Ψηφιακή τηλεόραση και PVR. και τώρα τι κάνουμε;

kallair

New member
9 November 2009
31
Καλησπέρα σας. βλέποντας τα διαφημιστικά της DIGEA μου γεννήθηκε η απορία τι θα γίνει με τα υπάρχοντα PVR.

έχω 2 μέχρι στιγμής που τα χρησιμοποιεί η μάνα μου ακαταπαυστα. το θέμα είναι ότι έχουν αναλογικό ενσωματωμένο δέκτη. πες ότι αγοράζω ψηφιακο δεκτη και τον συνδεω. πως θα μπορώ να το προγραμματίσω πότε θα γράψει το κάθε κανάλι; αναγκαστικά η συγκεκριμένη δυνατότητα βγαίνει off;

καμια πρόταση για νέο pvr; με ενδιαφέρει να έχει ενσωματωμένο hdd για εγγραφή. και αν γινεται διπλό ψηφιακό tuner για ταυτοχρονη εγγραφη και θέαση άλλου καναλιού μιας και σκέφτομαι να τον χρησιμοποιήσω αντί να πάρω ξεχωριστό ψηφιακό δέκτη...

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μονος μου ρωτάω, μόνος μου απαντάω...χιχι!

λοιπόν με λίγο ψάξιμο στο forum και στο internet είδα που προτείνουν το LG MS450H . Αυτό είναι το ιδανικό για την περιπτωση μου. σωστά; κάποια άλλη παρόμοια λύση δοκιμασμένη;

επίσης είδα το TRIO DVB-T. Yπάρχει παρόμοιο εξάρτημα που να μπαίνει στην κεντρική κεραία και να κάνει την μετατροπή από ψηφιακά σε αναλογικά ώστε να μην χρειάζεται αγορά ξεχωριστών ψηφιακων δεκτών για κάθε τηλεόραση;
αν υπάρχει, θα κάνει παρεμβολές στο ψηφιακό σήμα που μεταφέρεται μέσω του ίδιου καλωδιου σε περιπτωση που καποιος θελει να χρησιμοποιησει τον ενσωματωμενο ψηφιακό δέκτη της hdtv του και όχι το μετατροποιημένο ψηφιακο->αναλογικό σημα απο το εν λογω μηχάνημα;

Μη βιάζεσαι! Κάτσε να ξεκινήσει πρώτα, και μετά βλέπεις τι κυκλοφοράει στην αγορά και σε τι τιμές! Πάντως πολλοί δέκτες (και πλέον οι περισσότεροι δορυφορικής λήψης) δίνουν την δυνατότητα (και προγραμματισμένης) εγγραφής σε εξωτερικό δίσκο ή φλασάκι μέσω USB, οπότε θεωρούνται κι αυτοί PVR. Αλλά γι αυτό πρέπει να περιμένεις, ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη ποικιλία σ' αυτές τις συσκευές.

Καλά ναι σε αυτό με βρίσκεις απόλυτα συμφωνο. απλά πρέπει σιγά σιγά να βλέπουμε τι κυκλοφορεί ώστε όταν έρθει η ώρα να μην πάμε με τα μάτια κλειστά και να έχουμε σχηματίσει άποψη για το τι γινεται..

πάντως ειδικά στην hdtv της μητέρας μου το dual tuner για ταυτόχρονη θέαση και pvr, αποτελεί μονόδρομο.

με το playTV του PS3 τι παίζει; ψηνομαι τρελά να το πάρω όταν έρθει η ψηφιακή τηλεόραση και προς αθήνα αλλά διάβασα κάτι περίεργα για το EPG του και συμβατότητα με ελλάδα και είμαι επιφυλακτικός.