PS3: ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ?

makisfgr

Established Member
4 September 2007
122
Αγαπητοι συμφορμίτες, τα παιδιά μου μετά την αγορά της PHILIPS 42'' PFL 9632 με ψήνουν για PS3. Πριν το αγοράσω θα ήθελα τις απόψεις σας για τα εξης:
1. Παίζει βίντεο mkv με ελληνικούς υπότιτλους? με ποιο? vlc?
2. Μπορείς να σερφάρεις στο ιντερνετ χωρίς προβλήματα με linux?
3. Μπορείς να κατεβάσεις με bittorrent?
4. Ποια τα μεονεκτηματα του έναντι ενός HTPC και ενός popcorn-egreat?

Ευχαριστω εκ των προτέρων.:fight:

Να σου απαντησω απλα. Αν θες παιχνιδομηχανη, παιρνεις PS3/xbox360. Αν θες ολα τα υπολοιπα (media player, ταινιες, mkv κτλ) πας σε HTPC.

Τωρα αμα θες και τα 2 (οπως ολοι αλλωστε):

1. Οχι και δεν προβλεπεται συντομα
2. Ναι
3. Απο το λειτουργικο του PS3 οχι. Απο το Linux λογικα μπορεις αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
4. Δεν παιζει mkv. Δεν παιζει mkv. Δεν παιζει mkv-bye-

ΥΓ: με προλαβε ο φιλος απο πανω:a0210:

Βέβαια με τη βοήθεια του mkv2vob τα μετατρέπεις σε mpg ενσωματώνεις τους υπότιτλους και τα παίζεις μια χαρά!!!!!!!!!!!

Ε ναι, τα πάντα μπορείς να μετατρέψεις, απ' την εποχή του DVD Rip.
Αλλά είναι δουλιά αυτή? Να κατεβάζεις κάτι για δυό μέρες και μετά να πρέπει και να το μετατρέψεις?
PC και πάλι PC!
Μιλάω εγώ που έχω ένα PS3 (το πήρα για BD player) με δυό Sixaxis στο σαλόνι, μετά πήρα DVD-Remote Control, τελευταία του έβαλα και Linux, πήρα και Logitech Mediaboard Pro, αλλα στο τέλος πάλι στο ίδιο κατέληξα..
PC και πάλι PC!

Σημείωσε πως υπάρχει και το Τversity που τα παίζει όλα χωρίς χρονοβόρες μετατροπές για λογαριασμό του PS3!!!

Εχεις βρει τροπο να βλεπεις mkv με υποτιτλους μεσω tveristy?

Στην θεωρια ξερω οτι γινετε. Στην πραξη ειναι το προβλημα.

Εχεις βρει τροπο να βλεπεις mkv με υποτιτλους μεσω tveristy?

Στην θεωρια ξερω οτι γινετε. Στην πραξη ειναι το προβλημα.
Γίνεται, απλά πρέπει να ρυθμίσεις σωστά το codec pack κατά την εγκατάστασή του... Π.χ. πρέπει να ξετσεκάρεις το directvobsub, υπότιτλοι μόνο απ'το ffdshow. Δες στο ανάλογο θρενt..

Γίνεται, απλά πρέπει να ρυθμίσεις σωστά το codec pack κατά την εγκατάστασή του... Π.χ. πρέπει να ξετσεκάρεις το directvobsub, υπότιτλοι μόνο απ'το ffdshow. Δες στο ανάλογο θρενt..

Επιβεβαιώνω τα παραπάνω.
Βλέπω από την αρχή που εγκατέστησα το Tversity, mkv με υπότιτλους "on the fly". Εννοείται ότι κατά την μεταφορά πραγματοποιείται με διάφανο τρόπο transcoding σε mpeg2 (έχω κάνει την κατάλληλη αλλαγή) και βέβαια έχω καλώδιο χωρίς "κίνηση" στο δίκτυό μου και μέχρι 720p απροβλημάτιστα, γιατί με το 1080p πρέπει να επικρατεί απόλυτη "ησυχία" στο δίκτυο αλλιώς θα σου κάνει τσαλίμια! Αν έχεις και λίγο χρόνο μπορείς περιμένεις μέχρι να να το κάνεις copy στον HDD του PS3 και μετά να το δείς με την ησυχία σου!!!

Πάντως οι λύσεις τύπoυ Tversity είναι σαν τη μουσική που άκούμε από MP3. Το αρχικό (αυθεντικό) μας multimedia αρχείο, μετατρέπεται απ' το Tversity σε κάτι που μπορεί να παίξει το PS3, ή όποιο άλλο mediaplayer έχουμε.
Βέβαια αυτό που βλέπουμε απ' τον προβολέα ή τη TV μας ξεγελάει, γιατί πριν αυτό φτάσει στην οθόνη, επεμβαίνουν οι upscalers που πραγματικά βελτιώουν το αποτέλεσμα σε μεγάλες οθόνες.
...
Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για HiDef μέσω Tversity.

Πάντως οι λύσεις τύπoυ Tversity είναι σαν τη μουσική που άκούμε από MP3. Το αρχικό (αυθεντικό) μας multimedia αρχείο, μετατρέπεται απ' το Tversity σε κάτι που μπορεί να παίξει το PS3, ή όποιο άλλο mediaplayer έχουμε.
Βέβαια αυτό που βλέπουμε απ' τον προβολέα ή τη TV μας ξεγελάει, γιατί πριν αυτό φτάσει στην οθόνη, επεμβαίνουν οι upscalers που πραγματικά βελτιώουν το αποτέλεσμα σε μεγάλες οθόνες.
...
Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για HiDef μέσω Tversity.

Θα συμφωνούσα μαζί σου αν η πλειοψηφία των χρηστών καταλάβαινε τη διαφορές στις οποίες αναφέρεσαι!
Δεν επιθυμώ σε καμιά περίπτωση να αρχίσω μια στείρα αντιπαράθεση, που άλλωστε στο παρελθόν έχει γινεί πολλές φορές και που αφορά στην "υψηλή ακουστική" και "υψηλή απεικονιστική", περι Lossless, ασυμπίεστου κ.λ.π.!
Στο ταπεινό αυτί μου στο mp3 αρχείο από 192 και πάνω δεν αντιλαμβάνεται διαφορές ούτε και το μάτι μου στο μετατραπέν mkv σε mpeg2, τουλάχιστον σε μια μέση καλή οικιακή AV εγκατάσταση. Όταν λέω "μέση καλή" εννοώ μια τυπική Full HD τηλεόραση και ένα μέσης τιμής και απόδοσης ηχητικό πολυκάναλο σύστημα.
Στο τέλος τέλος αν ξεγελιέμαι από τους upscales και τους μετατροπείς, ως μέσος ακροατής-θεατής, χωρίς να το καταλαβαίνω, δεν με ενοχλεί διόλου. Το αντίθετο μάλιστα!
Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για Tversity και HiDef! Μήπως δεν την υποστηρίζει ή μήπως την επιτυγχάνει με κόλπα; Transcode κάνει και μάλιστα όπου και όποτε απαιτείται.
Το λάθος κατά την άποψή μου είναι να μιλάμε για High End και Tversity. Εξάλλου ούτε το PS3 μπορεί να χαρακτηριστεί ως High End μηχάνημα!

Αγαπητέ hamurabi... συμφωνώ μαζί σου!
Απλώς έχω έναν Denon 3808 που καταλαβαίνει από Flac, από Internet radio, αλλά όχι από φωτογραφίες και video.
Εχω ένα Ps3 που δεν καταλαβαίνει από Flac, καταλαβαίνει από Internet radio, από Mp3, φωτογραφίες (JPG) και video.
Έχω 2 Dreambox, δεν καταλαβαίνουν από Flac, καταλαβαίνουν από Mp3, Internet radio, φωτογραφίες (JPG) και video.
Έχω ένα Nokia N95 8Gb, που δεν καταλαβαίνει από Flac, καταλαβαίνει από Mp3, όχι από Internet radio, καταλαβαίνει φωτογραφίες (JPG) αλλά όχι video.
Τέλος έχω 2-3 pc/laptop, που καταλαβαίνουν απ' όλα.
Με ποιό τρόπο μπορεί κανείς να έχει όλα αυτά τα "ζωντανά" σ' ενα soho?
== T V e r s i t y ==

Απλώς έχω έναν Denon 3808 που καταλαβαίνει από Flac, από Internet radio, αλλά όχι από φωτογραφίες και video.
Εχω ένα Ps3 που δεν καταλαβαίνει από Flac, καταλαβαίνει από Internet radio, από Mp3, φωτογραφίες (JPG) και video.
Έχω 2 Dreambox, δεν καταλαβαίνουν από Flac, καταλαβαίνουν από Mp3, Internet radio, φωτογραφίες (JPG) και video.
Έχω ένα Nokia N95 8Gb, που δεν καταλαβαίνει από Flac, καταλαβαίνει από Mp3, όχι από Internet radio, καταλαβαίνει φωτογραφίες (JPG) αλλά όχι video.
== T V e r s i t y ==

το ps3 σου καταλαβαινει απο lpcm 1536 kbits ακομα και 2 καναλο lpcm σε καλο ενισχυτη τα σπαει so what τo flac

το ps3 σου καταλαβαινει απο lpcm 1536 kbits ακομα και 2 καναλο lpcm σε καλο ενισχυτη τα σπαει so what τo flac

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι λές.
Το γεγονός είναι ότι έχω ριπάρει σε flac όλα μου τα CD (κάπου 9.000 αρχεία) και τα ίδια σε MP3 320kbps. Τι εννοείς μ' αυτό που γράφεις?

== T V e r s i t y ==

Προφανώς είναι ζήτημα απαιτήσεων που έχει ο καθένας μας. Για παράδειγμα το flac μπορεί για σένα να είναι απαραίτητο ενώ για μένα να μη είναι και ένα 320άρι mp3 να μου κάνει τη δουλειά.
Πάντως έχω να παρατηρήσω πως έχεις πάααρα πολλά μηχανήματα σε σημείο που κάποιος θα το χαρακτήριζε ... σπατάλη :blush: αλλά περι ορέξεως ...κολοκυθόπιτα!!! :grinning-smiley-043.
Tο μόνο που σου λείπει είναι 3 HTPC για να βάλεις πάνω το PS3 :BDGBGDB55:για να μη κάνει ... κοιλιά!
Τώρα όσο αφορά στο PS3 νομίζω πως ήδη παίζει πολλά με το υπάρχον software. Αν μάλιστα υπολογίσουμε και τη δυνατότητα που του παρέχει το linux τότε μιλάμε για ακόμη πιό πολλά!

Υ.Γ. Στην περίπτωσή σου δεν μιλάμε για soho αλλά για boho!!!-bye-

Re: Απάντηση: PS3: ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ?

Υπαρχει τροπος να γινει Region Free για DVD Region 2 σε ιαπωνικο PS3;

Για σου "Ιάπωνα"!

Πρέπει να δημιουργήσεις ένα αντίγραφο ασφάλεια μέσω προγράμματος από το Pc σου, για να αλλάξεις το Ευρωπαϊκό region.

Μια παρατηρηση οσον αφορα τα mkv.Βλεπω πολλους που τους ενοχλει αφανταστα η "διαδικασια" της μετατροπης με το mkv2vob.Ο μονος λογος που μπορω να φανταστω ειναι επειδη βλεπουν καθε μερα και μια ματροσκα.Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση δε νομιζω οτι ειναι φοβερο να περιμενουμε λιγες ωρες για τη μετατροπη.Παραλληλα μπορουμε να πεσουμε για νανι,να παμε στη δουλεια μας,να συνεχισουμε οτιδηποτε κανουμε στο pc,να παμε μια βολτα κτλπ.Μη φοβαστε δε θα πληρωσουμε βαρεα και ανθυγιεινα στο pc μας για τη μετατροπη! :flipout: