Ψάχνω λογική εξήγηση

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,525
Ελευσίνα
Εχουμε σε ενα χώρο 2 υπολογιστες οι οποιοι τροφοδοτούνται με 2 διαφορετικά UPS στην ίδια γραμμή ρευματος.

Ο Πρώτος υπολογιστής δεν έχει καμμια σύνδεση δικτύου ασυρματη η ενσύρματη και εχει μια οθόνη samsung 2230vm.

O Δευτερος υπολογιστής ειναι συνδεδεμένος πάνω σε ενα modem alcatel 530 για Internet μέσω HOL και OTE.

To πρόβλημα:

Οταν ανοίγει η οθόνη στον πρώτο υπολογιστή πέφτει η σύνδεση στο internet του δευτερου!!!!

Ολα ξεκίνησαν μετα απο μια περίεργη διακοπή ρευματος που αν και δουλεψε το ups η οθόνη έσβησε...

:FSGSFGS4::FSGSFGS4::FSGSFGS4:

καμμιά ιδέα?

Last edited:
Δεν ξέρω, αλλά μήπως όλες οι πρίζες που χρησιμοποιείς είναι στην ίδια ασφάλεια και δεν σηκώνει το συνολικό ρεύμα; Βέβαια έτσι θα έπρεπε να πέσει η ασφάλεια. Τι να σου πω. Εγώ όποτε ανάβει το φως του μπάνιου ακούω έναν ήχο από το woofer του Η/Υ μου.

Μήπως τα καλώδια ρεύματος και τηλεφώνου κάπου ενώνονται και δεν υπάρχει καλή "μόνωση" (καλό καλώδιο) με αποτέλεσμα να στο κάνει αυτό ?

Τώρα αν είναι μέσα στο ντουβάρι αυτό χαιρετίσματα.

Δοκίμασε το εξής.

Βγάλε το ups που δίνει ρεύμα στο Η/Υ που δεν έχει το Modem και άνοιξε τον Η/Υ. Μόλις ανοίξει η οθόνη δες αν στο κάνει πάλι. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσεις να απομονώσεις το ότι τραβάει ρεύμα το PC από την πρίζα (γιατί θα παίρνει από το UPS). Αν στο κάνει και πάλι τότε το modem είναι για τον #$%#$ καβάλα και θα πρέπει να πάρεις άλλο εκτός και αν η οθόνη έχει κάποιο πρόβλημα και στέλνει "διάφορα" την ώρα που ανοίγει.

Δοκίμασε και πες μας.

Εχω δοκιμάσει τα πάντα παιδιά και έχω απελπιστεί. Τα ίδια κάνει οπου και άν συνδεθεί.

Θα πακετάρω την οθόνη για service. Και άντε να με πιστεψουν τώρα.
Επίσης μου κάνει -οταν λειτουργει- ενα μικρό θόρυβο τζζζζζ ισα που ακούγεται (πριν τα προβλήματα ηταν εντελώς αθόρυβη)

A περίμενε, κάτι θυμήθηκα. Μήπως η οθόνη βρίσκεται κοντά σε τοίχο; Αν ναι μήπως από το σημείο αυτό στον τοίχο περνάνε καλώδια ρεύματος; Θυμάμαι μια περίπτωση μιας καλής CRT οθόνης της οποίας η εικόνα μεταβάλλοταν (κάτι σαν να θόλωνε και να εστίαζε ρυθμικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο) κατι που τελικά οφείλοταν σε ηλεκτρομαγνητισμό λόγω της ηλεκτρικής εγκατάστασης. δοκίμασε να αλλάξεις θέση στην οθόνη.

Νope, ουτε αυτό παίζει, έχω αλλάξει και θέση και τουμπα μακρια απο τοίχους, μέχρι και με αλουμινοχαρτο την εντυσα αλλα τα ίδια. Μόλις πατήσω το κουμπί της αποσυνδέεται το modem απο την HOL στο άλλο PC. Εντελώς κουλό.

I just dont get it.

χα - χα - χα ! καλο κουραγιο !
Σε δικο μου παρομοιο setup οταν πεφτει το ρευμα και μπαινουν τα UPS μπλοκαρει το router/modem αλλα μονο στο ενσυρματο κομματι - οι wifi ασυρματες συνδεσεις συνεχιζουν να δουλευουν μια χαρα - σε οποιο τεχνικο και αν απευθυνθηκα μου ειπε να αλλαξω router !

Πήρα την οθόνη χτες απο το service.
Την επισκευασαν (δε ξέρω τι έκαναν ουτε μας ενημέρωσαν) και όλα τα προβλήματα ευτυχως τέλειωσαν!

Η οθόνη - internet jammer ελίζω να μην αρχίσει στο μέλλον πάλι τα ίδια.

Καλό θα ήταν να σου έλεγαν τι άλλαξαν/έφτιαξαν γιατί το φαινόμενο αλληλεπίδρασης tft-modem είναι ανεξήγητο...
Κάπου διάβασα ότι οι αρμονικές από τους λαμπτήρες της tft εκπέμπουν σχεδόν σε ακτίνες Χ - ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ - γι'αυτό και πρέπει να έχουν πολλές επιστρώσεις από ειδικά υλικά, άρα είναι ακριβές... Το γεγονός ότι τις έχουν φτηνήνει ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό με προβληματίζει...

offtopic αλλά χρήσιμο... :
Τελικά είτε καλή (και μάλλον σχετικά βαριά) tft πρέπει να παίρνει κανείς, ή αλλοιώς καλύτερα να μένει στην crt με ότι αυτό συνεπάγεται...

Τελικά καθόμαστε αναπαυτικά στο γραφείο και ρουφάμε απίστευτα πράγματα απο οτιδήποτε, TFT, κινητά, Η/Υ, περιφερειακά, wifi, ΒΤ, RF, και ένα σωρό άλλα πράγματα.
Έχουμε καεί τελειώς... αλλα οι επιπτώσεις ΠΟΤΕ θα φανούν?

σε λίγα χρονάκια.

Όπως βλέπετε είμαστε τα πειραματόζωα της σημερινής "τεχνολογίας".......