Ψάχνω μηχανικό

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
Υπάρχει μια οικοδομή στην βουλιαγμένη όπου γνωστό μου άτομο θέλει να κάνει επισκευές πολλών και διαφορετικών ειδών.
Απο κάγκελα μέχρι σοβατίσματα, μπογιατίσματα κλπ κλπ
Το άτομο που ενδιαφέρεται δεν είναι στην Αθήνα οπότε του είναι δύσκολο να βρει έμπιστο μηχανικό ο οποίος θα αναλάβει
α. να βρει τα κατάλληλα συνεργεία
β. να συλλέξει προσφορές
γ. να κρίνει τις προσφορές και να επιλέξει (σε συνεργασία με αυτόν που θα του αναθέσει το έργο) την καλύτερη και όσο το δυνατόν οικονομικότερη προσφορά
δ. να τρέξει για όλες τις απαραίτητες άδειες
ε. να επιβλέψει και να φέρει το έργο σε πέρας.

Αν υπάρχει κάποιος ανάμεσα μας που μπορεί να αναλάβει αυτήν την δουλειά, παρακαλώ με pm για να επικοινωνήσω μαζί του.

Ευχαριστώ.

Θα σου πρότεινα να δει κάποιο από τα σοβαρά γραφεία μηχανικών που αναλαμβάνουν κατά κόρον ανακαινίσεις γιατί έχουν έτοιμα τα συνεργία, οπότε στην προσφορά που σου κάνουν παίρνεις και μηχανικό και τα συνεργεία όλα σε ένα. Προσοχή να απευθυνθείς σε τεχνικό γραφείο μηχανικών γιατί υπάρχουν πολλοί στην πιάτσα που είναι είτε κατασκευαστές, είτε απλοί μάστορες που συνασπίστηκαν με μερικούς φίλους και προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. Και αυτοί σε άλλου είδους εργασίες μπορεί να προσφέρουν καλύτερες τιμές και ποιότητα, αλλά δεν νομίζω ότι ταιριάζει στην εφαρμογή που ζητάς.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις παλικάρια.
Όπως και όλα τα παιδιά που απάντησαν με πμ.

Όποιοι έχουν να προτείνουν κάτι παρακαλούνται να το κάνουν.
Συνεχίζω να μαζεὐω προτάσεις έτσι ώστε να προτείνω 4-5 περιπτώσεις απο εδώ που γνωριζόμαστε και θεωρώ οτι δεν θα χρεωθώ "φόλα".

Δημήτρη σου έστειλα κι εγώ μια πρόταση, πες μου μόνο αν την έλαβες γιατί το έκανα μέσω tapatalk και για κάποιο λόγο δεν τη βλέπω στα εξερχόμενά μου.

Γενικά πάντως αυτά που γράφεις είναι μάλλον νορμάλ υποθέσεις (από πλευράς "ικανοτήτων" μηχανικών και συνεργείων), οπότε καλό είναι να μην παει σε πολύ μεγάλα γραφεία αφού θα του πιάσουν τον κ@λο χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ή εν πάσει περιπτώσει να κάνει μια καλή έρευνα αγοράς από πριν και να ζητήσει από τους υποψήφιους μηχανικούς ένα έστω γενικό budget, πριν προχωρήσει. Γενικά πάντως, τα περισσότερα ενεργά τεχνικά γραφεία (όχι αυτά που κάνουν μόνο αυθαίρετα και γραφειοκρατία) έχουν έμπιστα συνεργεία και προμηθευτές υλικών, με δικές τους τιμές, οπότε το τελικό budget θα εξαρτηθεί και από το τι κέρδος θα αξιώσουν για το "τρέξιμο" του project.

Ιάσονα να σε ευχαριστήσω κι εσένα για την βοήθεια.
Και καλά που μου το είπες για το tapatalk γιατί δεν πήρα χαμπάρι το μήνυμα σου.
Θα το ψάξω.