Ψηφιακα επιγεια καναλια

jimmy156

New member
22 February 2007
48
Γει σας ηθελα να σας ρωτησω εαν γνωριζει κανεις σε τι αναλυση θα βλεπουμε τα ψηφιακα καναλια στο μελλον σε 720p-1080i η 1080p?

Ευχαριστω.

Στο πόσο μακρινό μέλλον;
Στο άμεσο μέλλον θα τα βλέπουμε σε 576i ...
Μιλάμε για Ελλάδα και λοιπές αφρικανικές χώρες, στην Ευρώπη ξεκίνησαν μεταδόσεις σε 1080i...

Γεια σου εννοω το 2012 που θα εκπεμπουμε ψηφιακα.

Φυσικά σε 576i και πιθανόν για μας δεν θα ειναι 2012, αλλά 2015...
Μεχρι τωρα κανεις δεν έχει εξαγγείλει εκπομπές σε υψηλή ευκρίνεια ουτε εχει ζητήσει άδεια για κατι τετοιο. Αν δούμε καποια στιγμή εκπομπές υψηλής ευκρίνειας στην Ελλάδα αυτό θα γίνει σίγουρα νωρίτερα στην iptv ή στην δορυφορική τηλεόραση

Δηλαδη μιλαμε για χειροτερη ποιοτητα και απο dvd?Εγω ειχα ακουσει για 720p η 1ο80ι τεσπα.

Last edited:
Στην περιοχη μου πιανω τα ψηφιακα καναλια.
Ωστοσο μου κανει εντυπωση οτι η περιληψη των προγραμματων ειναι στην αγγλικη γλωσσα (εχω επιλεξει τα παντα σε ελληνικα)

Κανονικότατα. Ποιά τηλεόραση έχεις; Βρες το αντίστοιχο νήμα στις τηλεοράσεις, κάνε κι εκεί μια ερώτηση, και σίγουρα θα βγάλεις άκρη.

Υπαρχει καμια πιθανοτητα να ξανααλλαξει η κωδικοποιηση των ψηφιακων
δηλαδη να χρειαστουμε στο αμμεσο μελλον και κανεναν αλλο δεκτη πχ MPEG 5,6,7,8,9κλπ

Πιστεύω ότι με το Mpeg-4 θα υπάρχει μεγαλύτερη συμπίεση στο σήμα οπότε από ποιότητα :twoguns:.
Βλέπετε στην Ελλαδα ζούμε άλλωστε!

Πιστεύω ότι με το Mpeg-4 θα υπάρχει μεγαλύτερη συμπίεση στο σήμα οπότε από ποιότητα :twoguns:.
Βλέπετε στην Ελλαδα ζούμε άλλωστε!

Το MPEG-4 ειναι νεωτερος και πιο "ποιοτικος" αλγοριθμος συμπιεσης, σε σχεση με το MPEG-2