Καλημέρα σε όλους!
Μετά από συζητήσεις με άτομα που εξειδικεύονται στο χώρο του Hi-Fi και λαμβάνοντας υπόψη τον χώρο μου και τα χρήματα που σκοπεύω να διαθέσω κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα ηχεία δαπέδου (και πόσο μάλλον τα πολύ δυνατά Klipsch), δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα. Άρχισα να ψάχνω λοιπόν για κάποια ηχεία βάσης που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μου. Στο Ηράκλειο δυστυχώς οι επιλογές είναι λίγες. Παρ' όλα αυτά κατάφερα να ακούσω τα : Usher x718 , Focal Chorus 806V και τα Yamaha Soavo-02. Από όλα τα παραπάνω τα Yamaha με κέρδισαν αμέσως. Μου έκαναν εντύπωση τα μπάσα του, πολύ καθαρά και ισορροπημένα και γενικά ο ήχος τους μου φάνηκε πολύ φυσικός χωρίς να τονίζεται ιδιαίτερα κάποια περιοχή του ηχητικού φάσματος. Επίσης μου άρεσε η ποιότητα κατασκευής και το προοδευτικό design του. Θα πάω μέσα στην εβδομάδα να τα ξανακούσω και με άλλα είδη μουσικής (τα άκουσα μόνο με ροκ) και αν μείνω ευχαριστημένος, μάλλον θα τα αγοράσω. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιες βάσεις μέχρι 150 ευρώ καθώς οι original της Yamaha είναι πανάκριβες (400 ευρώ). Τέλος θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον ενισχυτή που να μπορεί να οδηγήσει άνετα τα εν λόγω ηχεία, μέχρι 600 ευρώ. Κάποιοι μου είπαν να μείνω μακριά από εμπορικές εταιρίες (denon, marantz, harman kardon) και μου πρότειναν vincent και micromega. Τι πιστεύετε για τους δυο τελευταίους; Περιμένω με αγωνία τις γνώμες σας και τις συμβουλές σας. Ευχαριστώ.