Ψήφισμα στην APPLE από έλληνες με συλλογή υπογραφών

papadimi

New member
21 September 2007
77
Αθήνα
Τα παρακάτω έχουν τεθεί σε δημόσια διαδικασία υπογραφής από το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, 2011.

Το ψήφισμα θα επιδοθεί στην Apple Inc σε σχετική συνάντηση τον Μάρτιο.

Review APPLE's after sales support in Greece

Published on Jan 31, 2011
Category: Consumer Affairs
Region: Greece
Target: Apple Incorporation

Background (Preamble):

In a landmark case in Greece, an official Apple reseller and authorized service provider sued a consumer for 200,000 euros because he complained online.

After 128 days of trouble for the consumer and thousands of complaints, the case was dropped as excessive and inappropriate, without any compensation for his legal expenses.

On this occasion, several inadequacies concerning Apple's after sales support in Greece arose from a widespread dialogue among the consumers.

Petition:

We the undersigned urge Apple Incorporation:

1) to investigate Apple's after-sales support in Greece, as we understand that there are fundamental inadequacies that need to be addressed.

2) to establish customer services that resolve complaints on first attempt.

3) to lawfully extend the guarantee period to two years, in accordance to EU standards; to enable the request for repairs or replacement of goods that turn out to be faulty or not as advertised and to enable the request for a refund if a product cannot be repaired or replaced within a reasonable time or without inconvenience.

4) to make sure that Apple Care (additional guarantee) sold in Greece does not replace the minimum two-year guarantee.

5) to live up to its ethical standards and recompense the troubled consumer for his 128 days of unnecessary legal engagement.

Finally, we protest against all practices that aim to put the consumers off complaining in public or privately.

http://www.gopetition.com/petition/42459.html

Eπειδή τυχαίνει να γνωρίζω τα παιδιά στην systemgraph προσωπικά μπορώ να πώ οτι παρότι η αντίδραση τους ήταν ανόητη και υπερβολική παρά την αναίδεια και προκλητικότητα του πελάτη (που όμως έχει πάντα δίκιο).

Όμως όπως σε κάθε περίπτωση το νόμισμα έχει δύο όψεις η απόπειρα αυτή να δοθεί συνέχεια σε αυτό το πραγματικά ατυχές συμβάν δείχνει τις προθέσεις του ανθρώπου αυτού που συνεχίζει να δίνει τροφή σε αυτή την νοσηρή κατάσταση παρότι ουσιαστικά δικαιώθηκε όπως τυπικά θα έπερεπε.

Ελπίζω αυτή την φορά οι υπευθυνοι στην systemgraph να είναι πιο υπομονετικοί και σοφοί και να αφήσουν αυτό το παραλλήρημα να σβήσει απο μόνο του.

Για όσους σκέυτονται να υπογράψουν τονίζω οτι έχω και εγώ παράπονα απο το service της apple (όχι της systemgraph) αλλα δεν δέχομαι να γίνω υποχείριο οποιουδήποτε θέλει να βγάλει το άχτι του και να βλάψει κακοπροαίρετα συγκεκριμένη εταιρία. Ας το σκευτούν αυτό πρίν πάνε πρόθυμα να γίνουν εργαλεία σε ξένο προς αυτούς και "αρρωστημένο" σκηνικό.

Eπειδή τυχαίνει να γνωρίζω τα παιδιά στην systemgraph προσωπικά μπορώ να πώ οτι παρότι η αντίδραση τους ήταν ανόητη και υπερβολική παρά την αναίδεια και προκλητικότητα του πελάτη (που όμως έχει πάντα δίκιο).

Όμως όπως σε κάθε περίπτωση το νόμισμα έχει δύο όψεις η απόπειρα αυτή να δοθεί συνέχεια σε αυτό το πραγματικά ατυχές συμβάν δείχνει τις προθέσεις του ανθρώπου αυτού που συνεχίζει να δίνει τροφή σε αυτή την νοσηρή κατάσταση παρότι ουσιαστικά δικαιώθηκε όπως τυπικά θα έπερεπε.

Ελπίζω αυτή την φορά οι υπευθυνοι στην systemgraph να είναι πιο υπομονετικοί και σοφοί και να αφήσουν αυτό το παραλλήρημα να σβήσει απο μόνο του.

Για όσους σκέυτονται να υπογράψουν τονίζω οτι έχω και εγώ παράπονα απο το service της apple (όχι της systemgraph) αλλα δεν δέχομαι να γίνω υποχείριο οποιουδήποτε θέλει να βγάλει το άχτι του και να βλάψει κακοπροαίρετα συγκεκριμένη εταιρία. Ας το σκευτούν αυτό πρίν πάνε πρόθυμα να γίνουν εργαλεία σε ξένο προς αυτούς και "αρρωστημένο" σκηνικό.

Νοσηρή είναι η κατάσταση που βίωσε. Αν θυμάσαι καλά , ο άνθρωπος ακολούθησε τη διαδικασία που επιβάλλει η Apple και δεν βρήκε το δικαιό του.

Επίσης αν θεωρείς ότι το παραπάνω κείμενο στοχεύει να βλάψει μια εταιρεία (όποια εταιρεία) κάνεις μεγάλο λάθος. Να τη βοηθήσει θέλει.

Και η άποψή μου για την άποψή σου είναι :violent-smiley-030::violent-smiley-030:

@gort

Σας ευχαριστώ για τις σκέψεις σας στο ζήτημα. Είναι πάντα ευπρόσδεκτες στο πλαίσιο του διαλόγου.

Αν πιστεύετε ότι δικαιώθηκα όπως γράφετε τότε αναγνωρίστηκε ότι είχα δίκιο(?).

Η αλήθεια είναι ότι η άσκοπη και υπερβολική ενέργεια της αγωγής (σύμφωνα με την ανακοίνωση της system graph) μου δημιούργησε άσκοπα και υπερβολικά νομικά έξοδα που δεν καταβλήθηκαν, επομένως προσωπικά δεν νιώθω ότι έχω αποκατασταθεί.

Παρόλαυτά, το ψήφισμα έχει μόνο αφορμή στη system graph και δεν αφορά σε αυτή.

Περιμένω, ασφαλώς την ανακοινωθείσα αυτοκριτική και υπενθυμίζω ότι εγώ προσέφυγα σε ανεξάρτητες αρχές και όχι σε αγωγές, καθώς δεν είμαι δικομανής ούτε τα κίνητρά μου ήταν οικονομικά. Σας διαβεβαιώνω λοιπόν ότι αν ήθελα να δώσω συνέχεια, έχω πάμπολα νομικά επιχειρήματα για δική μου αγωγή αποζημίωσης.
Είμαι, ωστόσο, ψύχραιμος και φιλήσυχος άνθρωπος που δεν του αρέσουν οι "άσκοπες και υπερβολικές" ενέργειες, παρά τη δικαιολογημένη αγανάκτησή μου.

Με εκτίμηση

Δημήτρης

Μάλλον καταλάβαμε εντελώς διαφορετικά πράγματα από την περιπέτεια του φίλου μας.

Αντιδιαμετρικά διαφορετικά πράγματα..

Last edited:
Κύριε Δημήτρη σαφώς και έχεις δίκιο εξάλου εγώ πρώτος τους είπα οτι έκαναν κουταμάρα (τουλάχιστον) με την αγωγή.
Λυπάμαι αν σε πληγώνω αλλα επειδή γνωρίζω οτι και εσύ έκανες αγωγή μάλλον δεν ήταν τα έξοδα τόσο θέμα τελικά.

Τέλος πάντων η άποψη μου παραμένει σταθερή επειδή τυχαίνει να γνωρίζω και την πλευρά των "κακών" και κάτι παραπάνω ας γίνει τουλάχιστον σεβαστή εξάλου για προβληματισμό και κριτική την κατέθεσα εκφραστείτε και ενοχληθίτε ελεύθερα αλλα παράλληλα σκευτείτε κιόλας.

@gort

Τότε είστε παραπληροφορημένος ή στοχεύετε να παραπληροφορήσετε.
ΔΕΝ έκανα ΠΟΤΕ αγωγή. Όποιος έχει απόδειξη για το αντίθετο ας βγει να την καταθέσει με ένα PDF πχ.

Δυστυχώς, αυτή η τακτική που ακολουθείτε έχει χρησιμοποιηθεί και προηγούμενα. Ελπίζω ειλικρινά ότι έχετε απλώς παραπληροφορηθεί, γεγονός που εξηγεί, ενδεχομένα, και άλλες απόψεις σας που εκφράσατε.

Ανεξάρτητα από εσάς, θα ήταν πολύ προτιμότερη η προσέγγιση στα πράγματα με σοβαρές θέσεις και την επίλυση του προβλήματος εξαρχής, παρά της εμμονικής προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων με ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Στείλτε μου τη δήθεν "αγωγή" που κατέθεσα και δεσμεύομαι να σας κάνω δώρο όχι 1 αλλά 10 iMac.

Σεβαστείτε παρακαλώ τη νοημοσύνη αυτών που μας διαβάζουν.

Επίσης θα ήταν χρήσιμο στο εξής να υπογράφετε επώνυμα τέτοιους ισχυρισμούς.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Παπαδημητριάδης

Last edited:

Μα δεν ηταν ανοητη ή υπερβολικη... Ηταν ΑΚΡΩΣ αντιεπαγγελματικη. Οπως λενε και οι Αγγλοσαξωνες "πυροβολησαν το ποδι τους". Επισης δεν ηταν μια λαθος αντιδραση της στιγμης: δεν αποκατεστησαν πληρως το προβλημα και φανερα προσπαθησαν να υπερσπιστουν τη θεση τους (προφανως μη θεωρώντας τη λανθασμενη).

Θα δικαιωθεί μονο εφοσον: (1) αποκατασταθει πληρως οικονομικα, (2) λαβει μια δημοσια συγγνωμη απο την εταιρεια.

Αυτο ακριβως ειναι το λαθος των περισσοτερων ελληνικων επιχειρησεων... (κι οχι μονο). Τιποτα δεν διορθωνεται μονο του. Η αδρανεια δεν ειναι λυση, ειναι υπεκφυγη.

Γενικοτερα η κινηση του Δημητρη ειναι μονο η αφορμη. Ο στοχος ειναι το καλυτερο customer service και ο σεβασμος στον πελατη και τους νομους. Και αφορα ολους τους Ελληνες καταναλωτες και ολες τις εταιρειες...

@gort

Τότε είστε παραπληροφορημένος ή στοχεύετε να παραπληροφορήσετε.
ΔΕΝ έκανα ΠΟΤΕ αγωγή. Όποιος έχει απόδειξη για το αντίθετο ας βγει να την καταθέσει με ένα PDF πχ.

Φίλε μου έχετα δικιο λάθος δικό μου (το εμαθα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα)
Ζητώ συγνώμη και απο τους συμφορουμίτες για το λαθος μου αυτό.
Αποψη είπαμε δεν αλλάζω, για το προσωπικό σας πάθημα αφου απο αυτά που γνωρίζω πηγαινατε γυρεύοντας.
Απαιτήσεις για επώνυμες δηλώσεις και λοιπά καλυτερα να αξιώνετε απο κάποιο μμε και να μην χρησιμοποιείτε τα forum για προώθηση προσωπικών σας ζητημάτων έστω και παραπλανητικά.
Ευχαριστώ.

Last edited:
Γενικοτερα η κινηση του Δημητρη ειναι μονο η αφορμη. Ο στοχος ειναι το καλυτερο customer service και ο σεβασμος στον πελατη και τους νομους. Και αφορα ολους τους Ελληνες καταναλωτες και ολες τις εταιρειες...

Σε αυτό θα συμφωνήσω σαν παθών και εγώ με iphone/cosmote=ποτέ ξανά εκτός και αν έχει 100 ευρώ.

Ως ανθρωπος που υπεγραψα τη διαμαρτυρια θα ηθελα να πω οτι το εκανα για δυο λογους.Ο πρωτος ειναι για να ενωσω τη φωνη μου με εκεινους που συμπαριστανται στον κυριο(στον οποιδηποτε κυριο) για την ψυχικη και οχι μονο ταλαιπωρια που υπεστη απο την οποιαδηποτε εταιρια η οποια εχει αναλαβει βασει συμβολαιου την υποστηρηξη του πελατη της.
Ο δευτερος ειναι οτι αν και γουσταρω τρελλα τα πραγματακια της apple η τιμολογιακη πολιτικη της εταιριας καθως και ιστοριες καθημερινης τρελλας οπως η εν λογω,με αποτρεπουν απο το να αγορασω και να απολαυσω τα προιοντα της.Θα ηθελα λοιπον αλλαγη στην πολιτικη της apple οσον αφορα την Ελλαδα,προκειμενου να μπορω να χαιρω των προιοντων και των υπηρεσιων της οπως εκατομμυρια αλλοι ανθρωποι ανα τον κοσμο.
Τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο,και φυσικα και κριση και νου διαθετω,και δε θεωρω οτι αγομαι και φερομαι απο κανενα..
Φιλικα

Ως ανθρωπος που υπεγραψα τη διαμαρτυρια θα ηθελα να πω οτι το εκανα για δυο λογους.Ο πρωτος ειναι για να ενωσω τη φωνη μου με εκεινους που συμπαριστανται στον κυριο(στον οποιδηποτε κυριο) για την ψυχικη και οχι μονο ταλαιπωρια που υπεστη απο την οποιαδηποτε εταιρια η οποια εχει αναλαβει βασει συμβολαιου την υποστηρηξη του πελατη της.

Συμφωνω και επαυξανω.

Εχουμε φτασει στο σημειο οποιος θελει να κανει χρηση των δικαιωματων που του δινει ο νομος ως καταναλωτης να χαρακτηριζεται και ως "προκλητικος" απο πανω.

Αυτο ειναι ανεπιτρεπτο τοσο για την Apple οσο και για οποιαδηποτε αλλη εταιρεια.

Congratulations. You have successfully signed the petition:

Review APPLE's after sales support in Greece

You are signer #883