Ψαχνω για φακο??

simi

Established Member
15 October 2007
236
ΞΑΝΘΗ
Γεια σας,
Εχω την Nikon D5100 μαζι με τους DX AF-S 18-55mm 1:3.5-5.6G και τον DX AF-S 55-200mm 1:4-5.6G ED, ψαχνω για ενα φακο ζουμ για τοπια, καλυτερο απο τον 18-55 και να μην αναγκαζομαι να αλλαζω συχνα φακο για κοντα και για μακρυα.
Καποια προταση??????

Τι λετε για τον Nikon AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR ????? αξιζει τα λεφτα του?? τι θα κερδισω σε σχεση με αυτους που εχω?? υπαρχει κατι καλυτερο στα ιδια η με λιγα παραπανω χρηματα???

Ποιοτικά δεν κάνεις κάποια αναβάθμιση, κερδίζεις μόνο σε ευκολία.

Εσεις ποιον αξιολογο φακο zoom για την D5100 θα προτεινατε εως 300- 400 ευρο???

Δεν θελω ιδιαιτερως υπερζουμ, μαλλον εγω σας μπερδεψα, θελω ενα καλυτερο φακο απο αυτους που εχω για την μηχανη που εχω για να φωτογραφιζω τοπια και να ειναι αυτοματης εστιασης.

Το "να μην αναγκάζομαι να αλλάζω συχνά φακό" μας μπερδεύει....

Φυσικά και με έναν υπερζουμ βγάζει κανείς τοπίο. Έχω δει εξαιρετικές φωτογραφίες από φακό 18-200. Ο φακός είναι προέκταση του ματιού μας, δεν κάνουν οι ατέλειές του τη φωτογραφία.

Για τοπίο καλύτερα είναι τα δύο άκρα. Δλδ υπερευρυγώνιος και, όταν υπάρξει θέμα, μακρύς τηλεφακός. Δλδ ένας 10-20 και ένας 200ρης θα ήταν ό,τι πρέπει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ψαχνω για φακο??

Δηλαδη ενας AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED και ο 55-200 ειναι αυτα που προτεινεις?

O 10-24 ναι, αλλά για τηλεφακό για τοπίο θα ήθελα κάτι ακόμη πιο μακρύ. Να φτάνει πχ και στα 300. Αλλά πάλι, η χρήση τηλεφακού στο τοπίο είναι σπανιότερη και πιο εξεζητημένη, γι' αυτό και προσωπικώς εάν είναι να χρησιμοποιήσω τηλεφακό για τοπίο, παρακάμπτω τα ενδιάμεσα μήκη και πηγαίνω κατευθείαν σε πραγματικά τέλε.

Re: Απάντηση: Ψαχνω για φακο??

να αρχισω να μαζευω ευρο για να παρω φακο της προκοπης

Θα πρότεινα να ξεζουμίσεις, εν τω μεταξύ, αυτούς που έχεις. Δεν κάνει ο εξοπλισμός τη φωτογραφία, είναι δευτερεύων.