Ψάχνω τηλεόραση 65"

Bahamut GR

New member
19 November 2022
4
Ψάχνω τηλεόραση με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

65 ίντσες
και budget 700 ευρώ.
Το καταλαβαίνω ότι με αυτά τα χρήματα δεν παίρνεις κάτι ιδιαίτερο σε 65ρα, αλλά δεν μπορώ να πάω και σε 55 γιατί έχω κι εγώ μεγάλη σχετικά απόσταση καναπέ - επίπλου (3 μέτρα). Προσανατολίζομαι προσωπικά σε κάτι τέτοιο με την έρευνα που έχω κάνει:Samsung UE65BU8072

Αξίζει πιστεύετε σε σχέση πάντα με το budget;
Κάποιος που την έχει ίσως;

Ψάχνω τηλεόραση με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

65 ίντσες
και budget 700 ευρώ.
Το καταλαβαίνω ότι με αυτά τα χρήματα δεν παίρνεις κάτι ιδιαίτερο σε 65ρα, αλλά δεν μπορώ να πάω και σε 55 γιατί έχω κι εγώ μεγάλη σχετικά απόσταση καναπέ - επίπλου (3 μέτρα). Προσανατολίζομαι προσωπικά σε κάτι τέτοιο με την έρευνα που έχω κάνει:Samsung UE65BU8072

Αξίζει πιστεύετε σε σχέση πάντα με το budget;
Κάποιος που την έχει ίσως;

αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης : 3 μέτρα

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός : 700 €

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις:

---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..

---------

55"...[geex.x-kom.pl]...Samsung UE55BU8002 review...https://geex.x-kom.pl/recenzje/test-i-recenzja-samsung-55bu8002/

VA panel,RGB,vertical stripe 8 domain. ANSI contrast ratio 3096: 1
Edge LED LCD
50/60Hz panel
DCI-P3 (CIExy) space coverage : 86%,

Θέση θέασης: μόνο απέναντι λόγω στησίματος καθιστικού. δε με ενδιαφέρουν δηλαδή οι γωνίες θέασης
Φωτισμός χαμηλός: βλέπω συνήθως βραδινές ώρες κι αυτό με dimmαρισμένα φώτα
Χρήση: σειρές, ταινίες και gaming σε ps5. 120 hz κτλ προφανώς τα ξεχνάω, το hdr με ενδιαφέρει.
Με ενδιαφέρει το quality control του κατασκευαστή. Γιαυτό τείνω προς samsung μιας και θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι τι λαχείο θα σου τύχει τα panel που πουλάνε. Επέκταση εγγύησης στην 5ετία θα κάνω έτσι κι αλλιώς και φαντάζομαι ότι έτσι καλύπτομαι και με το ζήτημα της αξιοπιστίας.

Η τωρινή μου τηλεόραση είναι μια F&U 43ρα 4k, η οποία αγοράστηκε όσο ήμουν ακόμα φοιτητής το 2018, σε άλλο χώρο και με αποκλειστικό κριτήριο το να πατάει η βάση της στο κέντρο. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται εκείνη την περίοδο πουλούσαν όλοι τηλεοράσεις με βάσεις στα άκρα, οι οποίες δεν μπορούσαν να κάτσουν στο έπιπλο που είχα τότε. Φαντάζομαι λοιπόν πως ό,τι τηλεόραση και να πάρω, θα υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση σε σχέση με το τώρα.

Χωρίς local dimming, δε γίνεται δουλειά, ειδικά σε μοντέλα που έχουν μέγιστη φωτεινότητα κάτω από 500 nits, η οποία πρακτικά είναι ίδια σε HDR και SDR υλικό. Συνεπώς, αν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ικανοποιητική αναπαραγωγή HDR περιεχομένου, θα πρέπει να αυξήσεις το budget σου. Αν δεν το κάνεις, να γνωρίζεις πως μάλλον θα είναι προτιμότερη η παρακολούθηση SDR υλικού.

Με ενδιαφέρει το quality control του κατασκευαστή. Γιαυτό τείνω προς samsung μιας και θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι τι λαχείο θα σου τύχει τα panel που πουλάνε.
Αυτό μπορεί να ληφθεί και ως ανέκδοτο, αφού η Samsung και τα "λαχεία" δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση, με την επιλογή τηλεόρασης από μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες μάλλον διευκολύνεται κάπως η διαδικασία επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης.

Φαντάζομαι λοιπόν πως ό,τι τηλεόραση και να πάρω, θα υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση σε σχέση με το τώρα.
Δεν είναι πάντα σίγουρο αυτό.

Περίμενε μέχρι την επόμενη εβδομάδα, μήπως εμφανιστούν προωθητικές ενέργειες, για την αγορά με πιστωτική κάρτα, για να μειωθεί έμμεσα το κόστος αγοράς, μπας και μπορέσεις να αγοράσεις τουλάχιστον κάποιαν από τις Samsung Q70B και Sony X85J/X89J. Ιδανική λύση θα είναι ένα ακριβότερο LCD μοντέλο ή μια OLED.

Σίγουρα θα περιμένω 1-2 εβδομάδες ακόμα για να δω μήπως εμφανιστεί κάτι καλύτερο στις αλυσίδες. Η αλήθεια είναι ότι αν πήγαινα σε 55ρα, τηλεοράσεις όπως η Q70b είναι εντός του budget μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το μετανιώσω μιας και όπως έγραψα πιο πάνω η απόσταση μου είναι 3 μέτρα και μακροπρόθεσμα η 55 θα μου φανεί μικρή.
Έχω την αίσθηση από αυτά που έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες (όντας άσχετος με τηλεοράσεις) ότι η Samsung BU8000 που κοιτάω είναι παρεμφερής με αυτή, το αντίστοιχο μοντέλο του 2021.