ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!!!

Status
Not open for further replies.

john_shadow

Established Member
19 April 2009
249
Παιδιά κάνω μια μινι ψηφοφορία για να δω τις προτάσεις σας σε media players.

Βασικές επιλογές είναι τα κάτωθι:
1.Western Digital TV HD Media Player
2.POPCORN A-110 MEDIA PLAYER
3. XTreamer Media Player
4. Egreat EG-M34A

Βέβαια αν έχετε και κάποια άλλη πρόταση θα είναι ευπρόσδεκτη αλλά να μην ξεφύγουμε στα λεφτά! Παρακαλώ αν μπορείτε δικαιολογήστε την απάντηση σας…:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Egreat προς το παρόν, αλλά περίμενε καμιά δεκαριά μέρες να δούμε το καινούριο firmware του Xtreamer, γιατί βάζει σοβαρή υποψηφιότητα.

Απάντηση: Re: ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!!!

-bye-Σε συνδιασμό - απόδοσης - τιμής το xtream-bye-
Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το Μ34Α έρχεται στα 125 ευρώ και το Xtreamer στα 119 ευρώ (με τα 20 ευρώ μεταφορικά), οπότε θα πρέπει να θεωρούνται παρόμοιας τιμής, οπότε θα πρέπει να κοιτάξουμε την απόδοση του καθενός.

Το Μ34Α είναι πιο "ώριμο" και δοκιμασμένο και έχει λύσει τα περισσότερα bugs, ιδίως στον τομέα του βίντεο, γιατί σε μουσική και φωτογραφίες υστερεί (πχ δεν μπορείς να περιηγηθείς στο μενού την ώρα που ακούς ένα τραγούδι και να επιλέξεις ένα άλλο και έχει αρκετά προβλήματα με τις φωτογραφίες,ιδίως μεγάλου μεγέθους που είτε δεν τις ανοίγει είτε τις φορτώνει αργά).

Το Xtreamer σκίζει από πλευράς ταχύτητας, όπως και στα θέματα μουσικής και φωτογραφίας, αλλά επειδή μόλις κυκλοφόρησε έχει ακόμη κάποια bugs (ιδίως στον τομέα του βίντεο, που και εκεί τα πάει πολύ καλά) τα οποία αναμένεται να λυθούν με το καινούριο firmware μέχρι το τέλος του μηνός.

Οπότε αυτά τα δυο μηχανήματα θα πρέπει να τα ξανασυγκρίνουμε σε καμιά εβδομάδα.

Επειδή έχω και χρησιμοποιώ τα 1,2 & 4 προτείνω:
Για SD Video: Όλα (εκτός του wd για μη ενσωματωμένους υπότιτλους)
Για μουσική: WD & M34A

Αλλά αν το θες για HD Video η επιλογή είναι μία: POPCORN HOUR A-110
Ακόμη και η διαφορά της τιμής αξίζει για την απρόσκοπτη λειτουργία και ποιότητά του.

Η επιλογή δική σου...

Επειδή έχω και χρησιμοποιώ τα 1,2 & 4 προτείνω:
Για SD Video: Όλα (εκτός του wd για μη ενσωματωμένους υπότιτλους)
Για μουσική: WD & M34A

Αλλά αν το θες για HD Video η επιλογή είναι μία: POPCORN HOUR A-110
Ακόμη και η διαφορά της τιμής αξίζει για την απρόσκοπτη λειτουργία και ποιότητά του.

Η επιλογή δική σου...
Το Μ34Α και το Popcornhour A110 έχουν τον ίδιο επεξεργαστή και το ίδιο firmware (της Syabas) οπότε δεν μπορεί να έχουν διαφορά σε απόδοση, είτε σε HD είτε σε μουσική.

Η μόνη διαφορά είναι ότι το Popcornhour έχει διπλάσια τιμή γιατί παίρνει το δίσκο εσωτερικά.

EGREAT.Αν και για να ειμαι ειλικρινης σε αμεση συγκριση HD video απο PS3 αρχειο mkv μετατροπη vob για να μπορει να το παιξει το PS3 καλυτερη εικονα απο egreat .To egreat εχει πιο soft εικονα δεν εχει την ευκρεινεια του PS3.Τωρα θα μου πειτε γιατι αγορασα το egreat πριν 9 μηνες .Γιατι η μετατροπη ενος αρχειου mkv σε vob βρε παιδια διαρκουσε 5 με 6 ωρες...!Ασε και το αλλο οτι το ps3 παιζει μονο fat 32 αρχεια 4gb.....!Γνωριζει κανεις γιατι γινεται αυτο .Τι επεξεργαστες εχει το ps3 και παιζει ξυραφι?

EGREAT.Αν και για να ειμαι ειλικρινης σε αμεση συγκριση HD video απο PS3 αρχειο mkv μετατροπη vob για να μπορει να το παιξει το PS3 καλυτερη εικονα απο egreat .To egreat εχει πιο soft εικονα δεν εχει την ευκρεινεια του PS3.Τωρα θα μου πειτε γιατι αγορασα το egreat πριν 9 μηνες .Γιατι η μετατροπη ενος αρχειου mkv σε vob βρε παιδια διαρκουσε 5 με 6 ωρες...!Ασε και το αλλο οτι το ps3 παιζει μονο fat 32 αρχεια 4gb.....!Γνωριζει κανεις γιατι γινεται αυτο .Τι επεξεργαστες εχει το ps3 και παιζει ξυραφι?
Δεν πρέπει να είναι θέμα επεξεργαστή, όσο ρυθμίσεων.

Το PS3 μάλλον έχει ρυθμισμένη την οξύτητα σε μεγαλύτερο βαθμό απ'ότι το Egreat.
Έχω διαβάσει και για το WDTV, ότι έχει οξύτερη εικόνα από το Egreat, παρ'ότι έχουν ίδιο επεξεργαστή.

Ίσως θα μπορούσε να προστεθεί στο software των NMT's μια ρύθμιση για την οξύτητα, εκεί που έχει για φωτεινότητα κτλ.

μπορουμε να πειραξουμε την οξυτητα του egreat και αν ναι απο που βρε παιδια.Συχενομαι την φλατ εικονα.Γιατι αλοστε περασαμε στην εποχη του HD?

μπορουμε να πειραξουμε την οξυτητα του egreat και αν ναι απο που βρε παιδια.Συχενομαι την φλατ εικονα.Γιατι αλοστε περασαμε στην εποχη του HD?
Εγώ έχω βάλει την οξύτητα της τηλεόρασης (Samsung) στο τέρμα και είναι καλύτερα.

Στον προβολέα (είναι και 720p) την ανέβασα λιγότερο με όχι τόσο καλά αποτελέσματα (δεν παίρνει περισσότερο γιατί κάνει είδωλα)

Στα mkv αν ανεβασεις πολυ το sharpness θα βλεπεις πολυ εντονο κοκκο (χαμηλο bitrate εικονας σε σχεση με το blu-ray).

Την εικονα του PS3 στα blu-ray λογω συστηματος γραφικων ουτε το καλυτερο BD player δεν τη φτανει. To προβλημα ειναι οτι η Sony θα ειναι μαλλον η τελευταια που θα υποστηριξει το .mkv αν ποτε το υποστηριξει, γιατι εχει κινηματογραφικο παρακλαδι (οπως ηταν και η τελευταια που υποστηριξε το mp3 γιατι εχει και δισκογραφικο παρακλαδι, με αποτελεσμα η σειρα Walkman να πεθανει σχεδον και η Apple να παιζει χωρις αντιπαλο στα φορητα μουσικα player) και γιατι θελει ο κοσμος να αγοραζει δισκακια blu-ray και οχι σκληρους δισκους...

Egreat δαγκωτο (το popcorn στη μιση τιμη ;) )

Last edited:
Status
Not open for further replies.