Ψάχνω για ποιοτικά CDR

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου που τα καλά CDR πρέπει να ψάξει κανείς για να τα βρεί.
Ο κόσμος αλλάζει και γίνεται αγνώριστος για εμάς τους λίγο πιό μεγάλους πλέον.

Απογοητευμένος απο τα TDK (50άδα) απο τα οποία τα μισά ήταν κυριολεκτικά για πέταμα και τα άλλα μισά ήταν απαράδεκτης ποιότητας είχα καταλήξει στα SONY τα οποία έβρισκα σε λογική τιμή στο πρώην Saturn νυν Media Markt αλλα όχι πιά.

Ψάχνω να βρώ μέσα στην Αθήνα ποιοτικά CDR σε μπομπίνα (χωρίς κουτάκια), ιδανικά SONY αλλα και άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες αρκεί να τα έχετε χρησιμοποιήσει και να έχετε μείνει ευχαριστημένοι απο την ποιότητα και την αξιοπιστία τους τα οποία να μήν στοιχίζουν πάνω απο 60 λεπτά το ένα.

Ενδεικτικά αναφέρω οτι επειικώς απαράδεκτα μου έχουν βγεί τα TDK και τα Verbatim σε πενηντάδα.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι εγγραφές αποκλειστικά Audio CD σε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες (χαμηλή ταχύτητα, ποιοτικό Software) για το αυτοκίνητο κλπ.

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει, Ευχαριστώ.

Last edited:
Οι παλιές εποχές που αγοράζαμε με το κιλό
mitsui_gold_cover.gif

έχουν περάσει.

Θυμάμαι ένα κατάστημα κοντά στην ομόνοια (Στην αιόλου) σε μια μικρή στοά, πανικός απο cd's/dvd's κάθε είδους και τιμής.
Πλέον δε ξέρω τι παίζει όμως.

Μου φαίνεται πας για αναβάθμιση στο αμάξι.
Περίμενε και θα δεις,χε χε...

Πολυ καλα και ειδικα για εγγραφη μουσικης ειναι τα Verbatim vinyl κυκλοφορουν σε slim κουτι και κανουν γυρω στα 0,60ε,επισης τα verbatim σε 10αδα που βγαινουν και πιο φτηνα.Μαλλον εισαι παλιος σαν εμενα και γραφεις ακομα CD.

πανε στην discimpex http://www.diskimpex.gr/firstlook.htm
professional gold ultra , αν εχουν και τιποτα ξεχασμενα mitsui χτυπα τα

+1 για τα professional gold ultra. Εξαιρετικής ποιότητας και πολύ αξιόπιστα, δε θυμάμαι να μου έχει βγει κανένα άχρηστο ποτέ.

Re: Απάντηση: Ψάχνω για ποιοτικά CDR

Μου φαίνεται πας για αναβάθμιση στο αμάξι.
Περίμενε και θα δεις,χε χε...

Σε ένα άλλο παράλλλο σύμπαν μπορεί.. Προς το παρόν το ελάχιστο χρονικό διάστημα που προβλέπεται να το κρατήσουμε είναι η δεκαπενταετία..

Να πω μια παρατηρηση μου. Ειχα παρει ενα plextor dvdr και μαζι με αυτο απο το καταστημα μου εδωσαν δωρο μια κατοσταδα dvd (οχι cd-r) Taiyo Yuden λεγοντας μου μαλιστα οτι ειναι τρομερος συνδιασμος με το plextor για ποιοτικες εγγραφες.

Ακομα τα εχω και τις πιο πολλοες φορες η εγγραφη δεν ολοκληρωνεται και τα πεταω (δοκιμασα και με αλλα 2 διαφορετικα dvd-r που εχω) Την εχω πατησει και με cd-r οπου δεν επαιζαν σε stand alone players (το εκαναν με δυσκολια)

Εχω μια υποψια οτι οι κατοσταρες μπομπινες ισως εχουν προβλημα. ειτε ειναι μικροτερης ποιοτητας, ειτε κατι παθαινουν απο το βαρος ολων των δισκων του ενος πανω στο αλλο. Δεν ξερω τι αλλο να υποθεσω.

Οσον αφοραν τα verbatim vinyl, εχω δοκιμασει καμια 50αρια συνολικα απο διαφορετικες παρτιδες/καταστηματα.
Ουδεποτε μου εβγαλαν προβλημα εγγραφης/αναπαραγωγης.
Οπως ειναι γνωστο, πολλες εταιριες βαζουν το λογοτυπο τους , αλλα κατασκευαστης ειναι αλλη εταιρια.
π.χ. τα παλια χρονια τα philips τα εφτιαχνε η ιδια, ενω τα τελευταια χρονια οχι.

Πριν 3-4 χρονια που ασχολιομουν περισσοτερο, θυμαμαι οτι στο ιντερνετ κυκλοφορουσαν κατι πινακες , οπου εβλεπες αναλογα με τον κωδικο καθε cd/dvd ποια ηταν η κατασκευαστρια εταιρια και γινοταν πολυ συζητηση και tests εγγραφων για να διαπιστωθει η ποιοτητα εγγραφων καθε δισκου.
To προγραμματακι DVDIdentifier ηταν χρησιμο για να δεις το id physical manufacturer.
Mην ξεχναμε οτι κυκλοφορουσαν καποιες κακες παρτιδες, ή μαιμουδιες κλπ
Τωρα αυτα δεν τα πολυβλεπω. Ισως περασαμε στην εποχη του usb flash, ssd κλπ
Μου φαινεται σε κανα πενταρι χρονια, θα μιλαμε για δισκακια και θα μας κοιτανε οι νεοτεροι, οπως τωρα, οταν μιλαμε για κασσετες.

Last edited:
Τι να σου πω, μπορεί να έπεσες σε κακή παρτίδα, συμβαίνει κι αυτό. Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενά σου, απλά εμένα δε μου έχει τύχει ποτέ πρόβλημα, ούτε με dvd-r ούτε με cdr. Γράφω με ένα εξωτερικό εγγραφέα Lacie που χρησιμοποιεί drive της NEC, νομίζω το 3500.

Παληκάρια νάστε καλά! 2 Πενηντάδες κεραμικά JVC Μade In Japan με 25 ευρώ!!! Η αποθήκη που μου συστήσατε είναι θησαυρός!! Ευχαριστώ πολύ!

ναι αυτα ειναι τα καλυτερα, μακρυα απο tdk kai sony ειναι μαπα στου σπιτιου παιζουν στου αυτοκινητου οχι,σε εμενα τουλαχιστο.

Τα SONY μου είχαν βγεί μιά χαρά, για τα TDK η λέξη απαράδεκτα είναι κοπλιμέντο..

Απάντηση: Re: Ψάχνω για ποιοτικά CDR

Παληκάρια νάστε καλά! 2 Πενηντάδες κεραμικά JVC Μade In Japan με 25 ευρώ!!! Η αποθήκη που μου συστήσατε είναι θησαυρός!! Ευχαριστώ πολύ!

H Taiyo Yuden πρέπει να να κατασκευάζει και αυτά.
Toυλάχιστον για τα DVD ισχύει.

Για πιο σοβαρή χρήση ,έχω χρησιμοποιήσει τα Apogee τα χρυσά. Εξαιρετικά.
Θυμάμαι όταν ψάχναμε στο μακρινό παρελθόν, ότι αρκετός κόσμος χρησιμοποιούσαι cd-rw. Η άποψη ήταν πως είχαν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο, λόγω της κατασκευής τους. Λογικό μου ακουγόταν. Ηχητικά διαφορές πάντως δεν θυμάμαι να είχα ακούσει.

cd-rs πλεον μονο στο αμαξι χρησιμοποιω
ολα τα ψηφιακα αρχεια αναπαυονται πλεον σε σκληρους.

καποτα πετουσα κιλα απο cds στα σκουπιδια καθε τοσο, μεχρι που εμαθα οτι τα υλικα τους ειναι εξαιρετικα δυσκολο να ανακυκλωθουν στη φυση

απο τοτε χρησιμοποιω 6-7 CD-rw δισκακια που τα εχω λιωσει κυριολεκτικα εδω και πανω απο εξι χρονια (TDK ειναι αλλα παλια!)
μπορει να εχουν γραφτει και πανω απο τριαντα φορες το καθενα (ισως και παραπανω)
μονο ενα εχει κλαταρει μεχρι τωρα

cd-rs πλεον μονο στο αμαξι χρησιμοποιω
ολα τα ψηφιακα αρχεια αναπαυονται πλεον σε σκληρους.

καποτα πετουσα κιλα απο cds στα σκουπιδια καθε τοσο, μεχρι που εμαθα οτι τα υλικα τους ειναι εξαιρετικα δυσκολο να ανακυκλωθουν στη φυση

απο τοτε χρησιμοποιω 6-7 CD-rw δισκακια που τα εχω λιωσει κυριολεκτικα εδω και πανω απο εξι χρονια (TDK ειναι αλλα παλια!)
μπορει να εχουν γραφτει και πανω απο τριαντα φορες το καθενα (ισως και παραπανω)
μονο ενα εχει κλαταρει μεχρι τωρα

Ναι άμα τα πετάς είναι πρόβλημα οπότε καλύτερα όπως τα έχεις βολέψει..