PS3 και τηλεκοντρόλ

17 June 2006
25,391
Αθήνα
Σίγουρα είναι πολύ καλή η ιδέα της Sony να βγάλει τηλεκοντρόλ που να δουλεύει με bluetooth.

Σίγουρα το έχουμε πάρει οι περισσότεροι ή μάλλον όλοι μας, αφού αναμφισβήτητα δουλεύουμε το PS3 σαν bluray player.

Δεν μου λέτε:

Τι γίνετε όταν θέλουμε να το προγραμματίσουμε π.χ. με έναν pronto ή με κάποιο άλλο πολυτηλεκοντρόλ που ως συνήθως παίζουν με infrared;

Υπάρχει λύση;

Για να παίξεις με infrared κ το χειριστήριο το αυθεντικό....απλά δεν γίνεται...θα πρέπει να βρεις άλλο χειριστήριο που παίζει με υπέρυθρες, έχει ένα τέτοιο η logitech νομίζω κ τότε να προγραμματίσεις το pronto για παράδειγμα.

Τι γίνετε όταν θέλουμε να το προγραμματίσουμε π.χ. με έναν pronto ή με κάποιο άλλο πολυτηλεκοντρόλ που ως συνήθως παίζουν με infrared;

Υπάρχει λύση;
Δεν γίνεται να χειριστείς συσκευές bluetooth με τα universal τηλεχειριστήρια. Όμως υπάρχει usb δέκτης υπέρυθρων για το ps3 που προγραμματίζεται με τα τ/χ harmony της logitech (φαντάζομαι και με τ'άλλα).
Από το faq του φόρουμ της logitech:
How do I control the PS3/Wii with my Harmony remote?
Because the PS3 and Wii do not have IR receivers, they are not directly compatible with the Harmony remotes. However, you can still create activities to turn on your other devices for those activities and set them to the correct inputs. There is a workaround http://www.engadget.com/2006/12/24/control-your-playstation-3-with-ir/ to get some control over the PS3 using your harmony. There are some IR receivers, namely the one that could be purchased for the PS2 (before the IR receiver was built in to the PS2), that can be connected to the PS3. This would allow you to control just about everything except power on and power off. I do not believe there is any current workaround for the Wii.

UPDATE - Nyko has released a PS3 accessory that is a remote and IR receiver. With this accessory, you can now receive IR signals and you can teach the IR commands to the harmony remote from the original remote (until the commands eventually make it into the database). More information can be found in this thread http://forums.logitech.com/logitech/board/message?board.id=remote_hardware&thread.id=1055.

Εγώ νομίζω ότι είναι πεταμένα λεφτά. Παρόλο που δεν είχα ούτε το ps2 και γενικά με τα χειριστήρια δεν τα πάω καλά (Είμαι παιδί του πληκτρολόγιου και του ποντικιού) μετά από καμιά βδομάδα που μου έσπασε τα νεύρα , το συνήθισα το joystick και είμαι μια χαρά. (Εκτός άν έχει επιπλέον λειτουργίες που δεν μπορώ να φανταστώ το τηλεκοντρόλ.....)

Απάντηση: Re: PS3 και τηλεκοντρόλ

Εγώ νομίζω ότι είναι πεταμένα λεφτά. Παρόλο που δεν είχα ούτε το ps2 και γενικά με τα χειριστήρια δεν τα πάω καλά (Είμαι παιδί του πληκτρολόγιου και του ποντικιού) μετά από καμιά βδομάδα που μου έσπασε τα νεύρα , το συνήθισα το joystick και είμαι μια χαρά. (Εκτός άν έχει επιπλέον λειτουργίες που δεν μπορώ να φανταστώ το τηλεκοντρόλ.....)

είναι πανομοιότυπο με τα κλασσικά τηλεχειριστήρια av συσκευών, παρέχοντας ΚΑΙ τα πλήκτρα του joystick. τρομερή ευκολία το να μη χρειάζεται η crossbar για να δεις μια ταινία ...

Εγώ πήρα Harmony 885 από το Pixmania πριν από ένα μηνα και είμαι πολύ ευχαριστημένος!
g_14130153.jpg