PS3 και dolby digital true hd!?

TONIOUS

New member
6 October 2008
68
Ζητώ συγνώμη αν έχει ήδη αναφερθεί αλλά με έχει προβληματίσει κάτι.Ενώ έχω συνδέσει τα πάντα κανονικά ο ενισχυτής μου pioneer lx-60 δεν κλειδώνει στο συγκεκριμένο φορμά αλλά σε απλό μόνο dolby digital! Γνωρίζω ότι το ps3 δεν υποστηρίζει dts hd αλλά είχα την εντύπωση ότι αποκωδικοποιούσε το dolby true hd μιας και το αναγράφει και πάνω της η συσκευή.Μήπως να στραφώ στην αγορά ενός πιο αξιοπρεπούς BD ή μήπως φταίει κάτι άλλο ειδικά με τον ενισχυτή που είναι και αυτό που με φοβίζει περισσότερο?Τα καλώδια hdmi είναι 1.3 της hama οπότε δεν πρέπει να έχω κάνει εκεί πατάτα!Γι αυτό ανησυχώ!

Ζητώ συγνώμη αν έχει ήδη αναφερθεί αλλά με έχει προβληματίσει κάτι.Ενώ έχω συνδέσει τα πάντα κανονικά ο ενισχυτής μου pioneer lx-60 δεν κλειδώνει στο συγκεκριμένο φορμά αλλά σε απλό μόνο dolby digital! Γνωρίζω ότι το ps3 δεν υποστηρίζει dts hd αλλά είχα την εντύπωση ότι αποκωδικοποιούσε το dolby true hd μιας και το αναγράφει και πάνω της η συσκευή.Μήπως να στραφώ στην αγορά ενός πιο αξιοπρεπούς BD ή μήπως φταίει κάτι άλλο ειδικά με τον ενισχυτή που είναι και αυτό που με φοβίζει περισσότερο?Τα καλώδια hdmi είναι 1.3 της hama οπότε δεν πρέπει να έχω κάνει εκεί πατάτα!Γι αυτό ανησυχώ!

Άμα δεν πάρει τέτοιο σήμα ο A/V τι να αποκωδικοποιήσει;
Βάλε το PS3 να μετατρέπει το σήμα σε LPCM. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να πάρεις από τα νέα format με αυτό. Αλλιώς σωστά βλέπει ο ενισχυτής σου DD.
Από HDMI αυτά, έτσι;

Ναι από hdmi φυσικά.Μπορεί να ακουστεί χαζό αυτό που έχω κάνει αλλά έχω συνδέσει το ps3 με μία είσοδο του ενισχυτή και από την έξοδο του στην είσοδο του προβολέα.Στις ρυθμίσεις του ps3 έχω επιλέξει bitstream για να κλείδωνε στο true hd αλλά δεν το κάνει.Δεν το ήξερα ότι δεν μπορεί.Με το pcm όταν το βάζω όπως με συμβουλέψατε και ευχαριστώ γι αυτό κανένα πρόβλημα.Δηλαδή από ό,τι κατάλαβα το μόνο που έχω να κάνω για να δω τον ενισχυτή να μου κλειδώνει στα νέα φορμά θα ναι να κοιτάξω απλά για bd σωστά?

έχει συζητηθεί μύρια φορές...ψάξε λίγο....

η απάντηση είναι ναι σε αυτό που λές, αλλα πρακτικά δεν θα ακούσεις καμία διαφορά εάν το decoding το κάνει το PS3 ή ο ενισχυτής. Οι αλγόριθμοι είναι οι ίδιοι και ορισμένοι απο την Dolby LABS/DTS.
Το post processing έχει σημασία που ο ενισχυτής σου θα το κάνει και στο PCM.