ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ MEDIA CENTER PC CASE

georgkat

New member
19 January 2011
6
Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα χτες την τηλεόραση LG LED/LCD 55 LE5300 και η χρήση της θα είναι περισσότερο για να βλέπουμε ταινίες. Δεν γνωρίζω καθόλου τι με συμφέρει να αγοράσω ώστε να μπορώ να βλέπω τις blue ray ταινίες μου χωρίς να τις κανω burn σε δισκάκια αλλα απο τα αρχεια mkv που τις έχω ήδη. 10 άτομα έχω ρωτήσει και 10 διαφορετικές "συμβουλές"έχω πάρει. Μου είπαν πως μπορώ να πάρω είτε έτοιμο home theater, είτε ps3, είτε να πάρω ενα pc με συνδεση hdmi ώστε να μπορώ να βλέπω τα mkv ειτε έχουν εξωτερικούς υποτιτλους ειτε οχι. Κινούμαι στην τελευταια επιλογή, απλά δεν γνωρίζω ποιές είναι οι ελάχιστες προυποθέσεις που πρεπει να έχει το συγκεκριμένο κουτί. Μπορείτε να μου προτείνετε τις βασικές ελάχιστες προυποθέσεις ώστε συνδεόντας τον υπολογιστή με την τηλεόραση να μπορώ να βλέπω αξιοπρεπώς τις blue ray ταινίες μου καθώς επίσης και αν χρειάζεται επιπλέον software;;
ευχαριστω πολύ!!!:worshippy:

Βασικά οι λύσεις που έχεις ειναι 2 (ή τουλάχιστον 2 μου έρχονται στο μυαλό)
1. κάποιο media tank οπότε πας ΕΔΩ και αρχίζεις διάβασμα. Γενικά είναι φτηνά, plug 'n' play και τα σημερινά mt παίζουν μια μεγάλη ποικιλία απο αρχεία (συμπεριλαμβανομαίνων των mkv με εξωτερικους υπότιτλους)
2. να στήσεις κάποιο HTPC
Τώρα να πάρεις κάποιο ps3 ειδικά για ταινίες..χμ...μου ακούγεται κάπως. Να πώ οτι το είχες ήδη.

πές μας τι budget υπάρχει, πόσο το έχεις το θέμα των pc ώστε να στήσεις ενα HT και τι απαιτήσεις υπάρχουν

Καλημερα σε ολους!!!
ps3 και MKV???γινετε?αν ναι και πως??
Νομιζω δεν γινετε...

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Σχετικά με το budget δεν θελω να δωσω πανω απο 300 ευρω. Σχετικά με ΗΤ,έχω άριστες σχέσεις με τους υπολογιστές απλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με θέματα που αφορούν ταινίες, ήχους κτλ κτλ κτλ...

Με 300 παίρνεις TOP media tank ή φτιάχνεις ενα καλό HTPC
ΙΜΟ αποφάσισε αν η λύση που θες, θα είναι media tank ή HTPC και αν αποφασίσεις για το δεύτερο, τότε βλέπουμε για hardware

Κοίτα σε προηγούμενα θέματα εδώ για δημιουργία HTPC...
και δες αν σε καλύπτουν...

αλλιώς πες μας τι άλλο θα ήθελες...

εριξα μια ματια σε threads αλλων χρηστων σχετικα με htpc.... υπάρχουν κάποια σχόλια που μου φάνηκαν χρησιμα αλλα μπορώ να πω πως μπερδευτηκα αρκετα με όρους που δεν γνωρίζω... θα ήθελα ενδεικτικά τις ελάχιστες προυποθέσεις των κομματιών που θα βάλω στον υπολογιστή καθώς και αν χρειάζεται και καποιο ιδιαίτερο software.... διάβασα επίσης πως πολλοί αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ήχο και πρεπει να κάνουν κάποιες μετατροπές....
ευχαριστω πολυ

Ελαχιστες, ή μαλλον καλυτερα, τι απαιτησεις υλικου εχει ενα HTPC.

Celeron E3400 (παραπανω δεν χρειαζεται)
Μητρικη s775 με εξοδο SPDIF (καλυτερα με P43/45 ή εστω G45/43/41)
2GB μνημης DDR2 800/667 (3GB θα ηταν καλυτερα αλλά κοστιζουν σημερα τα GB)
HD5450 Silent (παθητικη ψυξη)
Ενας εσωτερικος δισκος 2.5", για να ειναι αθορυβος.
DVD-Rom (πιο πολυ για τις εγκαταστασεις προγραμματων/λειτουργικου).
300W ή μεγαλυτερο αν δεν βρεθει καποιο 300αρι, τροφοδοτικο. Καλυτερα καποιο με 12αρι ανεμιστηρα που να εχει αυτοματη ρυθμιση στροφων.
Εναν αθορυβο ανεμιστηρα επεξεργαστη.
Προαιρετικα ενα USB DVB-T tuner.

Με τον ηχο δεν εχεις να κανεις καμια μετατροπη.
Απο HDMI θα μπορεις να δωσεις στην τηλεοραση ή στον ενισχυτη, αν αυτος εχει εισοδους HDMI.
Αν δεν εχει ο ενισχυτης HDMI τοτε θα μπορεις να του δωσεις SPDIF. Διαλεξε μητρικη που να εχει οπτικη ή ομοαξονικη εξοδο αναλογα τι εισοδο εχει ο ενισχυτης σου.

Απο software προσωπικα χρησιμοποιω win 7 64bit, KMPlayer. Αλλά και XP ή Vista να εχεις δεν υπαρχει προβλημα (με μια επιφυλαξη για XP για τους νεους drivers της καρτας γραφικων).
Φυσικα δεν χρειαζεται 64-bit.

σε ευχαριστω παρα πολυ για την κατατοπιστική σου απαντηση. βρήκα έναν υπολογιστή με τα παρακάτω χαρακτηριστικά και λεω να τον αγοράσω. πιστεύετε πως πρεπει να προσθέσω κάτι?
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU
blank.gif
INTEL DUAL CORE CELERON E3400 2.6GHZ LGA775 - 800 FSB - BOXΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ
blank.gif
SEAGATE BARRACUDA 7200.12 ST3500418AS 500GB SATA2ΜΝΗΜΗ RAM
blank.gif
2 x MICRON RM12864BA1339 RENDITION 1GB DDR3 PC310600 1333MHZΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ
blank.gif
Intel Graphics Media Accelerator X4500ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ
blank.gif
ASUS P5G41T-M LX2/GB/LPT SIΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ
blank.gif
ALC887 8-Channel High-Definition Audio CODECΚΑΡΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ
blank.gif
Realtek RTL8111DL (10/100/1000Mb/s). ΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
blank.gif
SONY OPTIARC AD-5260S DVD-RW BLACK BULKΚΟΥΤΙΑ - CASES
blank.gif
FC-PE08A PURE SERIES BLACKΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ
blank.gif
FORCE 450W PSU

αρχηγέ. καλή η σύνθεση αλλά καπως οριακή.
Full HD 1080p βίντεο θα βλέπεις άνετα αλλά αν θελήσεις να προσθεσεις post-processing, frame interpolation ή ότι άλλο σχετικο θα τα βρεις δύσκολα.
με τον ηχο επισης αν θελεις να τον περασεις απο ενισχυτή/decoder δεν ξέρω αν θα μπορεσεις.
αν εχει καλη τιμη και δεν θελεις να ανεβασεις προυπολογισμό προχωρα.

Θα πρεπει να βαλεις μια καρτα γραφικων ASUS EAH5450 SILENT
και καλο θα ηταν να ειχε 1 ντιμακι μνημης (2GB). Επειδη αυτη η μητρικη εχει συνολο 2 ντιμακια και ετσι στο μελλον θα πρεπει να πεταξεις ενα απο τα υπαρχον για να βαλεις αλλο.

Επισης καλο θα ηταν να ειχε αλλη μητρικη.
Μιας αυτη δεν εχει εξοδο SPDIF αλλά και εισαι περιορισμενος στα 2 ντιμακια μνημης.
Αυτη ειναι οτι πρεπει μιας και εχει και οπτικη αλλά και ομοαξονικη εξοδο SPDIF, και εχει και 4 θεσεις για ντιμακια μνημης.
Βεβαια αυτη παιρνει DDR2, οποτε αν κανεις την συνθεση στο PC configurator τοτε θα βαλεις ενα ντιμακι KINGSTON KVR800D2N5/2G.