PS3 και HD ήχος

17 June 2006
25,393
Αθήνα
Το ερώτημά μου είναι απλό:

Το PS3 βγάζει μέσω του HDMI τα νέα HD φορμά ήχου με την προϋπόθεση φυσικά ότι έχεις και τον κατάλληλο ενισχυτή/αποκωδικοποιητή, ή όχι ;

Συγνώμη αν έχει απαντηθεί σε άλλο θέμα.....

Στο avs εχει κατι κατεβατα απιστευτα επι του θεματος , ανακατευοντας δυνατοτητα του τσιπακ ιου να δωσει τετοια σηματα. Αλλοι λενε ετσι αλλοι γιουβετσι.........

Το ερώτημά μου είναι απλό:

Το PS3 βγάζει μέσω του HDMI τα νέα HD φορμά ήχου με την προϋπόθεση φυσικά ότι έχεις και τον κατάλληλο ενισχυτή/αποκωδικοποιητή, ή όχι ;
Λογικά έτσι πρέπει να είναι Τάσο, αφού το PS3 ΔΕΝ διαθέτει αναλογικες εξοδους ηχου, αλλά παρ' ολα αυτά γράφει στο εγχειριδιο ότι υποστηριζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ τα νεα φορμα ηχου των Blu-Ray!

Γι αυτό άλλωστε και έχει και HDMI 1.3 ... :worshippy:

MONO DTS-HD Master Audio δεν μπορεί να βγάλει, αλλά το μετατρεπει σε απλό DTS κατά την έξοδο....

Υ.Γ. Επι τη ευκαιρία, ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ και ο νεος Οnkyo ! Εμαθα οτι τον παραγγειλες και περιμενεις να ερθει! :SFGSFGSF:

Last edited:
Re: Απάντηση: PS3 και HD ήχος

Ευχαριστώ Διονύση.

κατάλαβα...πάλι εγώ θα κάνω το πειραματόζωο....:grinning-smiley-043

Πάντα κάποιος πρεπει να κανει την αρχη Τασο, έτσι ωστε να μαθαινουμε και εμεις οι "αρχάριοι" ακόμα...:flipout:

Πάντως, ειχα διαβασει σε καποιο φορουμ ότι το συνδεσε κανονικά το PS3 κάποιος με εναν Pioneer LX-60, και του έβγαζε κανονικά DD-HD και DD plus....
Αλλά δεν θυμάμαι που το διάβασα....:grandpa:

Απ όσο ξέρω, bitstream δεν βγάζει (ακόμα).

Αν δεν κάνω λάθος, βγάζει (από μετατροπή) PCM. Το ίδιο κάνει και στα SACD.

Απο το πρωτο λινκ....

1. A device compatible with Linear PCM 7.1 Ch is required to output 7.1 ch audio, supported by Dolby TrueHD or a similar format, from the HDMI OUT connector.

2. This system does not support output from the DTS-HD 7.1 Ch. DTS-HD 7.1 Ch audio is output from a 5.1 or lower channel.

3. Usability of all storage media types is not guaranteed.

Τα χω πεί και παλαιότερα

Δεν υποστηρίζει (κακώς) τα πολυκάναλα HD Audio Formats σε Bitsream από την HDMI !

Ισως στην επόμενη αναβάθμιση.Τα περισσότερα BD Players έχουν αυτό το πρόβλημα (κατά τα άλλα ζήτω η επικράτηση του Blu-ray !:twoguns:)

Μόνο η Toshiba ξεκλείδωσε τις bitstream εξόδους και απολαμβάνω Dolby TRueHD & DTS-Master από τον καινούριο Denon μου 3808.:2thumb22sup:

Τώρα το διαπίστωσα κι εγώ. Ετσι δουλεύει. Αρα την μετατροπή την κάνει το PS3 και στέλνει έτοιμο αποκωδικοποιημένο το σήμα στον ενισχυτή. ενα πράγμα σαν να δίναμε 5.1 με αναλογικές. Αρα πάνε στράφι οι αποκωδικοποιητές του ενισχυτή.

Συγνώμη, έτσι δουλεύουν και τα standalone desktop bluray players? Α, καλά.....

Τάσο, κάποια standalone players που ανακοινώθηκαν στην CES και που πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά, θα περνούν το σήμα ήχου HD από HDMI..:SFGSFGSF:

Μ αρέσει που θα επικρατήσει το "καλύτερο" και κυρίως..το πιό "έτοιμο" φορμά.:guitarist::flipout:

Πάντως χτες έπαιξα το NBA LIVE 2008 και έβγαλε αυτόματα DTS 5.1 !
Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιο ήχο από παιχνίδια ε?:Banane0:

Και άμα την κανει την αποκωδικοποίηση το PS3 τι έγινε?

Ετσι και αλλιώς ίδιους αλγόριθμους με τον ενισχυτή τρέχει. Το θέμα είναι η επεξεργασία, εφέ κτλ που θα βάλει μετά ο ενισχυτής.