Ψηφιακά κανάλια

Λάκης

AVClub Fanatic
26 September 2007
14,328
Είμαι παντού
Γιατί τα 4 ελληνικά ψηφιακά κανάλια δείχνουν άψογα σε crt tv 4\3 και όταν πας να παρακολουθήσεις σε LCD για παράδειγμα, είναι μαύρο χάλι?Θολή εικόνα με έντονη πιξελοποίηση?Και κάτι ακόμα,έχω μία 32άρα THOMSON LCD (δεν θυμάμαι μοντέλο)2 ετών με HDMI 1.1 την οποία την έχω συνδέσει με το PIONEER DVR-550HX-S με HDMI 1.3 και παίζει σε 1080Ρ,είναι δυνατόν?Φυσιολογικά δεν θα έπρεπε να έπαιζε μέχρι 1080i ?

Γιατί τα 4 ελληνικά ψηφιακά κανάλια δείχνουν άψογα σε crt tv 4\3 και όταν πας να παρακολουθήσεις σε LCD για παράδειγμα, είναι μαύρο χάλι?Θολή εικόνα με έντονη πιξελοποίηση?

τώρα θέλεις να σου απαντήσω και να σηκωθούν οι Lcd-άκηδες να με δείρουν???

Και κάτι ακόμα,έχω μία 32άρα THOMSON LCD (δεν θυμάμαι μοντέλο)2 ετών με HDMI 1.1 την οποία την έχω συνδέσει με το PIONEER DVR-550HX-S με HDMI 1.3 και παίζει σε 1080Ρ,είναι δυνατόν?Φυσιολογικά δεν θα έπρεπε να έπαιζε μέχρι 1080i ?

1080p σου λέει το pioneer???

όλες οι lcd προβάλλουν ΜΟΝΟ progressive...άρα έβλεπες και βλέπεις-πάντα-1080p...ποτέ δεν είδες 1080i...επιπροσθέτως η THOMSON έχει την δυνατότητα να δέχεται έτοιμο σήμα 1080p από το pioneer...

από την στιγμή που της δίνεις 1080p-έτοιμο-από το pioneer και δεν βγάζει μπλε οθόνη..σημαίνει ότι το δέχεται...αυτό είναι το φυσιολογικό...
μπράβο στην THOMSON...

Δέχεται το σήμα, όποιο είναι αυτό 1080p/i, κ μετά αναλαμβάνει ο scaler της thomson να το δείξει στο πάνελ της.
Αν η τηλ σου είναι 1920*1080p τότε δεν επεμβαίνει στο σήμα κ το δείχνει ως έχει.
Αν η τηλ σου έχει άλλη ανάλυση, πχ. 1366*768, τότε κατεβάζει το σήμα στα 720p, που είναι κ το πιο πιθανό αν η τηλ σου όπως λες είναι παλιά.
Μπλέ οθόνη δεν βγάζει λοιπόν, γιατί απλά επεμβαίνει στο σήμα η τηλ κ το κατεβάζει στην ανάλυσή της.
Κ φυσικά τα ψηφιακά κανάλια είναι χάλια με πίξελ κτλ γιατί το σήμα της ψηφιακής ερτ είναι κακό με αποτέλεσμα οι υψηλής ανάλυσης lcd/plasma να το προβάλουν ως έχει...

o απολύτως σωστός είναι ο Μιχάλης!!!

εγώ θεώρησα δεδομένο ότι η THOMSON έχει πάνελ
1920x1080...κακώς...
άλλωστε είναι 32άρα..άρα 1366x768...τώρα το είδα...

ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ!!!

το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι δέχεται έτοιμο σήμα 1080p...

το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι δέχεται έτοιμο σήμα 1080p...
Πράγματι αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον ! Δέχεται 1920p σήμα !!! :award:
Το κάνει βέβαια downscale στο πάνελ της.
Μπράβο στην Thomson κ πάλι.:music-smiley-005:

:ernaehrung004:

Η ποιοτητα θα εξαρτηθει απο την διαφορα που εχει ο scaler της τηλεορασης σου να κανει upscale & downscale. Λογικα την καλυτερη εικονα θα την εχεις στα 720p/1080i, γιατι θα πρεπει να δυλεψει λιγοτερο το κυκλωμα της τηλεορασης σου για να κανει upscale το σημα στην αναλυση της. Ομως και παλι αυτο δεν ειναι απολυτο. Το μονο που εχεις να κανεις ειναι να δοκιμασεις και τα 3 και να διαλεξεις αυτο που παιζει καλυτερα στα ματια σου.

αν σου πω οτι δε βλεπω καμμια διαφορα και πιστεψε με αν υπηρχε θα την εβλεπα!παντως οι διαφορες που βλεπω ειναι οι εξης1)με HDMI και 1080ρ ή 720ρ ή 1080i,πιο σωστη κινηση χωρις ουρες αλλα με θολη καπως εικονα και2) με scart πιο ζωντανη εικονα με καλυτερα χρωματα,αλλα στη κινηση μου τα χαλαει,στο ποδοσφαιρο ειναι ζαλαδα,ειναι σαν 2 ξεχωριστα καρε ,που προσπαθει το ενα να προλαβει το αλλο!

Αν η εικονα σου ειναι μονο καπως θολη αλλα κατα τα αλλα ειναι μια χαρα, τοτε απλα πρεπει να παιξεις με τις ρυθμισεις της εικονας απο την τηλεοραση σου για να φτιαξει η εικονα.

Re: Απάντηση: Ψηφιακά κανάλια

εχω δοκιμασει τα παντα δε γινεται τιποτα

Mε Ultrex λούστηκες; :flipout:

Καλά, το Σαββάτο που θα περάσεις θύμησέ μου να σου δανείσω το δικό μου HDMI...