Ψηφιακή τηλεόραση εικόνα και ήχος

georgea

New member
11 January 2010
32
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.. Πλέον μας έχουν βάλει όσους δεν έχουμε τηλεόραση με mpeg4 να προβούμε στην αγορά νέας τηλεόρασης ή ψηφιακού δέκτη. Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:

1. Όταν λέμε ότι θα έχουμε ψηφιακό σήμα τι ενοούμε? τι ανάλυση δηλαδή θα παίρνουμε εμείς από την κεραία μας. Μια απλή τηλεόραση παλιά, θα βλέπει εξίσου καλά με μια καινούργια? Π.χ. έχω εγώ μια τηλεόραση HD ready. Θα βλέπω τα κανάλια το ίδιο καλά με μια Full HD? Όλα τα κανάλια θα παρέχουν την ίδια ποιότητα σήματος? Η κεντρική κεραία της πολυκατοικίας μας θα πρέπει να αλλαχθεί και αυτή? Τα καλώδιο της κεντρικής κεραίας θα παίζει ρόλο?

2. Και το σημαντικότερο ερώτημά μου.. Η ψηφιακή τηλεόραση θα μπορεί να δεχτεί ήχο 5.1? Αν ναι.. τα κανάλια θα εκπέμπουν τέτοιο ήχο στις ταινίες τους? Το καλώδιο της κεντρικής κεραίας της πολυκατοικίας θα μπορεί να μεταδώσει 5.1?

Κατ' αρχήν η κεραία δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον τύπο εκπομπής τη στιγμή που το φάσμα συχνοτήτων και οι περιοχές των πομπών εξακολουθούν να είναι ίδια με πριν.
Όσο για τα περί HD και ανάλυσης, τα ψηφιακά συνεχίζουν να είναι SD όπως και στην αναλογική και το μόνο αλλά σημαντικό τους πλεονέκτημα είναι πως η εικόνα είναι απαλλαγμένη από το θόρυβο, τα παράσιτα δηλαδή, της αναλογικής μετάδοσης. Στην πραγματικότητα, αν κάποιος παλαιότερα με την αναλογική μετάδοση είχε άριστη λήψη χωρίς χιόνια κλπ τότε οι διαφορές που θα παρατηρήσει είναι ελάχιστες.

1. Δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις τίποτα στην εγκατάσταση σου.

2. Ο εκπεμπόμενος ήχος από τα κανάλια μας είναι το πολύ stereo.

Έκανα το λάθος και πήρα τον F&U DTR2205HDPV MPEG4. άλλα υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο.. Έχει ασυμβατότητα το χειριστήριο με την Lg μου (την τηλεόραση) και γίνεται χαμός.. Η ψηφιακή πιάνει μόνο 5 κανάλια που εκπέμπουν σε mpg4, τα υπόλοιπα πρέπει να τα χειρίζεσαι από το άλλο τηλεχειριστήριο.. Δηλαδή έχουμε:
1 Τηλεχειριστήριο για τον ενισχυτή
1 Τηλεχειριστήριο για την τηλεόραση
1 Τηλεχειριστήριο για τον ψηφιακό δέκτη
1 Τηλεχειριστήριο για το playstation 3
Πάλι καλά δεν έχω και aircondition
Ευτυχώς την τηλεόραση την ενσωμάτωσα στο Τηλεχειριστήριο του ενισχυτή οπότε έμεινα με 3.
Άλλα είναι δώρο άδωρο για 5 κανάλια να έχεις 2 συσκευές..
Όσοι λοιπόν δεν έχετε ιδιαίτερα κακό σήμα με τις τηλεοράσεις άποψή μου είναι να μην προβείτε σε αγορά ψηφιακού δέκτη άλλα να μπείτε στην λογική μελλοντικά αλλαγής τηλεόρασης.