Ψάχνω κάμερα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

fractalbit

New member
25 December 2006
9
Ας περάσω κατευθείαν στο ψητό...

Απαραίτητα (για μένα) χαρακτηριστικά:
- ΟΠΤΙΚΟΣ σταθεροποιητής εικόνας
- Αρχεία mp4 (όχι AVCHD)
- Ανάλυση 720p. Δεν με πειράζει αν έχει και 1080p αλλά θέλω οπωσδήποτε να δίνει τη δυνατότητα εγγραφής και σε 720.
- Τουλάχιστον 5χ ζουμ

Επιθυμητά χαρακτηριστικά:
- Δυνατότητα για slow motion video
- αποθήκευση σε SDHC ή στη χειρότερη memory stick

Έχω βρει τις sanyo xacti hd1010 και cg10 και κάποιες samsung όμως καμία δεν έχει οπτικό σταθεροποιητή :( Πρόσφατα ανακάλυψα τη sony webbie CM1 αλλά ούτε αυτή έχει! (παρότι έχουν όλες οι sony).

Άρα περιμένω μέχρι να βγει το μοντέλο των ονείρων μου ή υπάρχει ήδη και δεν το έχω ανακαλύψει;

Σχετικά μικρό μέγεθος θα ήθελα. Η χρήση θα είναι γενική.

Επίσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι θα ήθελα να έχει σχετικά καλή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Π.χ. να γράφει ικανοποιητικά χορευτικές παραστάσεις.

Τέλος καλό θα ήταν να μην έχει πάνω από 500-550 ευρώ.

Τελικά βλέπω ότι η σειρά samsung H1XX (Π.χ. H104) έχει οπτικό σταθεροποιητή. Ακόμα δεν έχουν βγει reviews αλλά ένα από τα μειονεκτήματα που βλέπω είναι ο σχετικά μικρός αισθητήρας (1/4.5, ενώ υπάρχουν ανταγωνιστικές προτάσεις με 1/1.8) και η απουσία slowmotion (ενώ υπήρχε σε παλαιότερα μοντέλα της samsung).

Πάντως φαίνεται καλή περίπτωση και με τιμή κοντά στα 500 ευρώ. Κυκλοφορεί σε ένα περίπου μήνα. Θα την έχω υπόψιν μου. Αν έχετε κάποια άλλη να προτείνετε είμαι όλος αυτιά.

Εγώ βλέπω ότι πιο κοντά σε αυτό που ζητάς είναι η Samsung SC-HMX10 που και αυτή έχει μικρό αισθητήρα και ηλεκτρονικό σταθεροποιητή και η Sanyo Xacti VPC-HD1010 με περίπου ίδια χαρακτηριστικά. Όμως εγώ δεν μπορώ να κρατήσω τη Sanyo για πάνω από 2-3 λεπτά χωρίς να χοροπηδά το πλάνο.

Last edited:
Εγώ βλέπω ότι πιο κοντά σε αυτό που ζητάς είναι η Samsung SC-HMX10 που και αυτή έχει μικρό αισθητήρα και ηλεκτρονικό σταθεροποιητή και η Sanyo Xacti VPC-HD1010 με περίπου ίδια χαρακτηριστικά. Όμως εγώ δεν μπορώ να κρατήσω τη Sanyo για πάνω από 2-3 λεπτά χωρίς να χοροπηδά το πλάνο.

Μα ΔΕΝ θέλω να έχει μικρό αισθητήρα και θέλω ΟΠΤΙΚΟ σταθεροποιητή.

δεν θα βρεις σε αυτά τα λεφτα...ρίξε διπλάσια και κάτι γίνεται

δεν θα βρεις σε αυτά τα λεφτα...ρίξε διπλάσια και κάτι γίνεται

Μην το λες. Ουσιαστικά μια κάμερα με τα χαρακτηριστικά τις sanyo xacti hd1010 θέλω αλλά με ΟΠΤΙΚΟ σταθεροποιητή. Που θα πάει, θα βγει! Και η samsung h104 φαίνεται να έχει αυτά που θέλω και θα είναι στα 520 ευρώ, αλλά θα περιμένω τα reviews μιας και στα χαρτιά τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχει καλό αισθητήρα.

Αλλά πες και ότι ρίχνω τα διπλάσια, έχεις να προτείνεις συγκεκριμένο μοντέλο;