ψαγμένα μαγαζιά για δορυφορικό εξοπλισμό

manuel

New member
28 March 2009
73
Γεια σας

νέος στο αντικείμενο και λέω να μπλέξω με αγορά δορυφορικού δέκτη καθώς και πιάτου

ξέρει κάποιος να μου προτείνει κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα στην Αθήνα?

thanks.

Μαγαζιά δεν μπορούν να προταθούν, αλλά προτίμησε κάποιο της περιοχής σου.
Ο καθένας μας μπορεί να σου προτείνει κι από ένα μαγαζί και αυτό σίγουρα δεν θα σε βοηθήσει.
Εσύ από την πλευρά σου θα πρέπει αν ξεκαθαρίσεις τι θέλεις να δεις και πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις.

Γεια σας

νέος στο αντικείμενο και λέω να μπλέξω με αγορά δορυφορικού δέκτη καθώς και πιάτου

ξέρει κάποιος να μου προτείνει κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα στην Αθήνα?

thanks.

Πάρε ένα από τα ειδικά περιοδικά και από τις διαφημίσεις που έχουν, παίρνεις τηλ. και κάνεις έρευνα αγορά κλπ ή και από κοντά αν σε βολεύει.

έχω βρει τα εξής

HellenicSat
http://www.hellenicsat.gr/

X-Sat
http://www.x-sat.gr

Παιδιά αν δεν με συμβουλέψει κάποιος απο προσωπική εμπειρία επειδή είμαι newbie στον χώρο το πιο πιθανό είναι να με πιάσουν κότσο!!

αποκωδικοποιητή έχω βρει ποίον θέλω αλλά για πιάτο δεν έχω ιδέα... σε ταράτσα θα μπει

πόσους δορυφόρους καλό θα ήταν να πιάνει και τι μέγεθος πρέπει να βάλω ?

Από δορυφόρους θα επιλέξεις σίγουρα δύο, Astra & Hotbird. Πιάτο 1.10Χ1.20 θα σε καλύψει. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. (δύο lnb, ένας διακόπτης diseqc, καλώδιο)
Δε μας είπες όμως ακόμα πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις συνολικά ώστε να σου γίνει κάποια πρόταση δέκτη.

Σ' ευχαριστώ

Για δέκτη μάλλον θα πάρω τον PremiumX-7400 ο οποίος είναι στα 200ευρώ

Τώρα για όλα τα άλλα που αναφέρεις με 100 ευρώ την βγάζω καθαρή?

Είδα ότι υπάρχουν πιάτα σιδήρου και αλουμινίου. Προφανώς να υποθέσω ότι τα αλουμινίου είναι καλύτερης ποιότητας έτσι?

Χρειάζομαι όντως τόσο μεγάλο πιάτο?
με ένα 80cm θα έχω προβλήματα λες?

Κάτοπτρο αλουμινίου, εννοείται. Βλέπω του γείτονά μου που έχει σιδερένιο, και έχει γίνει καφέ απ' την σκουριά. Τα κάτοπτρα αλουμινίου πλέον δεν είναι ακριβά. Αν θέλεις να βλέπεις μόνο Hotbird (π.χ. NOVA) τα 80cm αρκούν. Αν βάλεις και 2ο LNB για ASTRA, πρέπει να πάρεις τουλάχιστον 1m. Εξαρτάται βέβαια και που μένεις. Αν είσαι Αθήνα ή αν μένεις νοτιότερα όπου πιθανόν να χρειαστείς λίγο μεγαλύτερο.

Με το 1.10Χ1.20 που αναφέρω θα είσαι παντός καιρού. Βρέξει χιονίσει. Με μικρότερο θα έχεις οριακή λήψη σε κάποια κανάλια του Astra και κάποια άλλα π.χ. ARTE HD ίσως να μην κατεβαίνουν καθόλου.
Πάνω σε αυτό καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος από την Αθήνα.

οκ..κατανοητά !!

η περιοχή μου είναι ο Χολαργός. Νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα με το σήμα

το άλλο μου θέμα είναι ότι θέλω να αποφύγω να τραβήξω και άλλο καλώδιο απο την ταράτσα...διάβασα ότι με το υπάρχων καλώδια αν είναι SAT coaxial RG6U μπορώ να συνδέσω με τον ανάλογο εξοπλισμό και την κεραία της τηλεόρασης και τον δορυφορικό δέκτη.

το θέμα είναι αν το καλώδια δεν είναι SAT coaxial RG6U και είναι απλό τηλεόρασης...να υποθέσω ότι δεν θα παίζει τίποτα?

γενικά μου είναι πολύ δύσκολο να περάσω με όμορφο τρόπο νέο καλώδιο απο την ταράτσα στο διαμέρισμα. Οποιοσδήποτε αλλος τρόπος επιθυμητός

thanks και πάλι

Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις και άλλο καλώδιο. Θα χρησιμοποιήσεις έναν μίκτη (cοmbiner) με κόστος περίπου 6-7 και θα αντικαταστήσεις την εσωτερική σου πρίζα με μια TV/SAT.

Συμφωνώ με τον AlexT. Με 110cm κάτοπτρο είσαι σίγουρα O.k. Κι εγώ τέτοιο έχω βάλει, και δεν έχω πρόβλημα με τον ASTRA (για Αθήνα μιλάμε πάντα).
Τώρα για να μην κατεβάσεις νέο καλώδιο απ' την ταράτσα, θα πρέπει να δεις τι είναι το υπάρχον καλώδιο. Το σπίτι που μένεις είναι καινούργιο? Αν ναι είναι πιθανόν το καλώδιο που υπάρχει να κάνει για δορυφορική λήψη. Αν όχι, πιθανόν να μην μπορέσεις να αποφύγεις το κατέβασμα νέου καλωδίου. Θα σου πει σίγουρα ο τεχνικός που θα κάνει την εγκατάσταση. Στο δικό μου σπίτι κατασκευής 1999, όπου ο ηλεκτρολόγος είχε περάσει ομοαξονικό καλώδιο κεραίας 75 Ohm της ΒΙΟΚΑΛ, με τη χρήση απλού splitter και combiner tv/sat δεν είχα κανένα πρόβλημα στο δορυφορικό σήμα. Κι εγώ νόμιζα πως θα κατεβάσω νέο καλώδιο, αλλά ο τεχνικός που ήρθε μου είπε ότι θα κάνω δουλειά με το υπάρχον. Το μόνο θέμα που τίθεται σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι η πρίζα της κεραίας στην οποία θα συνδεθεί ο δέκτης, θα πρέπει να είναι η πρώτη στην σειρά στο διαμέρισμα, για να μην υπάρχουν απώλειες.
-bye-

Alex αφού έχεις wavefrontier και μάλλον είσαι και ευχαριστημένος γιατί δεν το προτείνεις ?
εγώ πάντως αθηνα με wave εδώ και 6 χρονια είμαι υπερευχαριστημένος και κατεβάζω μιαχαρα χειμώνα καλοκαίρι.σίγουρα χάνω κάποιες συχνότητες (γιαυτο μπαίνει όπου νάνε το δίμετρο) αλλα όλα τα ενδιαφέροντα και σημαντικά τα έχω και μάλιστα στους προηγούμενους δεκτες είχα σοβαρό πρόβλημα με τον αριθμό τον καναλιών έσβηνα όλοι την ώρα για να ελευθερώσω λίγο χορό
γιαυτο εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις οπωσδήποτε τα wavefrontier και με 4 lnb είναι μια πολύ καλή αρχή (hotbird,astra1,eutelsat_W2,astra2 η eurobird9)
το κόστος είναι πάνω από τα 100 ευρώ αλλα αξίζει γιατί αν έχεις όρεξη θα ασχοληθείς πολλή μαζί του

έριξα μια γρήγορη ματιά στο καλώδιο της κεραίας και κάπου πήρε το μάτι μου 75 Ohm TV (αυτό το tv με ανησυχεί)

anyway θα το κοιτάξω

η βοήθεια σας ήταν πραγματικά χρήσιμη.

thanks again

Last edited:
Το μόνο θέμα που τίθεται σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι η πρίζα της κεραίας στην οποία θα συνδεθεί ο δέκτης, θα πρέπει να είναι η πρώτη στην σειρά στο διαμέρισμα, για να μην υπάρχουν απώλειες.
-bye-

Συγνωμη για το οφτοπικ αλλα πρωτη φορα το ακουω αυτο και πρεπει να μαθω:τι σημαινει πρωτη στη σειρα και κυριως πως διαπιστωνουμε εαν ειναι χωρις καποιο ηλεκτρολογικο διαγραμμα, υπαρχει τροπος;

Alex αφού έχεις wavefrontier και μάλλον είσαι και ευχαριστημένος γιατί δεν το προτείνεις ?
Δεν είμαι σίγουρος για τις επιδόσεις του κατόπτρου στην Αθήνα. Στα Βόρεια συστήνεται ανεπιφύλακτα. Και η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος για αυτά που μου προσφέρει. Σήμερα κατεβάζει 16 δορυφόρους..

Συγνωμη για το οφτοπικ αλλα πρωτη φορα το ακουω αυτο και πρεπει να μαθω:τι σημαινει πρωτη στη σειρα και κυριως πως διαπιστωνουμε εαν ειναι χωρις καποιο ηλεκτρολογικο διαγραμμα, υπαρχει τροπος;

Καλησπέρα!
Το καλώδιο της κεραίας που κατεβαίνει απ' την ταράτσα (συνήθως απ' το κλιμακοστάσιο) εισέρχεται σε ένα διαμέρισμα, και καταλήγει σε μία πρίζα tv (πρίζα διελεύσεως). Αυτή είναι και η πρώτη πρίζα. Εκεί το καλώδιο συνδέεται στην είσοδο της πρίζας, και απ' την έξοδο της πρίζας φεύγει άλλο καλώδιο για να πάει στην επόμενη πρίζα διελεύσεως κ.ο.κ. μέχρι να φτάσει στην τελική πρίζα (τερματική). Επειδή το καλώδιο που κατεβαίνει απ' την ταράτσα είναι μονοκόματο μόνο μέχρι την πρώτη πρίζα (αφού μετά κόβεται και συνεχίζει νέο καλώδιο μέχρι την επόμενη πρίζα) εκεί οι απώλειες είναι λιγότερες. Συνήθως η πρώτη πρίζα είναι αυτή που βρίσκεται στο δωμάτιο στην είσοδο του διαμερίσματος (κοντά στο κλιμακοστάσιο δηλαδή) χωρίς αυτό να είναι και απόλυτο. Οπότε αν δεν έχεις δει από κοντά πως έγινε η εγκατάσταση απ' τον ηλεκτρολόγο, υποθέτεις ότι ισχύει αυτό που γράφω. Ελπίζω να σε βοήθησα.
-bye-

έριξα μια γρήγορη ματιά στο καλώδιο της κεραίας και κάπου πήρε το μάτι μου 75 Ohm TV (αυτό το tv με ανησυχεί)

anyway θα το κοιτάξω

η βοήθεια σας ήταν πραγματικά χρήσιμη.

thanks again

Μην σε ανησυχεί, όλα τα καλώδια κεραίας 75 Ohm TV γράφουν.

Μην σε ανησυχεί, όλα τα καλώδια κεραίας 75 Ohm TV γράφουν.

:a0210:

για να δούμε...θα με γλιτώσει απο αρκετό κόπο

κάτι άλλο για την τοποθέτηση του πιάτου και συγκεκριμένα που θα δείχνει πρέπει να φωνάξω τεχνικό για να μου το ρυθμίσει?

Στην ταράτσα μου έχει αλλα 5 δορυφορικά πιάτα...αν το προσαρμόσω να δείχνει όπου περίπου δείχνουν και τα αλλα είμαι οκ ή ακόμα και τα εκατοστά παίζουν ρόλο?

Last edited:
Χρειάζεσαι ειδικό εξοπλισμό (πεδιόμετρο κ.λ.π.). Ακόμα και τα χιλιοστά παίζουν ρόλο. Και δεν είναι μόνο το κάτοπτρο. Πρέπει να ρυθμίσεις και την κλίση των LNB. Οπότε..... φωνάζεις τεχνικό για να κάνεις σωστή δουλειά. Υπολογίζεις και κάνα 100ευρο.....

Last edited: