ps3-Δε λειτουργει η optical

ChrisV.

AVClub Enthusiast
8 January 2010
1,062
SunCity
Εχω το εξης προβλημα. Δε δουλευει η οπτικη στο ps3 slim μου. Εχω ψαξει τα παντα. Του εκανα και αναβαθμιση με το πιο προσφατο firmware και τζιφος. Αναψε στιγμιαια αμεσως μετα την εγκατασταση της αναβαθμισης, αναβοντας τη συσκευη αλλα και παλι τζιφος.
Εχει τυχει σε κανεναν αλλο αυτο? Παιζει η πιθανοτητα να φταινε οι τελευταιες εκδοσεις αναβαθμισης ή αυριο πρωι πρωι παω για σερβις?
Και αν εχει προβλημα η ερωτηση μου ειναι η εξης: ποσα χρονια εχει εγγυηση? 1 ή 2? Αν εχει 2 ειμαι τυχερος. Αν εχει 1 ομως...

Δοκιμασες να κανεις ρυθμισεις μεσα απο το Mενου...
Settings-Sound Settings-Audio Output Settings-Optical Digital?
Απ'οτι ξερω εχει 1 χρονο.

2 χρονια πρεπει να ειναι η εγγυηση σε ολα τα καταναλωτικα προιοντα.

Να το εχεις υποψην σου αυτο και να τους το πεις.

Εχω το εξης προβλημα. Δε δουλευει η οπτικη στο ps3 slim μου. Εχω ψαξει τα παντα. Του εκανα και αναβαθμιση με το πιο προσφατο firmware και τζιφος. Αναψε στιγμιαια αμεσως μετα την εγκατασταση της αναβαθμισης, αναβοντας τη συσκευη αλλα και παλι τζιφος.
Εχει τυχει σε κανεναν αλλο αυτο? Παιζει η πιθανοτητα να φταινε οι τελευταιες εκδοσεις αναβαθμισης ή αυριο πρωι πρωι παω για σερβις?
Και αν εχει προβλημα η ερωτηση μου ειναι η εξης: ποσα χρονια εχει εγγυηση? 1 ή 2? Αν εχει 2 ειμαι τυχερος. Αν εχει 1 ομως...

οπτικη ινα αλλαξες?δεν θελει πολυ να τσακισει...
αναιξερετως εαν βλεπεις οτι περναει "φως",πολυ πιθανο να εχει χαλασει.
το επαθα προσφατα...

Κυριοι το προβλημα που εχει η κονσολα ειμαι το εξης. Μολις ζεσταθει, δηλαδη μετα απο κανα 5λεπτο αφου το ανοιξεις οταν ειναι κρυο, σταματαει να παιζει η οπτικη. Αυτο το καταλαβα πως...
Το βραδυ αργα και αφου ηταν κλειστο για πολυ ωρα, το ανοιξα λειτουργησε κανονικα για κανα 3λεπτο και μετα γιοκ.
Το πρωι φευγοντας για δουλεια, το αναβω για κανα 2λεπτο, ολα καλα.
Και τωρα που εβαλα παλι να παιξει, ολα οκ για κανα 7λεπτο περιπου και μετα παλι γιοκ...
Γιαυτο και το συμπερασμα μου ειναι πως μολις ζεσταθει σταματαει να βγαζει σημα απο την οπτικη.
Σιγουρα ειναι θεμα κονσολας και οχι καλωδιου γιατι βλεποντας απο πισω το ps δεν αναβει καν το φως της οπτικης.

Ναι αλλα θα επρεπε να εχει 2.

άλλο αυτό...

Στο θέμα μας.

Ποιος ενισχυτής συνδέεται στην κονσόλα;

Η ρύθμιση που έχεις είναι η παρακάτω;

BD/DVD settings: Bitstream

Έχεις κάνει check το dolby digital 5.1 και DTS 5.1 από εδώ: settings -> sound settings -> audio output settings -> optical digital;

Αν όλα είναι σωστά, δύσκολα θα βρεις ανταλλακτικό.

Ναι τα εχω ολα σωστα.
Ευτυχως που η τv κανει pass through τον ηχο απο τη δικια της οπτικη και τον στελνω στον ενισχυτη χωρις να χανω dts, dolby digital κτλ.
Τουλαχιστον γλυτωνω τα εξοδα του να φταξω το ps3.

Σημερα το πρωι μιλησα τηλεφωνικα με το service της sony. Μου ειπαν οτι το ps3 εχει ενα χρονο εγγυηση, αλλα και οτι δεν επισκευαζεται γενικα.
Μου ειπαν να το παω απο κει, να το ελεγξουν, και αφου διαπιστωθει οτι εχει προβλημα, αν ειμαι εντος εγγυησης μου το αντικαθιστουν με καινουριο. Αν παλι η εγγυηση εχει ληξει, πληρωνεις 150 ευρω, σου δινουν καινουριο και εχεις για το καινουριο 1 χρονο εγγυηση απο την αρχη.

Κυριοι επανερχομαι μετα απο σχεδον ενα μηνα. Το ps3 slim εχει βαλθει να με τρελανει κανονικοτατα!!!!
Μετα απο τοσες μερες που περασαν, και αφου ειχα παρει αποφαση πως δεν προκειται να ξαναλειτουργησει η οπτικη, τι λετε πως εγινε???
Ξαφνικα λειτουργει σα να μην τρεχει τιποτα!! Ή σχεδον τιποτα δηλαδη γιατι μια στο τοσο (καθε τεταρτο με 20λεπτο δηλαδη) μου κανει κατι κοψιματακια στιγμιαια και μετα επανερχεται.Ποτε 1 με 2 στιγμιαια, ποτε περισσοτερα που κρατανε 2-3δευτερολεπτα. Βλεπω ταινια καμια ωρα τωρα και δεν εχει σταματησει τελειως οπως εκανε. Και μαλιστα πριν επαιζε κανα 2ωρο η κονσολα που σημαινει πως εχει ζεσταθει στα σιγουρα.
Τι να πω!!?? Πριν πανω απο 5λεπτο δεν κραταγε με τιποτα. Εγινε κανα μικρο ''θαυμα'' και εφτιαξε μονο του??? Με παιζει και σε λιγο θα σταματησει παλι??? Να εφταιγε η εκδοση του firmware που ηταν περασμενη πριν???
Παντως οση ωρα γραφω αυτο το μηνυμα εξαφανιστηκαν και τα κοψιματα...

Τσαμπα χαρηκα....
Επαιξε 2 ταινιες κανονικοτατα και μετα παλι τα ιδια. Παιζει κανα τεταρτο και μετα στοπ. Α ρε sony!!!! Μα 1 χρονο εγγυηση..!!!!

Τσαμπα χαρηκα....
Επαιξε 2 ταινιες κανονικοτατα και μετα παλι τα ιδια. Παιζει κανα τεταρτο και μετα στοπ. Α ρε sony!!!! Μα 1 χρονο εγγυηση..!!!!

1 χρονο εδω :tdown: γιατι στο εξωτερικο εχει 2!

Οι δικοι μας ειναι οι εξυπνοι βλεπεις... :furious3:

γενικά στον πλανήτη ένα χρόνο δίνει η sony... δεν είναι οι δίκοί μας έξυπνοι που σου τρώνε για κάποιο λόγο ένα χρόνο εγγύηση. Αν τους έδινε η μαμά σόνυ παραπάνω θα την έδιναν.