Ψαχνω μια 40ρα να μου κανει ολα τα γουστα...

djngal

New member
9 February 2011
5
Παιδια καλησπερα κι απο μενα,
ενα φαινομενικα νεο μελος, λεω φαινομενικα γιατι διαβαζω threads εδω και πολυ καιρο μιας και ψαχνω και γω για μια καλη 40ρα οπως λεω και στον τιτλο...

Ειπα ομως να ανοιξω κι εγω ενα ακόμα thread για να παρω απαντησεις κομμενες και ραμμενες στα μετρα μου.. :idea:

Ψαχνω να παρω μια tv για το δωματιο μου, θα εχω απόσταση θεασης στα 2μ. αρχικα κοιταγα για 32" αλλα μετα απαυτα που διαβασα και εδιωξα απο πανω μου τη φοβια του μεγεθους στραφηκα σε 40" :award:

Η tv θα ειναι συνδεδεμενη με pc που θα εκτελει και χρεη media player επισεις θα περναει και καμποσες οριτσες με το xbox μου...

Προσανατολιζομαι μαλλον σε lcd ή led, απ' οτι διαβαζω μαλλον θα ειναι samsung, δεν ξερω ομως αν για τη χρηση που τη θελω ΠΡΕΠΕΙ να ειναι 100hz η αν ειναι καλο να υπαρχει αυτη η δυνατοτητα ετσι κι αλλιως και να την ενεργοποιεις αναλογως τι βλεπεις?
Δεν μου ειναι απαραιτητο να αναπαραγει ταινιες απο usb μιας και θα υπαρχει το pc για τετοιες δουλειες...

Μπορω να φτασω μεχρι το απολυτο maximum των 1000 και διαβαζω πολυ καλα λογια για την Sammy LE40C650 απλα σκεφτομαι μηπως ειναι υπερβολικα "προικισμενη" για την δουλεια που την θελω εγω και σκορπισω τσαμπα τα ευρουλακια μου σε features που μαλλον δε θα χρησιμοποιησω ποτε...
Ριξτε μου κι εσεις τις ιδεες σας για να αρχισω το διαβασμα σε reviews κλπ κλπ... :worshippy:

heeeeeeeeeeeeeelp!!! :frusty:

Η C650 έχει σχετικά ψηλό lag και εφόσον θα τη χρησιμοποιείς τόσο ως monitor αλλά και για gaming, μπορεί να σε ενοχλεί κάπως. Ενδεχομένως όμως τα 40-45 ms στο Game Mode να είναι για εσένα κάτι το υποφερτό, ανάλογα και τι παιχνίδια παίζεις. Κοίτα κι αυτή http://www.skroutz.gr/s/322030/Panasonic-TX-L42E30E-42".html .

Ευχαριστω Michalis3 για την απαντηση σου.

Δε μπορω να πω οτι ειμαι και τοσο extreme gamer και αμφιβαλω αν θα καταλαβω το input lag των 40-45ms αλλα φυσικα αν μπορεις να εχεις κατι καλυτερο (στην τιμη αυτη) γιατι να μην το εχεις...
Κυριως παιζω racing και action games και λιγοτερο εως καθολου sports games.

H Panasonic που μου πες φαίνεται καλη με μια πολυ γρηγορη ματια.. θα ερευνησω περαιτερω...

Στα racing παιχνίδια ενδεχομένως να σε επηρεάζει το lag. Πάντως η C650 είναι πάρα πολύ καλή LCD τηλεόραση και θα ήταν καλή αγορά εφόσον βρεις μια πριν τελείωσουν τα stock των καταστημάτων.

Αφου διαβαζεις τοσο καιρο το φορουμ δεν θα επρεπε να κανεις διαχωρισμο μεταξυ LCD και LED γιατι ειναι το ιδιο με αλλο ονομα.

Επειδη λες οτι σε ενδιαφερει κυριως το gaming εγω στην θεση σου θα αγοραζα την 40C530 που εχει μολις 15 ms lag αν ομως επιμενεις να πας σε LED (δηλαδη LCD με φωτισμο απο LED για μειωμενο παχος) μπορεις να δεις και την 40C5000 που ειναι και αυτη σειρα 5 με την ιδια επεξεργασια εικονας και το ιδιο ακριβως lag.
Tα 100 Ηz θα σου χρησιμευσουν μονο σε τηλεοπτικο σημα με γρηγορη κινηση (ποδοαφαιρο) για συνδεση με PC και κονσολα ειναι περιττά. Κοιτα και εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=53970

Αφου διαβαζεις τοσο καιρο το φορουμ δεν θα επρεπε να κανεις διαχωρισμο μεταξυ LCD και LED γιατι ειναι το ιδιο με αλλο ονομα.

Διαχωρισμο κανω λόγω διαφορετικου τροπου φωτισμου "υποτίθεται" υπαρχει ενας ψιλοδιαχωρισμος στην τεχνολογια φωτισμου του πανελ.
Τελοσπαντων δεν νομιζω οτι εχει τοσο σημασια το αν τελικα αποφασισω για LCD/LED το παχος δεν ειναι προβλημα και σιγουρα ειναι κατα 95%+ ιδιες οπως λες κι εσυ ο τροπος φωτισμου τους αλλαζει. Ισως να μην ηταν ευστοχος ο τροπος που το εγραψα, ελπιζω να μην παρεξηγηθηκα. :angel:

Ευχαριστω πολυ για το λινκ και για τις προτασεις, θα τις ερευνησω κι αυτες..
Μπορεις να μου πεις αν ξερεις πως τα πανε αυτες οι 2 που μου εγραψες σε ταινειες απο αποψη χρωματων contrast κλπ?

Παντως απο χρηματικης αποψεως ειναι μια χαρα και οι 2... :D

Διαχωρισμο κανω λόγω διαφορετικου τροπου φωτισμου "υποτίθεται" υπαρχει ενας ψιλοδιαχωρισμος στην τεχνολογια φωτισμου του πανελ.

Oι τηλεορασεις LCD χρειαζονται backlight για να λειτουργησουν.

Ο φωτισμος αυτος μπορει να ειναι λαμπες CCFL , HCFL , LED η ακομη και laser που εχουμε δει τελευταια.

H διαφορα μεταξυ LCD CCFL και edge LED LCD ειναι καθαρα στο παχος και στην λιγο μικροτερη καταναλωση ρευματος (αναλογα το μεγεθος μπορει να ειναι 5-10%) ενω οι CCFL υπερτερουν σε γωνια θεασης και ομοιομορφια.

Oι τηλεορασεις LCD χρειαζονται backlight για να λειτουργησουν.

Ο φωτισμος αυτος μπορει να ειναι λαμπες CCFL , HCFL , LED η ακομη και laser που εχουμε δει τελευταια.

H διαφορα μεταξυ LCD CCFL και edge LED LCD ειναι καθαρα στο παχος και στην λιγο μικροτερη καταναλωση ρευματος (αναλογα το μεγεθος μπορει να ειναι 5-10%) ενω οι CCFL υπερτερουν σε γωνια θεασης και ομοιομορφια.

καταλαβα τι εννοεις. Οντως ετσι οπως το γραφω στο 1ο Post θελει διευκρινηση... You're right :D