Ψηφιακή Μηχανή SLR Nikon D5100 Kit 18-55mm VR & 55-200mm VR + Τσάντα Nikon + 2η Μπατα

frixos

Established Member
10 October 2011
122
Αθηνα
Ψηφιακή Μηχανή SLR Nikon D5100 Kit 18-55mm VR & 55-200mm VR + Τσάντα Nikon + 2η Μπατα

Καλησπέρα! Σκέφτομαι να αγοράσω το παραπάνω πακέτο απο τον Παπαδακη και θα ήθελα την γνωμη σας!
Ο δεύτερος και μεγαλύτερος φακός δένει με τον μικρο η ειναι ξεστοκαρισμα;
Επισης,επειδη είχα την συγκεκριμένη μηχανη -και την "σκοτωσα" πουλωντασ τηνσε 6 μήνες- εάν ακόμα αξίζει στο πακέτο των 679 ευρω.
ευχαριστω!!

Re: Ψηφιακή Μηχανή SLR Nikon D5100 Kit 18-55mm VR & 55-200mm VR + Τσάντα Nikon + 2η Μ

Καλησπέρα! Σκέφτομαι να αγοράσω το παραπάνω πακέτο απο τον Παπαδακη και θα ήθελα την γνωμη σας!
Ο δεύτερος και μεγαλύτερος φακός δένει με τον μικρο η ειναι ξεστοκαρισμα;
Επισης,επειδη είχα την συγκεκριμένη μηχανη -και την "σκοτωσα" πουλωντασ τηνσε 6 μήνες- εάν ακόμα αξίζει στο πακέτο των 679 ευρω.
ευχαριστω!!

τι εννοεις να δενει?
η συνεχεια του μικροτερου φακου ειναι
και θεωρηται απο τους καλυτερους ζουμ σε αυτα τα λεφτα τουλαχιστον.
τον εχω κανα 6μηνο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
τωρα για τα υπολοιπα ας σου απαντησουν τα παιδια που εχουν καλυτερα το θεμα.

Απάντηση: Ψηφιακή Μηχανή SLR Nikon D5100 Kit 18-55mm VR & 55-200mm VR + Τσάντα Nikon

Ο δεύτερος φακός δένει μια χαρά με τον μικρό και είναι ένας πολύ τίμιος φακός για τα χρήματά του.
Αφού είχες την μηχανή (και θέλεις να την ξανααποκτήσεις) θα ξέρεις πολύ καλά και τα πλεονεκτήματά της και τα μειονεκτήματά της, όπως επίσης και τις ανάγκες σου, άρα εσύ ξέρεις καλύτερα. Για να σκέφτεσαι αυτό το πακέτο να υποθέσω ότι δεν έχεις κάποιους φακούς, η τιμή μια χαρά μου φαίνεται. Αν μπορείς να δαπανήσεις περισσότερα χρήματα η D7000 είναι μια καλή εναλλακτική.

Και ο 35 φακός είναι πολύ καλή αγορά για τα χρήματά του, σε σχέση με τον 18-55.

Re: Ψηφιακή Μηχανή SLR Nikon D5100 Kit 18-55mm VR & 55-200mm VR + Τσάντα Nikon + 2η Μ

Την είχα αλλα δεν της έδειξα σχεδόν καθολου ενδιαφέρον,μονο αυτόματα την λειτουργησα και μολις με 450 κλικ την αποχαιρετησα,δεν ασχολήθηκα με άλλους φακούς...ο 55-200 θα ειναι επαρκής για ζούμ;για ευρυγωνιες λήψεις θα χρειαστει κάποιον άλλον;

Την είχα αλλα δεν της έδειξα σχεδόν καθολου ενδιαφέρον,μονο αυτόματα την λειτουργησα και μολις με 450 κλικ την αποχαιρετησα,δεν ασχολήθηκα με άλλους φακούς...ο 55-200 θα ειναι επαρκής για ζούμ;για ευρυγωνιες λήψεις θα χρειαστει κάποιον άλλον;

μια χαρα ειναι.
στην χειροτερη περιπτωση-εαν θελεις το θεμα σου πιο κοντα-κανεις ενα grop και καθαρισες.
εχει αρκετες ανοχες ο φακος για γκροπαρισμα και δινει πολυ καλο αποτελεσμα.
ενα δειγμα απο ενα...φεγγαρι..

http://www.flickr.com/photos/84235702@N06/8027232753/in/photostream/

Πολυ καλο αποτέλεσμα!!! Πως μπορω να κάνω αυτο που γράφεις στον φακο;

Last edited:

Πολυ καλο αποτέλεσμα!!! Πως μπορω να κάνω αυτο που γράφεις στον φακο;

τι εννοεις να κανεις?grop?
τραβας την φωτο σου στο zoom που θελεις,την περνας σε σοβαρο προγραμμα επεργασιας(photoshop)
και την γκροπαρεις μεχρι το σημειο που θες,αλλα συγχρονως κοιτας να μην την "σκοτωσεις".
υπαρχει και η λυση του 300αρι,αλλα πας σε υψηλο κοστος(σχετικα με τον 200αρι)
και δεν ειναι και τοσο μεγαλη η διαφορα που αξιζει τα παραπανω λεφτα.
ασε που ειναι κουμουτσα και θελει αλλα κουμαντα επανω στο σωμα.
εγω προσωπικα παντως που ζηταω το zoom γενικοτερα,
μεχρι σημερα δεν μου εχε φυγει κατι που ζητησα να τραβηξω.

Καποιος φιλος σε αλλο φορουμ μου προτεινε να μην παρω κανενα απο τους παραπανω φακους και να αγορασω τον 18 - 105. Θα με καλυψει σε αυτα που ζητω...συμφωνητε;

Απάντηση: Re: Ψηφιακή Μηχανή SLR Nikon D5100 Kit 18-55mm VR & 55-200mm VR + Τσάντα Ni

Καποιος φιλος σε αλλο φορουμ μου προτεινε να μην παρω κανενα απο τους παραπανω φακους και να αγορασω τον 18 - 105. Θα με καλυψει σε αυτα που ζητω...συμφωνητε;

Οχι, (καταρχήν δεν μας είπες τι ζητάς). Η μόνη διαφορά είναι αν δεν θέλεις να αλλάζεις φακούς, σαν ποιότητα φωτογραφίας μάλλον δεν θα δεις καμιά διαφορά και χάνεις από 105 μέχρι και τα 200mm.

Zoom και ευρωγωνια λήψη ζητω...τουλάχιστον σε άνεκτα επίπεδα....οχι δεν νομίζω να ασχοληθω με άλλον φακο,γιαυτο θέλω κάποιον εξ αρχής για να με καλύψει.
εαν το κάνει ο 55 - 200 ειμαι εντάξει..

Last edited:

1. Ρωτάμε ΠΑΝΤΑ σε ένα φόρουμ. Αλλιώς μπερδευόμαστε. Άρα ή εδώ ή εκεί.
2. Δεν μας είπες για ποιό λόγο θέλεις τη μηχανή, Τί θέλεις να τραβάς. Για ποιά χρήση θέλεις τον ευρυγώνιο φακό και για ποιά τον τηλεφακό. Εχω ακριβώς το σετ αυτό, αλλά εξυπηρετεί τις δικές μου ανάγκες κι όχι τις όποιες τυχαίες αναφερθούν.
3. Από αυτό που βλέπεις σαν πρώτη εικόνα, σαν πρώτη αποτύπωση στον αισθητήρα, με καλή εκμάθηση της μηχανής και χρήση αρχείων raw και στη συνέχεια Post processing θα πάρεις μια βελτίωση που θα κυμαίνεται σε τεχνικό επίπεδο από 20% - 60%. Όσο πιό δύσκολες οι συνθήκες τόοο μεγαλύτερη η διαφορά. όσο περισσότερο ασχοληθείς με τη φωτογραφία, τόσο περισσότερο θα βελτιωθούν οι λήψεις σου από αισθητικής απόψεως....

Καλημέρα και ευχαριστω πολυ ολους εσάς!! Ανέφερα γιατι θέλω κάποιον η κάποιους φακούς,περισσότερο για την λήψη ευρυγωνιας φωτογραφίας και για το zoom,το πιο πιθανό ειναι να μην ξαναασχοληθω με φακούς,γιαυτο θέλω να καλυφθω εξ αρχής.

Απάντηση: Re: Ψηφιακή Μηχανή SLR Nikon D5100 Kit 18-55mm VR & 55-200mm VR + Τσάντα Ni

Καλημέρα και ευχαριστω πολυ ολους εσάς!! Ανέφερα γιατι θέλω κάποιον η κάποιους φακούς,περισσότερο για την λήψη ευρυγωνιας φωτογραφίας και για το zoom,το πιο πιθανό ειναι να μην ξαναασχοληθω με φακούς,γιαυτο θέλω να καλυφθω εξ αρχής.

Ωραία, οι 18-55 και 55-200 είναι λοιπόν αυτό που ζητάς.
Το αν θα ασχοληθείς ξανά για την αγορά φακών στο μέλλον, αυτό θα εξαρτηθεί από το είδος των φωτογραφιών που συνήθως τραβάς, από την αλλαγή στην ποιότητα που ζητάς (πχ μεγαλύτερη οξύτητα κλπ) και φυσικά από τα οικονομικά σου. :operator:

ετσι οπως μας το λες,αναζητας ουσιαστικα τα 2 ακρα.ευρυγωνιο&ζουμ.
αυτο στην πραξη σημαινει οτι το κιτακι που σου δινει η 5100,σε καλυπτει και μαλιστα σου ερχεται σε πολυ καλη τιμη ως πακετο.
εαν θες ομως εναν φακο overall θα χρειαστει να πας σε αλλα ποσα.
δηλαδη πας στον NIKON AF-S DX 18 - 200mm VR 3.5-5.6G
ο οποιος εχει 800 ευρω..!
προσωπικα-ως ερασιτεχνης και μαλιστα στα πρωτα του βηματα-βρισκω μια χαρα το πακετο της 5100.

Ευχαριστώ!!! Κοίταζα παράλληλα και τις Canon και έπεσε στα ματια μου η Canon EOS 550D SLR με φακό Canon 18-135mm,ψάχνοντας το φακο είδα πως ειναι πολυλειτουργικος και με καλύπτει σε αυτα που ζητω.
Οπότε καταλαβενετε οτι βρέθηκα σε δίλημμα ...η μηχανη ειναι 2,5 ετων σε αριστη κατασταση με 7500 κλικ και με τον φακο θα μου κοστίσει τα μισα λεφτα απο την προσφορα της Nicon....350 ευρω....
Τι λέτε; Να αλλαξοπιστησω;

ετσι οπως μας το λες,αναζητας ουσιαστικα τα 2 ακρα.ευρυγωνιο&ζουμ.
αυτο στην πραξη σημαινει οτι το κιτακι που σου δινει η 5100,σε καλυπτει και μαλιστα σου ερχεται σε πολυ καλη τιμη ως πακετο.
εαν θες ομως εναν φακο overall θα χρειαστει να πας σε αλλα ποσα.
δηλαδη πας στον NIKON AF-S DX 18 - 200mm VR 3.5-5.6G
ο οποιος εχει 800 ευρω..!
προσωπικα-ως ερασιτεχνης και μαλιστα στα πρωτα του βηματα-βρισκω μια χαρα το πακετο της 5100.

Λίγο παλιό το νήμα αλλά ίδιο το θέμα...
Έχω ακριβώς αυτό το σετ των φακών (18-55 VR + 55-200 VR) με σώμα D60 (σκέφτομαι να πάρω ένα D7000 μτχ όταν και αν το βρώ σε καλή τιμή).
Θα ήθελα να ξέρω αν η ποιότητα του NIKON AF-S DX 18 - 200mm VR 3.5-5.6G είναι ίδια ή κατώτερη από το σετ που έχω τώρα. Τον βρίσκω στα 500 μτχ και σκέφτομαι να κάνω την αλλαγή για να μην αλλάζω φακούς...

Οχι δεν ειναι (οπτικά) καλύτερη. Απλά γλυτώνεις την διαδικασία αλλαγής φακών. Οι superzoom φακοί (18-ΧΧΧ) προσφέρουν ευελιξία και ευκολία με αντάλλαγμα κάποιους συμβιβασμούς στην οπτική ποιότητα, οι οποίοι (συμβιβασμοί) αυξάνονται όσο αυξάνουν τα megapixel και η αναλυτικότητα των νέων αισθητήρων.

Φυσικά αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις, δεν υπάρχει θέμα. Πάντως εγώ στην D7000/7100 δεν θα έβαζα τον 18-200.

Απάντηση: Ψηφιακή Μηχανή SLR Nikon D5100 Kit 18-55mm VR & 55-200mm VR + Τσάντα Nikon

Ευχαριστώ. Δεν θα τον πάρω λοιπόν ούτε εγώ.
Οι 18-55 και 55-200 θεωρούνται και αυτοί superzoom ή είναι καλύτεροι από τον 18-200?
Τι θα έβαζες (όσο γίνεται οικονομικό όμως...)?

Η γνώμη μου ειναι μιας και έχεις ηδη το σετάκι να μείνεις εκεί, να τους δουλέψεις όσο μπορείς και όποτε αποκτήσεις νέο σώμα και δεις καλύτερα τις ανάγκες σου να το ξανασυζητήσουμε. Οι βιαστικές αγορές συνήθως οδηγούν σε βιαστικές πωλήσεις..