PS3 και νέα φορμά ήχου

stefx

New member
15 January 2010
33
Καλημερίζω και από δω.

Έχοντας ως βασική ( και προς το παρόν ) μόνη πηγή ένα PS3, άρχισα να ψάχνω και για ένα συστηματάκι home theater (ενισχυτή και ηχεία ) να το καρφώσω πάνω. Εψαχνα για ενισχυτή που να υποστηρίζει όλα τα νέα καλούδια true hd, dd hd, μλ κκε, κκε μλ, λου κουκουέ μου, κλπ κλπ κλπ, αλλά μετά είδα ότι το ps3 (αυτό που έχω εγώ τουλάχιστον ) δεν πετάει έξω bitstream, αλλά κάνει εσωτερικά την επεξεργασία των hd φορμά.
Και ερωτώ : Ωραία το ps3 τα επεξεργάζεται και τα πετάει στον ενισχυτή έτοιμα decoded.. α. Δηλαδή χάνουμε ΠΟΛΥΥΥ από την ποιότητα σε σύγκριση με bitstream και αποκωδικοποίηση από έναν οικονομικό ενισχυτή (μιλώντας για τα δικά μου οικονομικά δεδομένα.. έναν rxv-465 πχ.. )
β. Αν ο ενισχυτής μας δεν έχει όλα αυτά τα καλούδια επεξεργασίας, και εμείς του δίνουμε τη μασημένη decoded τροφη απο το ps3, ακούμε κάτι καλύτερο από ότι θα ακούγαμε σε απλό πχ dts;
γ. Καλά σε περίπτωση που πάρω ετοιμο κομπλέ σύστημα που θα έχει και blue ray πάνω απλά θα παίζω τις ταινίες απο κει πέρα..(προτιμώ να το αποφύγω.. γιατί να πληρώσω παραπάνω για blu ray ενώ ήδη έχω..)

Γυρνώντας σπίτι χτες και ψάχνοντας στα settings του ps3 μου όμως, είδα ότι στο settings/bd audio μου βγάζει επιλογή linear pcm ΚΑΙ BITSTREAM!!!!
Επειδή δεν έχω ενισχυτή να το τσεκάρω όντως, ΡΕ ΛΕΣ;;;;

φιλε μου ριξε μια ματια στο φορουμ ολα αυτα εχουν απαντηθει χιλιαδες φορες-bye-