ψάχνω για κόλλα για σκληρό πλαστικό με βαριά χρήση

papako

AVClub Addicted Member
16 February 2008
1,567
Αθήνα
Καλησπέρα,
προχτές μετά το τέλος της σχολικής γιορτής μου έπεσε το τρίποδο που εχω και έσπασε στο σημείο της μανιβέλας ανύψωσης της κεφαλής.
θέλω τα φώτα σας για μια κόλα που να μπορέσει να κολλήσει το σπασμένο εξάρτημα και να καταστήσει το τρίποδο ξανά λειτουργικό. Να αντέχει δηλαδή την καταπόνηση της μανιβέλας.

2014-06-15%2022.46.29_1.jpg
2014-06-15%2022.46.38_1.jpg

Re: ψάχνω για κόλλα για σκληρό πλαστικό με βαριά χρήση.

Για αυτες τις περιπτωσεις, και οχι μονο, χρησιμοποιω cordobond παστα με καταλυτη και αν χρειαζεται βαζω και την ειδικη ταινια με ινες γυαλιου. Χρησιμοποιειται στα βαπορια για πασα νοσο..κυριολεκτικα.
Δεν το εχω δει στην Ελλαδα αλλα καποια παιδια μπορουν να προτεινουν κατι αντιστοιχο.
14247860727_9b994d89c1_c.jpg

Αυτη η παστα γινεται ενα με το σωμα. Η ταινια, αν χρησιμοποιηθει, οταν εμποτιστει με την κολλα λιωνει πανω στο υλικο που κολλας. Η ταινια δενεται με κλωστη. Ιδανικο για να βουλωνεις τρυπες σε σωληνες μεχρι 1 ιντσα διαμετρου.

Στο θεμα σου τωρα, δεν βλεπω ακριβως την λεπτομερεια και τον μηχανισμο της μανιβελας που εχει σπασει αλλα θα σου πω τι εχω κανει σε παρομοιες περιπτωσεις.

Πριν την οποια κολληση, δες αν μπορεις να σταθεροποιησεις το πραμα, δηλαδη να περασεις ενα καρφακι για να πιασει τα δυο κομματια. Ειτε οριζοντια ειτε καθετα, οπως βολευει περισσοτερο.
Το καρφακι το ζεσταινεις για να μπορεσει να τρυπησει το πλαστικο. Θα κρινεις τι διαμετρο και μηκος καρφιου/βελονας χρειαζεται. Επειτα προχωρας στην κολληση.

Ισως υπαρχει στο εμποριο και ειδικη ταινια που λιωνει/δενει καπως στο σημειο που θες να κολλησεις.

Το ποστ θα μεταφερθει αργοτερα στο νημα "DIY/Kαντο μονος σου.." οπου ταιριαζει καλυτερα και να ειναι ολες οι περιπτωσεις μαζεμενες.

Last edited:
Απάντηση: ψάχνω για κόλλα για σκληρό πλαστικό με βαριά χρήση.

Εγώ δυστυχώς ή ευτυχώς προτείνω....

καινούργιο τρίποδο.

Είναι τέτοιο το σημείο που προσωπικά θα ένιωθα μόνιμη ανασφάλεια. Δεν υπάρχει πιό critical σημείο.

Η μανιβελα νομιζω οτι εχει σπασει σε τετοιο σημειο ωστε δεν επηρρεαζει τον μηχανισμο ανυψωσης. Δηλαδη αν ξανασπασει στο ιδιο σημειο, ο ´λαιμος' θα παραμενει σταθερος.

Αν κανω λαθος, συμφωνω απολυτα με αλλαγη τριποδου, ιδιως αν ο εξοπλισμος που μπαινει στο τριποδο ειναι βαρυτερος απο μια compact camera.

δοκιμασε παντως με μια καλη εποξικη δυο συστατικων

Aν γνωριζει και εχει χρησιμοποιησει κανεις εποξικη 2 συστατικων (σαν την cordobond παραπανω) ας αναφερει μαρκα και εντυπωσεις.

Ενωση των σπασμενων τμηματων με κολητηρι.
Εν αναγκη, προσθηκη στη λιωμενη μαζα δυο μικρων καρφιων στραβωμενων καταλληλα για ισχυροποιηση.
Ολα αυτα εφ'οσον υπαρχει καταλληλη προσβαση στη περιοχη με κολητηρι,
και εφ' οσον δεν προκειται για πλαστικο με υφη κεραμικη που δεν λιωνει με τιποτα.
Στο youtube βρισκουμε πως γινεται με λεξεις plastic - soldering iron -bonding -melting

Εγω σε πλαστικα χρησιμοποιω αυτην με ιδιαιτερη επιτυχια!
Και μαλιστα σε πλαστικα μερη αυτοκινητου!
651856_front500.jpg

ευχαριστώ όλους.
Θα το ψάξω λίγο ακόμα και και θα προχωρήσω.
Αυτό με τα καρφάκια δεν το είχα σκεφτεί. σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσω ανεξάρτητα πως θα το κολλήσω.

Εγω σε πλαστικα χρησιμοποιω αυτην με ιδιαιτερη επιτυχια!
Και μαλιστα σε πλαστικα μερη αυτοκινητου!
651856_front500.jpg

Και εγω αυτη