Ps3 ή xbox360 elite system??βοήθεια!!

frost

New member
31 January 2008
11
παιδια εχω ενα πρόβλημα...την αλλη βδομαδα θα παω να παρω μια παιχνιδομηχανη!ps3 ή xbox360 elite system..

ειμαι fan του playstation γενικοτερα αλλα με το ps3 εχω τις αμφιβολιες μου..καταρχήν τα χρηματα δεν ειναι το προβλημα,μπορω να δωσω 150 ευρω παραπανω και να παρω το ps3! αλλού ειναι το προβλημα....στα μέχρι τωρα παιχνιδια που εχω δει στο ps3 και στο xbox, τα γραφικα στο xbox ειναι ελαφρως καλυτερα απο αυτα στο ps3!!!!!!επισης το pro 08 στο ps3 ενος φίλου μου κολλάει πολύ, ειδικα οταν κανει βολε ο τερματοφύλακας !!ενω εγω που το εχω παιξει σε xbox,δεν ειδα ουτε ενα κολλημα!ηταν smooth all the way!!τι γινεται??επισης το μπασκετακι, το 2k8 στο xbox εχει ελαφρως καλυτερα γραφικα απο οτι στο ps3!!!

μπορει καποιος να μου πει εαν το xbox εχει καλυτερο επεξεργαστη ή μνημη ή καρτα γραφικών απο το ps3???αλλιώς δεν εξηγειται το xbox να εχει καλυτερα γραφικα στα παιχνιδια!!

το μονο που με κανει να σκεφτομαι μηπως παρω ps3, ειναι το blueray disk που διαθετει και επισης κατι ακομα.....μηπως τα παιχνιδια που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη στο ps3 δεν αντικατοπτριζουν ακομα τις πραγματικες δυνατοτητες του συστηματος??μηπως τα μελλοντικα παιχνιδια στο ps3 θα χρησιμοποιουν το 100% της δυναμης του ps3 και τοτε θα ειναι πολυ ανωτερα απο αυτα του xbox360??

Σας ευχαριστώ περιμενω τη γνωμη σας απο την προσωπικη σας εμπειρια , αλλα και απο το οτι εχετε διαβασει πανω στο θεμα hardware ps3 vs hardware xbox360!!

το Χβοχ εχει διπλασια μνημη στην καρτα γραφικων απο το ps3
εγω προσφατα αγορασα το ps3 γιατι εχει οσο εχεο και το elite,τα παιχνιδια ειναι ιδια πανω κατω αλλα σκεφτηκα το bluray τωρα που επικρατησε πλεον και κυριως το δωρεαν ιντερνετ
που αλλου θα παιξεις το grand turismo?:2thumb22sup:

περιμενε λιγο καιρο να βγει το 80αρι PS3 και να κυκλοφορησουν και τα ΚΑΛΑ παιχνιδια (resident evil 5, Grand Turismo 5, Metal Gear Solid, ΤΕΚΚΕΝ 5 κλπ...) και παρε το PS3! :grandpa:

το Χβοχ εχει διπλασια μνημη στην καρτα γραφικων απο το ps3
εγω προσφατα αγορασα το ps3 γιατι εχει οσο εχεο και το elite,τα παιχνιδια ειναι ιδια πανω κατω αλλα σκεφτηκα το bluray τωρα που επικρατησε πλεον και κυριως το δωρεαν ιντερνετ
που αλλου θα παιξεις το grand turismo?:2thumb22sup:

δικιο εχεις για το gran turismo, αλλα δεν ειμαι και τοσο fan των racing games..πιο πολυ σκεφτομαι το metal gear και το resident evil...

αλλα αν το hardware του ps3 δεν ειναι πιο δυνατο απο του xbox, με βλεπω να παιρνω xbox!

οσο για το blueray...το blueray disk χωραει περιπου 10-20 φορες περισσοτερα δεδομενα απο οτι το κανονικο dvd!αυτο σημαινει οτι μπορει να χωρεσει μεγαλυτερη λεπτομερια στα γραφικα ενος παιχνιδιου αλλα και καλυτερη ποιοτητα ηχου!!αλλα τι να το κανεις το blueray αμα ο επεξεργαστης κανει δεκα χρονια να διαβασει την πληροφορια που υπαρχει στο blueray disk..? αυτο που λεω ισως να μην στεκει κιολας..γιαυτο ζητω την αποψη σας!!

σαν μηχανημα ποιο ειναι ποιο δυνατο?? εχω δει με τα ματια μου οτι τα περισσοτερα παιχνιδια στο xbox ειναι καλυτερα(για γραφικα μιλαω) απο οτι στο ps3!που οφειλεται αυτο??μπορει καποιος αν δεν του κανει κοπο ή εαν εχει κάπου ετοιμες τις πληροφορίες να μου πει τα τεχνικα χαρακτηριστικα του ps3(επεξεργαστη, καρτα γραφικων, μνημη) και του xbox360?(καποιος μου εχει πει οτι το ps3 εχει καλυτερο επεξεργαδτει με 7 πυρηνες, ενω το xbox καλυτερη καρτα γραφικων με μεγαλυτερη μνημη...)

καποιος που να τα ξερει καλα αυτα??please παιδια δεν θελω να παρω καποιο μηχανημα και μετα να κλαιω επειδη δεν πηρα το αλλο ενω ηταν καλυτερο :P!!

οσο για το blueray...το blueray disk χωραει περιπου 10-20 φορες περισσοτερα δεδομενα απο οτι το κανονικο dvd!αυτο σημαινει οτι μπορει να χωρεσει μεγαλυτερη λεπτομερια στα γραφικα ενος παιχνιδιου αλλα και καλυτερη ποιοτητα ηχου!!αλλα τι να το κανεις το blueray αμα ο επεξεργαστης κανει δεκα χρονια να διαβασει την πληροφορια που υπαρχει στο blueray disk..? αυτο που λεω ισως να μην στεκει κιολας..γιαυτο ζητω την αποψη σας!!

Καμια σχεση αυτο που λες!
Οσα παιχνιδια εχουν φτιαχτει σε blu-Ray για το PS3 παιζουν ΑΨΟΓΑ!
Μπορει θεωρητικα παντα να εχει λιγο χαμηλοτερη μνημη στην καρτα γραφικων απο οτι το ΧΒΟΧ, αλλά εχει καλυτερο επεξεργαστή, ο οποίος ΔΕΝ εχει ακομα εκμεταλευτει στο επακρο απο τα παιχνιδια που εχουν κυκλοφορησει μεχρι στιγμης....

Το 360 εχει πιο πολλα παιχνιδια προς το παρον, αλλά τα καλά παιχνιδια του PS3 TΩΡΑ αρχιζουν να βγαινουν σιγα-σιγα...

Διαλεγεις και περνεις...:grandpa:

Παιχνιδια οπως το Gears of War ΔΥΣΚΟΛΑ θα βγουν στο PS3 .
Kι αν βαλεις το κοστος αποκτησης και αγορας παιχνιδιων original τοτε ... ασε για αργοτερα το Ps3 !!!

Με 2 λόγια αν θέλεις κονσόλα τώρα πάρε Xbox360 αλλιώς περίμενε να πάρεις PS3 αργότερα (βλέπε 6μηνο τουλάχιστον).

Παρε PS3 ειναι κλασης ανωτερο hardware απο το 360. Κ ερχονται κ παιχνιδαρες! Το εχω απο οταν κυκλοφορισε κ δεν το αλλαζω με τπτ! Μην ξεχνας οτι το Ελιτ ειναι μια αναπροσαρμοσμενη κονσολα στα στανταρ που εθεσε το PS3 (Βλεπε HDMI, HDD). Ακομη το built in Blu Ray Drive οπου η microsoft θα σε τριγυσει για ενα hd-dvd που φαινεται οτι χανει τη μαχη. Γι αυτο Playstation 3 All The Way!!!

Last edited:
Ο τύπος προγραμματίζει και για τις δύο κονσόλες οπότε η γνώμη του μετράει κάτι περισσότερο...

http://www.hardcoreware.net/reviews/review-348-1.htm

http://www.hardcoreware.net/playstation-3-vs-xbox-360-one-year-later/

Το PS3 δεν είναι "κλάσεις ανώτερο".
Σαν CPU είναι αν θες π.χ. να κάνεις folding. Οι πολλοί πυρήνες όμως δεν αξιοποιούνται στα παιχνίδια.
Στα multimedia επίσης είναι. Είναι ένα γαμάτο player.
Επίσης είναι ήσυχο. Μπορείς να το έχεις στο σαλόνι σου άφοβα.

Αλλά σαν GPU είναι κατώτερο, πράγμα που έχει άμεσο αντίκτυπο στα παιχνίδια, με αποτέλεσμα ελαφρώς κατώτερη ποιότητα όπως έχεις δει και συ, και πεσμένα framerates σε μερικά σημεία.

Επίσης σαν προγραμματιστική πλατφόρμα είναι χειρότερο με αποτέλεσμα να ζορίζει πολύ τους προγραμματιστές στο να φτάσουν το αποτέλεσμα που θεωρείται δεδομένο στο XBOX και όχι πάντα επιτυχώς.

Για το τσιπάρισμα δεν θα μιλήσω καθώς είμαι ενάντιος στην πειρατεία. Η ποικιλία (ποιοτικών) παιχνιδιών είναι μακράν μεγαλύτερη στο XBOX.

Το ΧΒΟΧ δεν είναι τέλειο. Είναι αρκετά θορυβώδες και λόγω προβλημάτων υπερθέρμανσης θέλει αρκετό χώρο να αναπνέει στο έπιπλο της TV. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν DVD player λόγω του θορύβου. Γενικά θα μπορούσε να ειπωθεί ότι απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες που έχουν μεγαλύτερη ανοχή στη φασαρία...

Έχει όμως πολύ καλύτερη online εμπειρία, που παρότι επι πληρωμή είναι αρκετά φθηνή (ένας καφές το μήνα).

Το συμπέρασμά μου είναι οτι σαν παιχνιδομηχανή σαφώς ΧΒΟΧ.
Για όλα τ' άλλα όμως PS3

Είναι θέμα προτεραιοτήτων...

Last edited:
Φίλε μου είμαι κάτοχος Ενως Ps3 60 gb και δεν εχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής, εχω και το πρό 2008, αλλα κανένα πρόβλημα. Επίσης συμφωνώ με όλους τους παραπάνω συμφορουμήτες οτί έχει εξαιρετικές δυνατότητες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο έπακρο. Μην ξεχνάς οτι αυτα τα 150 τα παραπάνω που κοστιζει είναι ένα blue ray player extra!!! σκέψου οτι το X-box δεν έχει ούτε BLUERAY Drive αλλά ούτε και HD Drive, στην περίπτωση αυτή βγάζει η Microsoft ένα HD drive στα 150 . οπότε έρχονται και τα 2 στην ίδια τιμή πάνω κάτω. Απο προσωπικής άποψης το blue ray του παίζει υπέροχα και είδικα στις High Definition ταινίες παίζει τέλεια :worshippy: . Δεν θυμάμαι,... είχα δει και ένα συγκριτίκο σε κάποιο περιοδικό με Blue ray players και το ειχε βγάλει κορυφαία αγορά. Δεν έχω ακουσει κάτι για την έκδοση των 80, αλλά θα σου συνιστούσα PS3 :award:. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Σαν κονσολα το Xbox ειναι πολυ καλυτερο γιατι εχει πληθος κορυφαιων παιχνιδιων , καλυτερη Online υπηρεσια (XBOX Live) και καλυτερο χειριστηριο.

Σαν media center (+ Blu Ray player) το PS3 ειναι κορυφη.

Οποτε εξαρταται τι σε ενδιαφερει , αν σε ενδιαφερουν πιο πολυ τα παιχνιδια το 360 παιζει χωρις αντιπαλο.

Η δικη μου γνωμη ειναι οτι το xbox ειναι καλυτερο στα παιχνιδια για την ωρα, αλλα αυτο ισως αλλαξει μεχρι το τελος του χρονου.Βεβαια το ps3 δυσκολα θα φτασει την ποσοσοτητα των παιχνιδιων του xbox αλλα ειναι καθοδον μερικες ΠΟΛΥ δυνατες αποκλειστηκοτητες (που θα δειξουν και ενα μεγαλο μερος της δυναμης της κονσολας) και για καποιον που δεν τελειωνει 3 παιχνιδια το μηνα δεν θα του λειψουν οι επιλογες.Απο την αλλη ομως το xbox δεν θα γινει ποτε blue ray player profile 2 και μαλιστα με αποδοση κοντα στην κορυφη.Η τιμη τους συγκρινεται μονο αν απεναντι στο ps3 βαλουμε το xbox360 elite+hddvd drive (γιατι μονο ετσι εχουμε δυο μηχανηματα με παρομοιες δυνατοτητες) και νικητης βγαινει το ps3.Οποτε το υποκειμενικο συμπερασμα που βγαζω εγω ειναι: πιο future proof και all around αγορα το ps3 ενω για σκληροπυρηνικους gamers που τα θελουν ολα ΤΩΡΑ xbox360.
-bye-

Και εγώ PS3 θα σου πρότεινα..εγώ σκέφτομαι να το αγοράσω όταν θα βγούνε τα 2 Final Fantasy(φανατικός της σειράς), μέχρι τότε θα έχει πέσει και η τιμή ελπίζω.

thanks ρε παιδια...να σας πω την αληθεια δεν με πολυενδιαφερουν οι ταινιες και τα multimedia αλλα καθαρα τα παιχνιδια..

απο οτι καταλαβα 1) στα χαρτια ο επεξεργαστης του ps3 ειναι καλυτερος απο αυτον του xbox360, μονο που ακομα δεν εχει γινει 100% εκμεταλλευση των δυνατοτητων του κατι που αναμενεται να γινει με την ελευση καποιων πολυ δυνατων αποκλειστικων τιτλων!

2) η καρτα γραφικων του xbox ειναι καλυτερη απο του ps3..βεβαια οταν θα εκμεταλλευτη το ps3 στο 100% τον επεξεργαστη του,θα δουμε βελτιωση και στα γραφικα..

3) απο οτι καταλαβα, το ps3 εχει μεγαλυτερη αναλυση στα παιχνιδια του αλλα δεν χρησιμοποιει antialising, ενω το xbox εχει χαμηλοτερη αναλυση ομως με το antialising που χρησιμοποιει τα γραφικα στα games ειναι καλυτερα..τι θα γινει ομως εαν το ps3 στο μελλον χρησιμοποιησει και αυτο antialising??η μηπως δεν θα το σηκωσει το συστημα και θα εχουμε framedrops??

συμπερασμα----) το xbox αυτη τη στιγμη ειναι καλυτερο οσο αναφορα τα γραφικα στα παιχνιδια, ομως οταν το ps3 χρησιμοποιησει το 1005 των δυνατοτητων του τοτε θα εχει καλυτερα γραφικα απο το xbox!η μηπως οχι?? μπερδευτικα παλι..

Επειδη εχω και τις 2 κονσολες απο τοτε που βγηκαν το μονο που εχω να πω οτι παιχνιδι για το PS3 δεν εχω ξαναγορασει απο την μερα που το πηρα..
Ολα τα παιχνιδια που βγαινουν και στις 2 κονσολες ειναι καλυτερα εως πολυ καλυτερα στο ΧΒΟΧ.Ιδιως το PRO2008!Ολα αυτα τα λεω γιατι τα παιχνιδια τα νοικιαζω και για τις 2 κονσολες για να κανω συγκρισεις...Καποιος πιο πανω ανεφερε οτι πας για PS3 επειδη θα εχει και TEKKEN 5 GTA4 RESIDENT 5 κατι που ειναι λιγο ακυρο γιατι αυτα τα παιχνιδια βγαινουν και για ΧΒΟΧ και κατα την αποψη μου θα ισχυει αυτο που ισχυει και σημερα οτι θα ειναι καλυτερα στο ΧΒΟΧ...Αν κοιταξεις στη λιστα των παιχνιδιων που θα βγουν το 2008 για PS3 ειναι ελαχιστες οι αποκλειστικοτητες και απο αυτες ακομα λιγοτερα τα must-have παιχνιδια..FF δεν προκειται να βγει φετος....Ουσιαστικα το μονο ειναι το MGS4 και αυτο δεν θα διακριθει ουτε για το gameplay του ουτε για τα γραφικα του αλλα για το σεναριο και γενικα την παραγωγη..

Αν σενδιαφερει μονο το gaming πας για ΧΒΟΧ.Και δεν ειναι απαραιτητο το ELITE.Πας για premium.Οι μονες διαφορες ειναι το χρωμα η χωρητικοτητα του σκληρου δισκου και οτι στο ελιτ παρεχεται και HDMI καλωδιο..Και οι 3 εκδοσεις εχουν θυρα HDMI πλεον(elite-premiun-arcade)

Αν σενδιαφερει ομως το PS3 και σαν blueray player τοτε πας εκει μιας και ειναι εξαιρετικο σε αυτο το τομεα...Και οσο περναει ο καιρος καλυτερευουν τα πραγματα και στον προγραμματισμο των παιχνιδιων..
Εγω αν ειχα παντως 600Ε να χαλασω θα επαιρνα και τα 2.To XBOX arcade και το 40GB PS3..Ετσι θα εχεις ολο το πακετο...Και ολοι ξερουμε οτι με το ΧΒΟΧ μπορεις να τη βγαλεις και πολυ φτηνα αν θες.....

Και οι 2 κονσολες πιανουν μεγιστη αναλυση 192Χ1080(1080P) in game..

Οταν το PS3 θα χρησιμοποιει πανω απο το 90% των δυνατοτητων του
να εισαι σιγουρος οτι στην αγορα θα υπαρχει η επομενη κονσολα της microsoft...

To Ps3 εχει μεγαλυτερη υπολογιστικη δυναμη και σαν πλεονεκτημα εγω αυτο το φανταζομαι ως καλυτερη εξομοιωση στα physics ingame...Μπορει και να ειναι εντελως μπαρουφα αυτο που λεω αλλα ετσι το βλεπω εγω ρε guys..