Ψάχνω για ποιοτικά CDR

Λοιπόν έγινε και το σχετικό συγκριτικό και πού αλού; στο αυτοκίνητο..

Έγραψα δύο CD απο το ίδιο πρόγραμμα 88/24 σε 44/16 με το λογισμικό AudioGate της Korg σε ταχύτητα 16Χ. Το ένα ήταν απο τα Sony που μου έχουν απομείνει και το άλλο είναι απο τα ολοκαίνουρια κεραμεικά JVC..

Δεν θα πώ τις δικές μου εντυπώσεις γιατι θα με πείτε προκατειλημένο και γιατί όχι.. Θα σας πώ τί μου είπε η γυναίκα μου..
Η διαφορά που "έβγαζε μάτι" εδώ που τα λέμε της φάνηκε ξεκάθαρή και ενδεικτικά μου είπε οτι ενώ την πρώτη φορά (με το SONY) την κούραζε όταν έβαλα το άλλο (το JVC) τώρα όχι μόνο δεν την κούραζε αλλα διασκέδαζε κιόλας ενώ σχολίαζε την φωνή της τραγουδίστριας κλπ κουνώτας ρυθμικά το κεφάλι..

Πραγματικά εξαιρετικά τα δισκάκια που μου συστήσατε και πολύ οικονομικά, και πάλι ευχαριστώ!..

Τα JVC τα βγάζει η TayoYunden. Τα έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ. Κεραμικά Tayo είναι η πρώτη μου προτίμηση, αν και τα βρίσκω μόνο στην Disk Impex. Προσοχή όμως, κυκλοφορούν σε δύο ποιότητες! Η ακριβή έχει το λογότυπο της εταιρίας σε ασημί. Η φτηνή γράφει "Professional" με μπλε γράμματα. Τα χρυσά "Professional" είναι απλά βαμένα χρυσά, από κάτω είναι τα ίδια. Προτιμώ τα άσπρα γιατί είναι πιο χοντρή η επίστρωση και υπάρχει μικρότερος κίνδυνος να περάσει από κάτω το μελάνι.
Αν θέλετε χρυσά Mitsui υπάρχουν ακόμα. Ονομάζονται βέβαια Mobile Fidelity και είναι κομματάκι ακριβά...
Πάντως TayoYunden δεν έχω πετύχει ούτε ένα ελλατωματικό, μου κάνει εντύπωση να είχες τόσο πρόβλημα. Ή θα ήταν ελλατωματική η παρτίδα εξ' αρχής ή θα την είχε αφήσει το κατάστημα στη βιτρίνα για μερικούς μήνες.

Xθές το βράδυ δοκίμασα να βάλω το δισκάκι που είχα γράψει στο CDplayer της Dynavox που χρησιμοποιώ κυρίως για τράνσπορτ στο δεύτερο σύστημα..

Δυστυχώς δεν το αναγνώριζε και την μία φορά που το έκανε δεν ξεκινούσε με τίποτα η αναπαραγωγή.
Τί να συμβαίνει άραγε; Nα μην είναι τα δισκάκια αυτά συμβατά με τις προδιαγραφές του player; Σημειώστε οτι κατα τα άλλα "όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει" ακόμα και ελλατωματικά δισκάκια απο τις εφημερίδες (που δεν ριπάρονται με τίποτα) η τα απαράδεκτα ΤDK αν και απο εκεί ακούγονται διάφορα κατα την αναπαραγωγή.. Τέλος θυμήθηκα οτι και με κάποια Τayio Yuden διακάκια είχα πάλι θέμα..

Πάντως 16x μου φαίνεται πολύ υψηλή ταχύτητα για CD μουσικής. Εγώ τα γράφω στην ελάχιστη ταχύτητα που υποστηρίζει το player και το δισκάκι, στην περίπτωσή μου 4x.

Σε 16Χ τα γράφω όλα και μόνο με αυτά τα Ιαπωνικά έχω το πρόβλημα. Δεν νομίζω οτι φταίει η ταχύτητα εγγραφής η οποία είναι και η ελάχιστη που επιτρέπει το Drive της Lacie.

Δυστυχώς τα Taiyo Yuden είναι ακριβοθώρητα, δύσκολα τα βρίσκεις πλέον, νομίζω σταμάτησε να τα φέρνει και το Πλαίσιο, οπότε μόνον απο Disk Impex.
Εναλλακτικά χρησιμοποιώ τα Verbatim, ειδικά τα Metal Azo, τίμια και φθηνά.

Re: Απάντηση: Ψάχνω για ποιοτικά CDR

Οι παλιές εποχές που αγοράζαμε με το κιλό
mitsui_gold_cover.gif

έχουν περάσει.

Εγώ παίρνω κάποιες φορές (Αλλά όχι με το κιλό :D) Συνήθως πιο παλλιά μου έγραφαν γνωστοί και φίλοι....Είναι και σαν μία δεύτερη ασφάλεια,όπως λέω εγώ....ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί με τον σκληρό.Χρησιμεύουν και αλλού όμως,όπως το αμάξι.

Συνήθως ποιο software χρησιμοποιείτε για το κάψιμο των MP3 σε CD-R?

Πολλές φορές που δεν διαβάζονται τα MP3 στο αυτοκίνητο, μερικές από τις αιτίες μπορεί να είναι οι επιλογές του προγράμματος, όπως πχ UDF αντί ISO 9660, κτλ. Επίσης, πολλά players αυτοκινήτων δεν αναγνωρίζουν τα CD-RW ούτε τις εγγραφές multisession. Μπορεί δηλαδή να μην φταίνε τα ίδια τα CD.