει πρώτα να κοιτάξεις. Αν έχεις το παλιό ps3 δεν πρόκειται να δεις ποτέ dts HD-MA στον ενισχυτή σου, καθώς το ps3 δεν μπορεί να δώσει Bitstream στον ενισχυτή για να κάνει αυτός την αποκωδικοποίηση.

H αποκωδικοποίηση γίνεται στο player και ο ήχος μεταφέρεται στον ενισχυτή σαν πολυκάναλο PCM.

Αν έχεις το ps3 slim, κάνε έναν έλεγχο στις ρυθμίσεις ήχου HDMI. Να είναι το Audio out στο HDMI, να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Bitstream, και να είναι off το secondary audio. Αν θυμάμαι καλά τα menu των Sony......

Last edited:

Ektorakos

New member
7 October 2011
82
ευχαριστω.

χμμ απο οτι διαβαζω στην ουσια ο ηχος ειναι το ιδιο πραγμα. Στη μια περιπτωση αποκωδικοποιειται στο PS3 στην αλλη στον ενισχυτη. Απλα δεν βλεπω την ενδειξη .
Οκ εχω τη slim εκδοση. θα δοκιμασω τα settings που λες

Γκρινιαζω γιατι ετσι οπως ειναι δεν ξερω τι ακριβως απο τα built in listening modes να βαλω.
αυτα που μου ακουγονται καλυτερα στο αυτι ειναι
ΝΕΟ : 6 Cinema
Dolby pro logic II

τα οποια ειναι και τα δυο για stereo input signal και τα οποια απλωνουν τον ηχο σε 5,1 η 7,1

Ektorakos

New member
7 October 2011
82
κατι ακομα

Τα καλωδια των πισω ηχειων εχουν πολυ μεγαλο μηκος.
Εγω επειδη εχω εσωτερικη καλωδιωση, χρειαζομαι το πολυ 2 μετρα.
Ειναι σκοπιμο να κοψω τα καλωδια να ειναι οσο χρειαζομαι ή δεν κερδιζω κατι?

επισης μπορω να αγορασω ενα πιο μακρυ καλωδιο για το subwoofer μου? (ενεργο. συνδεεται με το receiver με καρφι. το καλωδιο σαν μονο μου φαινεται.) Χανω σε αποδοση αν ειναι πολυ μακρυ?

Ektorakos

New member
7 October 2011
82
παρεπιπτωντως να αναφερω οτι καταφερα το PS3 να μεταφερει DTS signal στον ενισχυτη. Αν και απο οτι διαβαζω δεν εχει καμια διαφορα και το PCM. απλα η αποκωδικοποιηση γινεται στο PS3. Το PS3 οταν αλλαξα τη ρυθμιση σε Bitstream μου ειπε οτι ειναι πιθανο με αυτη τη ρυθμιση να χαθουν μερη του ηχου. Το διαβασα και απο καποιους αλλους οτι ειναι πιθανο να ειναι καλυτερα να το αφησει κανεις σε PCM

στο θεμα με τα καλωδια τωρα, υπολογιζω οτι για να μη φαινεται το καλωδιο του sub μου (το οποιο ειναι 3μ RCM καλωδιο απο οτι λεει το manual) , χρειαζομαι 12-15 μετρα για να παει απο το αυλακι του ταβανιου.

Θα εχω απωλειες? να προσεξω κατι στην αγορα του καλωδιου?