Προβλημα μεταφορας αρχειων σε Imac!Βοηθεια!

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Παιδια εχω εναν παλιο imac g5 και αντιμετωπιζω το εξης θεμα:Εχω συνδεσει πανω του δυο διαφορετικους σκληρους,εναν εξωτερικο samsung και το himedia 900b με τον εσωτερικο του δισκο WD και παιδευομαι να μεταφερω κατι ταινιες απο τον apple σε αυτους.Τζιφος,διαρκως παιρνω μηνυμα "the disc can not be modified",εχω φρικαρει.Υποπτευομαι οτι ειναι θεμα format των δισκων,καθως αυτοι εχουν φορμαριστει για windows.Κατα τα αλλα ο μακ βλεπει κανονικα τα αρχεια που αυτοι περιεχουν.Καμια ιδεα-λυση;;
Ευχαριστω για τυχον απαντησεις κυριοι!

22 June 2006
35,198
NEO HRAKLEIO
δοκιμασε τ αλλα.... εισαι πολυ παλιος φιλε μου !

Ειναι γεματοι οι σκληροι προφανως με υλικο ?
Μια λυση , αν δε δουλεψει τίποτα απο τα παραπάνω, ειναι να μεταφερεις προσωρινα τ αρχεια σου καπου αλλου, να φορμαρεις τους δισκους σου σε hfs+ kai meta na τα ξαναπερασεις πισω.

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,295
Homeless
Migration Assistant και Time Machine υποστηριζει το μηχανημα?
Αν NAI τοτε μπορεις με Τime Machine να τα παρεις backup (σε 1 δισκο HFS+) και μετα με το Migration Assistant να τα βαλεις στο νεο Mac. H και χωρις το Migration Assistant μονο με το Time Machine αναλογα με την περιπτωση.

Επανερχομαι ψιλοαπογοητευμενος.Σημερα πηγα και αγορασα στικακι 32 gb,σε ενα οκταρι που ειχα ειδα οτι αρχεια μουσικης μεχρι και 2,4 gb μεταφερονται χωρις προβλημα.Φευ...Μια ταινια 25 gb δε μπορει να εγγραφει στο στικ.."a problem has occured,error code 0".Θα το σπασω.

22 June 2006
35,198
NEO HRAKLEIO
αφου τα είπαμε..... φορμαρε το δισκακι σε mac hfs+ και δε θα έχεις προβλημα.

Τα mac δεν γραφουν σε ntfs, εκτος αν βαλεις ntfs driver (απ αυτους που σου ειπα αρχικά, οποιος κανει για το συστημα σου).