Ψάχνω σχέδιο για παλιό λαμπάτο ραδιόφωνο.

18 June 2006
984
Ξάνθη
Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω το σχέδιο από ένα ραδιόφωνο GRUNDIG.
Εχει τις ECC85, ECH 81, EF89, EABC80, EL84, EM87.
Τύπος:Konzertgerat 1209L
Tο ράδιο είναι μέσα σε ντουλάπι που έχει και pic-up.

Κάποιες φωτογραφίες που βρήκα στο διαδίκτυο.Μου το φέρανε και μου είπανε ότι δεν λειτουργεί,δεν το έβαλα ακόμη στην πρίζα.Εμφανισιακά είναι σε καλή κατάσταση.

Attachments

• 6eb9_20.JPG
    6eb9_20.JPG
    44.4 KB · Views: 36
  • 6f70_20.JPG
    6f70_20.JPG
    77.6 KB · Views: 49
Νίκο ακόμα και με το σχέδιο δύσκολα θα βρεις άκρη.

Κι εμένα μου χάρισαν μια κονσόλα της Telefunken Himnus Hi-Fi stereo (τι πες τώρα;!). Την ξεκίνησα με το variac και ευτυχώς δούλεψε μια χαρά. Ακόμα και το pickup!

Πριν απ όλα κοίταξε την επιλογή τάσης να είναι σωστή. Αν δεν έχεις variac δοκίμασε με μια λάμπα πυρακτώσεως (τώρα που υπάρχουν και οι οικολογικές πρέπει να το προσδιορίζουμε) σε σειρά με την παροχή. Αν η λάμπα ανάψει έντονα έχει πρόβλημα. Αν όχι φοράμε κράνος και απο απόσταση το βάζουμε στην πρίζα.

Καλό βόλι.

yparxei mia periptwsn va to exw egw to sxedio, alla dev mporw va koita3w priv tnv Pemptn. Douleua stnv Svenska Grundig kapou sta mesa tou 80 kai petagave tote olous tous fakelous me ta arxaia sxedia kai ta eswsa.
8a sou apavtnsw tnv Pemptn.

Το ραδιόφωνο έχει αυτή τη γέφυρα ανόρθωσης επάνω και είναι καμμένη.Υπάρχει περίπτωσή να την βρω ή μπορώ να βάλω κάποια άλλη από αυτές που κυκλοφορούν;Eαν μπει καινούργια τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει;

Attachments

• Scan1.JPG
    Scan1.JPG
    3.6 KB · Views: 27
Το ραδιόφωνο έχει αυτή τη γέφυρα ανόρθωσης επάνω και είναι καμμένη.Υπάρχει περίπτωσή να την βρω ή μπορώ να βάλω κάποια άλλη από αυτές που κυκλοφορούν;Eαν μπει καινούργια τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει;

γραφει επανω τι ειναι. 250v 75 m μπορεις να βαλεις και μεγαλητερη

mporeis va breis tetoies, pavta kapoios 8a exei, alloiws tnv avtika8istas me mia sygxrovn alla isws prepei va ry8miseis tnv tasn me mia megalytern avtistasn meta tnv gefyra, syvn8ws pairveis poio ypsnln tasn me mia movterva gefyra, mnv 3exaseis va alla3eis kai tov megalo nlektrolytiko pykvwtn meta tnv gefyra, aurio 8a koita3w gia ta sxedia.

Πολύ σωστά γράφει ο φίλος Progressive1908, αλλά αν θες να βάλεις την ίδια για λόγους τάξης και μόνο, μπορεί να έχει ο Βενιέρης στην Αθήνα. Στην Ξάνθη το βλέπω δύσκολο να βρεις την ίδια.
Αν θες στείλε μια μεγαλύτερη φωτογραφία να κοιτάξω εγώ και σου την στέλνω.
Αλλά μπορείς να κανείς την δουλεία σου και με την προηγούμενη πρόταση μια χαρά.

Τελικά το ραδιόφωνο λάλησε και ευτυχώς ήθελε μόνο γέφυρα ανόρθωσης προς το παρόν.

Attachments

• radio_Grundig_2066PX_filter_caps.jpg
    radio_Grundig_2066PX_filter_caps.jpg
    66.7 KB · Views: 14
  • radio_Grundig_2066PX_selenium_rectifier1.jpg
    radio_Grundig_2066PX_selenium_rectifier1.jpg
    34.4 KB · Views: 13
  • radio_Grundig_2066PX_selenium_rectifier2.jpg
    radio_Grundig_2066PX_selenium_rectifier2.jpg
    58.7 KB · Views: 14
  • radio_Grundig_2066PX_selenium_rectifier3.jpg
    radio_Grundig_2066PX_selenium_rectifier3.jpg