Ψάχνοντας για Ηχεία ...

Ozzmosis

New member
12 January 2009
59
Χαιρετώ όλα τα μέλη του forum,
είμαι καινούργιο μέλος και θα ήθελα τη βοήθειά σας, καθώς στο άμεσο μέλλον σκοπεύω στην απόκτηση ενός νέου ηχοσυστήματος (ενισχυτής, ηχεία και πικάπ). Το σύστημα που έχω τώρα αποτελείται από τα (αγορασμένα πριν 10 χρόνια) : Sony TA-FE 520R, ένα ζευγάρι ηχεία Mission 701 και ένα πικάπ Technics SL-BD22D (κεφαλή Stanton L720). Το πρόβλημα είναι ότι δεν διαθέτω αρκετά χρήματα για μαζική αγορά και σκέφτομαι να τα αποκτήσω κομμάτι - κομμάτι, αρχίζοντας από τα ηχεία. Τα mission δεν "την παλεύουν άλλο", στις χαμηλές τρίζει ολόκληρο το ηχείο! Ψάχνω λοιπόν ένα ζευγάρι ηχεία δαπέδου μέχρι 500 Ευρώ που να βγάζει καλό ήχο (για την κατηγορία των 500 πάντα), που να καλύψει τις ανάγκες μου. Να σημειώσω ότι δεν με ενδιαφέρουν οι τρελές εντάσεις αλλά κυρίως η πιστότητα και η στερεοφωνική εικόνα. Ο χώρος που θα τοποθετηθούν είναι ένα δωμάτιο 22τμ περίπου (3.25 x 6.80) και επειδή θα μπουν κοντά στον τοίχο, ψάχνω για ηχεία με την οπή στο μπροστινό μέρος της καμπίνας. Η μουσική που ακούω είναι κυρίως rock - hard rock - heavy metal και περιστασιακά άλλα ήδη, οπότε ψάχνω για κάτι που να δίνει αξιοπρεπές αποτέλεσμα σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων. Ακούω κυρίως βινύλιο (αν αυτο παίζει κάποιο ρόλο στην επιλογή των ηχείων). Να σημειώσω επίσης ότι μένω Ηράκλειο Κρήτης και μου είναι δύσκολο να ανέβω Αθήνα για να ακούσω κάποια ηχεία από κοντά. Εδώ από εξειδικευμένα μαγαζιά υπάρχει μόνο ο Νάκας και το Planet audiovisual, το οποίο νομίζω συνεργάζεται με τον Ορφέα. Τέλος θα ήθελα αν γίνεται τα ηχεία να μπορούν να οδηγηθούν και από τον Sony προσωρινά μέχρι να προχωρήσω και στην αγορά ενισχυτή τους επόμενους μήνες (πιθανές επιλογές : Nad, Harman Kardon, Denon γύρω στα 400 Ευρώ). Σαν τελευταίο κομμάτι αφήνω το πικάπ, για το οποίο θα ήθελα να συζητήσουμε αφού ολοκληρωθεί η αγορά ηχείων και ενισχυτή.

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων και περιμένω τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Δύσκολα πράγματα. Εφόσον ουσιαστικά έχεις αυτές τις 2 επιλογές από μαγαζιά, κάνε μια βόλτα, άκου και πες μας τι σου άρεσε για να σου πούμε την γνώμη μας.

Κι εγώ θα πρότεινα Klipsch αλλά ίσως με τα RF-10 να του λείψει το (απαραίτητο ειδικά για την μουσική που ακούει) μπάσο.
Αν μπορεί να κάνει υπέρβαση θα πρότεινα τα RF-52 http://www.homecinema.gr/details.php?prid=388
ή από την σειρά Synergy τα F-1 http://www.bluerocket.gr/html/product_group_details.php
Πάντως για 22 τ.μ. θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά αυτά: http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?7089 πολύ γεμάτος ήχος, μουσικότητα και άφθονο μπάσο.
Επίσης σε αυτά τα λεφτά μπορείς να κοιτάξεις γενικότερα σε Heco ή Magnat (και σε "κολώνα"), πολύ τίμιες εταιρείες με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Εγώ τα RF-82 θα ήθελα να προτείνω αλλά το budget των 500 που θέτει ο φίλος δεν επιτρέπει να ανεβούμε τόσο ψηλά.

Προτείνετε και ένα μαγαζί τώρα για να τα ακούσει ο άθρωπος αυτά στο Ηράκλειο στην Κρήτη....

Αν ρωτάς εμένα, στο site βγαίνουν τα Klipsh. Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!
Από 'τι φαίνεται το Planet av είναι μονόδρομος. Στην κατηγορία που ψάχνω υπάρχουν τα Klipsch και τα Focal. Ωστόσο έχω την εντύπωση ότι τα Klipsch είναι ηχεία κυρίως για Home Cinema λόγω της υψηλής ευαισθησίας τους και γι' αυτό δεν προτιμούνται για στερεοφωνικό ήχο (αληθεύει; ). Παρ' όλα αυτά θα περάσω απο το Planet av για ακρόαση (για τα Klipsch RF-10). Τι γνώμη έχετε για τα Focal Chorus 714V; Υπενθυμίζω ότι τα ηχεία που θα διαλέξω θα πρέπει να μπορούν να οδηγηθούν προσωρινά από τον Sony μέχρι να αποκτήσω καινούργιο ενισχυτή.

στην κατηγορία που ψάχνεις υπάρχουν δεκάδες ηχεία...

όχι δεν αληθεύει αυτό για τα κλιπς

τα φοκαλ θεωρούνται λίγο υψηλώτερης "ποιότητας" από τα κλιπς

τα κλιπς για ροκ/μεταλ είναι πολύ κατάλληλα

Το ότι έχει υψηλή ευαισθησία ένα ηχείο είναι θετικό γενικότερα, αλλά δεν έχει σχέση με το αν είναι ή όχι για home cinema. Όσο υψιλότερη ευαισθησία έχουν, τόσο ποιό χαμηλά θα έχεις το ρυθμιστικό του ήχου για να ακούσεις στην ίδια ένταση σε σχέση με κάποιο άλλο που θα είχε χαμηλότερη ευαισθησία και θα τα οδηγήσει και ο Sony ευκολότερα. Επίσης, θα έχεις και περισσότερες επιλογές για τον ενισχυτή μελοντικά. Ο λόγος είναι ότι υψιλή ευαισθησία τις περισσότερες φορές σημαίνει "μικρότερο" ενισχυτή σε Watt. Γενικότερα, είναι καλό ένα ηχείο να έχει 90db ή και παραπάνω.

Εφόσον θα είσαι εκεί, άκου και τα Focal και ότι άλλο έχει το μαγαζί στα χρήματα που σε ενδιαφέρει. Προσωπικά δεν τα έχω ακούσει, αλλά είναι τίμια εταιρεία. Δεν πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Θα σου έλεγα να κάνεις μια βόλτα και από το NAKA. Τα λεφτά σου θα δώσεις. Είναι κρίμα να ακούσεις τυχαία κάτι άλλο μετά από 2 μήνες και αφού τα έχεις αγοράσει και να το μετανιώσεις (αν και δε νομίζω).

Να πάρεις μαζί σου τα CD σου για να ακούσεις με γνωστούς ήχους.

Καλές ακροάσεις και να μας πεις εντυπώσεις ΟΚ? -bye-

Κι εγώ θα πρότεινα Klipsch αλλά ίσως με τα RF-10 να του λείψει το (απαραίτητο ειδικά για την μουσική που ακούει) μπάσο.
..................

+1

Τα RF-10 δεν έχουν αρκετό μπάσο (για τα δικά μου αυτιά φυσικά).

Υπάρχει κι άλλη επιλογή εφόσον δεν βρεις κάτι που να σε καλύπτει στο Ηράκλειο.

Παίρνεις το καράβι μια Παρασκευή βράδυ, φτάνεις Σάββατο πρωί, πας σε 4-5 μαγαζιά στην Αθήνα που έχεις ήδη κανονίσει ραντεβού για το ποιά ηχεία θέλεις να ακούσεις (θα σου προτείνουμε εμείς αν θέλεις που να πας, τα τηλέφωνά τους και τι να ακούσεις) και το βράδυ του Σαββάτου επιστρέφεις.

Είναι λίγο σκότωμα, αλλά αξίζει τον κόπο πιστεύω.

Φίλε Ge0rge είμαι φοιτητής και μάλιστα είναι περίοδος εξεταστικής, οπότε είναι απίθανο να κάνω μονοήμερο ταξιδάκι στην Αθήνα. Αυτό που θα κάνω είναι να ακούσω κάποια ηχεία στο Planet av. Τον Νάκα τον έχω απορρίψει γιατί διαθέτει μόνο Yamaha, Energy και Wharfedale για τα οποία δεν έχω ακούσει καλά λόγια (για τα Quad δεν ξέρω). Επιπλέον είχα πάει για να αγοράσω κάτι άλλο και μου φάνηκαν πολύ αντι-επαγγελματίες. Μόλις έχω νεότερα θα ειδοποιήσω, ωστόσο άμα έχετε καμιά άλλη πρόταση θα χαρώ πολύ να την ακούσω.

Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα μας. Επιτέλους μπόρεσα να ακούσω κάποια ηχεία χτες! Αφού συζήτησα αρχικά με τον πωλητή και του είπα στο περίπου τι ψάχνω μου πρότεινε kef, focal chorus και klipsch. Δυστυχώς στην αίθουσα ακρόασης ήταν διαθέσιμα μόνο κάποια μοντέλα σαφώς σε υψηλότερη κατηγορία χρημάτων από αυτή που αρχικά υπολόγιζα (γύρω στα 500 ευρώ). Ωστόσο δέχτηκα να τα ακούσω με τη λογική του ότι αν δεν μου άρεσε ο ήχος κάποιου ηχείου από τις παραπάνω εταιρίες, θα την έβγαζα τελείως από τις επιλογές μου. Άκουσα λοιπόν τα klipsch rf-25, klipsch rf-82, focal chorus 816v και κάποια της kef σειράς XQ. Ομολογώ πως τα klipsch με κέρδισαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα, μου έδωσαν έντονα την αίσθηση της στερεοφωνικής εικόνας και με "τρέλαναν" τα πρίμα τους. Στα focal ο ήχος μου φάνηκε κάπως πιο αναλυτικός και ισορροπημένος χωρίς όμως να τονίζεται κάποια περιοχή του ηχητικού φάσματος. Γενικά πάντως δεν μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.
Τέλος τα kef μου φάνηκαν εντελώς αδιάφορα και υπερεκτιμημένα (το συγκεκριμένο μοντέλο τουλάχιστον) όσο αναφορά τη τιμή τους.

Μάλλον τείνω προς τα klipsch rf-25, τα οποία μου τα έδινε 600 ευρώ επειδή ήταν εκθεσιακό κομμάτι. Κολλάω όμως σε δύο θέματα. Πρώτον με προβληματίζει κάπως που δεν θα τα πάρω καινούργια. Μήπως τα έχουν κακομεταχειριστεί και μου εμφανίσουν κανένα πρόβλημα, γι'αυτό τα δίνουν σε αυτή τη τιμή και δεύτερον λόγο έλλειψης χώρου πρέπει να τοποθετηθούν αναγκαστικά κοντά στο τοίχο και φοβάμαι μήπως χαλάσει η εικόνα του μπάσου. Ο πωλητής μου είπε πως αν κλείσω τις οπές νε ειδικά σφουγγαράκια δεν θα έχω πρόβλημα.

Ξέχασα να αναφέρω πως σε ένα άλλο μαγαζί στο Κέντρο του Ηρακλείου ύστερα από πολύ συζήτηση με τον πωλητή μου είπε πως στα χρήματα που διαθέτω δεν υπάρχει κάτι που να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις μου και μου πρότεινε ως μονόδρομο τα roister status 8.2 (γύρω στα 750 ευρώ) ως το μόνο ηχείο που θα μπορεί να με καλύψει. Το είχε στην έκθεση αλλά μου είπε ότι ήταν άστρωτο, δεν έχει τόσο νόημα να το ακούσω σε αυτή την κατάσταση και με προέτρεψε να ψάξω να τα ακούσω κάπου στρωμένα και μετά να αποφασίσω.

Περιμένω τη γνώμη σας και τις συμβουλές σας κυρίως για τα roister και τα klipsch.
Ευχαριστώ

Είναι διαφορετικά ηχεία για διαφορετικά γούστα το κλιπς είναι προβολικοτερο στα χαμηλά αλλά πολύ ποιο δυναμικό το ροιστερ είναι ποιο μαλακό .σε θέματα αντοχής και αξιοπιστίας δεν υπάρχει σύγκριση .εκεί που θα πρέπει να προσέξεις είναι ότι το κλιπς παίζει με ότι ενισχυτή θες αλλά ανάλογα μπορεί να γίνει από πολύ καλό μέχρι πάρα πολύ κακό . μην σε απασχολεί το ότι είναι δουλεμένο τα προσέχουν πάρα πολύ αφού ξέρουν ότι θα τα δώσουν .και γενικώς τα όρια του είναι πολύ ψιλά.

Προφανώς θα εννοείς τα Klipsch RF-52 και όχι RF-25 γιατί δεν υπάρχουν!

Η επιλογή είναι δύσκολη ανάμεσα στα Roister Status 8.2 (εξαιρετικό ηχείο) και στα Klipsch RF-52 (επίσης εξαιρετικό ηχείο)
Είναι δύο εταιρίες τις οποίες συμπαθώ πάρα πολύ, και τυγχάνει αυτά τα μοντέλα να τα έχω ακούσει και τα δύο πάρα πολύ σε σπίτια φίλων μου. Παρότι τα ξέρω πάρα πολύ καλά θα δυσκολευόμουν πολύ να διαλέξω ανάμεσα σε αυτά τα δύο, κι ας είναι τελείως διαφορετικά.
Το σίγουρο είναι ότι και τα δύο είναι πάρα πολύ ευκολοδήγητα και δεν θα δυσκολέψουν κανέναν ενισχυτή να τα οδηγήσει. Επίσης το σίγουρο είναι ότι όποιο και να διαλέξεις θα είναι άριστη αγορά. Εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω πιο από τα δύο μού αρέσει καλύτερα. Ακουσέ τα και όποιο σου κάνει "κλικ" πάρε το. Οποιο και να διαλέξεις δεν θα χάσεις.