Θανάση έχεις παραλείψει τον παράγοντα ρίσκο που συνοδεύει σχεδόν κάθε ιδιοκατασκευή, που δεν συνοδεύεται από σημαντικό R&D.
Δεν είμαι γνώστης του βαθμού επίδρασης της καμπίνας ή του ταιριάσματος της με τις αντίστοιχες μονάδες... πολύ δε περισσότερο του R&D των έτοιμων consumer ηχείων... μπορεί να μην είναι κάτι εξωτικό, όμως μπορεί και να είναι για κάποιον με απαιτήσεις.
Αν έχεις κάποιο έτοιμο σχέδιο - δοκιμασμένο και όχι εξεζητημένο - πιθανώς να αξίζει, αλλιώς υποπτεύομαι ότι η τιμή του ρίσκου δεν θα είναι αποδεκτή.
+++
Για ξυλουργό/μαραγκό ίσως να ρώταγες και τον Μπουλ και τον Expander. Aπ'ότι μου έχουν πει έχουν πολύ καλές /αξιόπιστες λύσεις
Αγαπητέ Νίκο,
τα έτοιμα προϊόντα επιβαρύνονται από το κόστος έρευνας και κατασκευής, τα λειτουργικά κόστη της εταιρίας που περιλαμβάνουν μισθους, ενοίκια, σέρβις εργαλείων, εφορία, διαφημιστκό κόστος, ΦΠΑ, κόστος αντιπρόσωπου, κόστος λιανέμπορου και κέρδος της ίδιας της εταιρίας. Όλα αυτά ανεβάζουν την τελική τιμή ενός προϊόντος σε πολλαπλάσια επίπεδα από αυτό που αντιπροσωπεύουν τα υλικά και η εφαρμογή των γνώσεων κάθε προϊόντος, αλλά αυτή είναι η τιμή που όλοι μας πληρώνουμε για κάθε τι που αγοράζουμε έτοιμο και δεν παράγουμε μόνοι μας. Τι θέλω να πω; Ότι για έναν που ξέρει τι να κάνει η σχεδίαση και κατασκευή ενός προϊόντος για ιδιωτική χρήση αποτελεί μονόδρομο καθώς το κέρδος (σε χρήματα, όχι χρόνο) είναι πολύ μεγάλο.
Όπως προείπα : έτοιμο παίρνουν και εκείνοι που δεν θέλουν να αγοράσουν μια ιδιοκατασκευή ή μια σχεδίαση που δεν έχει "όνομα" καθώς δεν νιώθουν άνετα (εμπιστοσύνη πες το ή ότι άλλο θέλεις) με κάτι που δεν, κατά τη γνώμη τους ή με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία τους, συνοδεύεται από εγγύηση καλής λειτουργίας.
Αυτό βεβαίως δεν αποκλείει την πιθανότητα η ιδωτικά σχεδιασμένη και κατασκευασμένη συσκευή (ότι κι αν είναι αυτό) να είναι μία, δύο, πέντε ή και δέκα φορές καλύτερη σε επιδόσεις ή και αξιοπιστία από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο και που κοστίζουν και περισσότερο.
Τον Μπουλ τον ρώτησες τι έχει περάσει για να πείσει τον κόσμο ότι τα προϊόντα του είναι εξ ίσου αξιόλογα με αυτά των γνωστών εταιριών;
Σε τελική ανάλυση, όπως σου έχω ξαναπεί, έλα να ακούσεις...