ψυκτρα για ATI 3870 Arctic Cooling Accelero S1?

Καλημέρα σε όλους. Σας διαβάζω καιρό και σήμερα αποφάσισα να γράψω κι εγώ κάτι. Ο θόρυβος της Sapphire 3870 είναι πραγματικά απαράδεκτος για χρήση HTPC (μιά κάρτα τέτοιων προδιαγραφών και τιμής θα έπρεπε να έχει καλύτερη συμπεριφορά). Εγώ πήρα χθές αυτήν την ψήκτρα http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977805&product=994308 μπας και ησυχάσω... Οταν την εγκαταστήσω θα σας πώ εντυπώσεις.

Καλημέρα σε όλους. Σας διαβάζω καιρό και σήμερα αποφάσισα να γράψω κι εγώ κάτι. Ο θόρυβος της Sapphire 3870 είναι πραγματικά απαράδεκτος για χρήση HTPC (μιά κάρτα τέτοιων προδιαγραφών και τιμής θα έπρεπε να έχει καλύτερη συμπεριφορά). Εγώ πήρα χθές αυτήν την ψήκτρα http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977805&product=994308 μπας και ησυχάσω... Οταν την εγκαταστήσω θα σας πώ εντυπώσεις.

Who told you that the 3870 gpu is best for htpc use? 3870 is a gpu that ati created to compete to the nvidias 8800gt.So your point about this gpu is not so valid. Its a card that its primal purpose is gaming not hd decoding etc. Eleos me ta pc pou den exoun ellinika..

Last edited:
Απλά αποφάσισα για την αναβάθμιση της κάρτας γραφικών στο HTPC μου, να χρησιμοποιήσω την 3870 για έχω όλα όσα προσφέρει η ATI σε HD και συγχρόνως να μπορώ να "σηκώσω" και πιό απαιτητικές εφαρμογές όπως επεξεργασία video και παιχνίδια. Όπως και να' χει, και HTPC να μην ήταν, ο θόρυβος που έκανε ήταν (τουλάχιστον για μένα) εκνευριστικός (μπορεί βέβαια να έπεσα και στην περίπτωση...) αν δεν είχες κάτι δυνατό στα ηχεία. Το θέμα είναι πως με την αντικατάσταση της ψήκτρας της με αυτή της ZALMAN, ξαναβρήκα την ησυχία μου!!! Στις χαμηλές στροφές δεν ακούγεται τίποτα και στα test του performance index στα Vista δεν ανέβηκε πανω από 50 βαθμούς (πάντα στις χαμηλές στροφές).
Ένα ενδιαφέρον και καλοδεχούμενο παράπλευρο στοιχείο είναι ότι η λειτουργία της ZALMAN κατέβασε κατά 10 περίπου βαθμούς (από 49 σε 39) τη θερμοκρασία της mobo διότι πολύ κοντά της βρίσκονται οι ψήκτρες του chipset (δεν τις είχα πειράξει και είχα αφήσει αυτές της ASUS). Πριν την αντικατάσταση η εξαγωγή του ζεστού αέρα από την κάρτα έπεφτε πάνω τους. Ακόμη και πριν την εγκατάσταση της κάρτας, χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη στο mobo (Intel) η θερμοκρασία του mobo ήταν γύρω στους 45-47 βαθμούς.
Όπως και νά' χει είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ψήκτρα και τη συστήνω ανεπιφύλακτα!