Πύργος: Η γιαγιά της νύχτας!

Κοινή ησυχία για τους "πολλούς", δεν μας νοιάζει αν ο άλλος δουλεύει βράδυ ή έχει ωράριο διαφορετικό απ την "κοινό" εργαζόμενο Κώστα?
Θυμάμαι όταν δούλευα βράδυ πόσο γελοίος μου φαινόταν ο νόμος της κοινής ησυχίας. Τις ώρες που ήθελα να "ησυχάσω" επιτρέπονταν τα πάντα.
Επίσης με τον όρο πιθηκοειδή φαντάζομαι εξαιρείς κάποιους που πχ δουλεύουν απογεύματα και θέλουν να βγουν αργά ε?

Δημήτρη η φασαρία που προκαλούν τα κάθε είδους "κέντρα" τη νύχτα, είναι πολύ μεγαλύτερη από όλες τις δραστηριότητες της μέρας. Αφού έρχεσαι Αργυρούπολη π.χ. δεν το βλέπεις?

Ξέρω τουλάχιστον 3 περίοικους που έχουν φτάσει να κοιμούνται μόνο μετά τις 1.00-2.00 τη νύχτα και μεσημέρια-απογεύματα, σε δρόμους που απέχουν ένα τετράγωνο από τις καφετέριες. Ο ένας για κακή του τύχη είναι οδηγός τρόλεϊ και σηκώνεται στις 4.00 τις μισές μέρες του μήνα. Επειδή εγώ είμαι 500 μέτρα παρακάτω και δεν τους ακούω, πρέπει να προσποιούμαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα?

Είχα πάει επίσκεψη σε φιλικό σπίτι στο Βοτανικό (Ορφέως). 100 μέτρα από την πλατεία του μετρό! Μέχρι τις 2.00 που φύγαμε από το σπίτι, σχεδόν δεν ακούγαμε ο ένας τον άλλο από τη φασαρία. Τι χρωστάει ο άνθρωπος? μένει εκεί 20 χρόνια.

Πιθηκοειδές είναι αυτό το αντικοινωνικό είδος που "περνάει καλά" στις 2.00 ακούγοντας μουσική τέρμα από το "αμάξι", φεύγει από το μπαρ μισομεθυσμένο φωνάζοντας με την παρεα του, κοπανάει την πόρτα του αυτοκινητου του, στέκεται στο πεζοδρόμιο του "μαγαζού" στις 1.00 και φωνάζει - για να ακουστεί από τον δίπλα μέσα στο ντάπα-ντούπα, εδώ δεν πολυφταίει- μαζεύεται σε αγέλες των 5-10 μπακουριών που σε ακτίνα 5 μέντε μέτρων από αυτές δεν μπορείς να σταθείς από τα χάχανα και τα φωναχτά μπινελίκια (κι ας είναι και ξημερώματα) -έτσι κι αλλιώς δεν μιλάει άλλη γλώσσα- και γενικώς αδιαφορεί για τον δίπλα.

Ξενυχτάμε από τα 15 μας (τώρα πια όχι όσο θα ήθελα δυστυχώς) και δεν ενοχλήσαμε ποτέ κανένα.
Το ίδιο ισχύει και για χιλιάδες άλλους ανθρώπους που περνάνε κάτω από το σπίτι σου και επειδή είναι αργά μιλάνε χαμηλόφωνα. Τους βλέπεις με τη μια ότι έχουν κοινωνική αγωγή.

Last edited:
Πιθηκοειδές είναι αυτό το αντικοινωνικό είδος που "περνάει καλά" στις 2.00 ακούγοντας μουσική τέρμα από το "αμάξι", φεύγει από το μπαρ μισομεθυσμένο φωνάζοντας με την παρεα του, κοπανάει την πόρτα του αυτοκινητου του, στέκεται στο πεζοδρόμιο του "μαγαζού" στις 1.00 και φωνάζει - για να ακουστεί από τον δίπλα μέσα στο ντάπα-ντούπα, εδώ δεν πολυφταίει- μαζεύεται σε αγέλες των 5-10 μπακουριών που σε ακτίνα 5 μέντε μέτρων από αυτές δεν μπορείς να σταθείς από τα χάχανα και τα φωναχτά μπινελίκια (κι ας είναι και ξημερώματα) -έτσι κι αλλιώς δεν μιλάει άλλη γλώσσα- και γενικώς αδιαφορεί για τον δίπλα.

Ξέχασες, Κώστα, το σπινιάρισμα που αφήνει το μισό ελαστικό στην άσφαλτο. Είμαι και άτυχος, έχω κοντά φανάρι σε ανηφόρα και δεν περνάνε μόνο μέχρι τις 2.00, αλλά, και στις 3.00 και στις 4.00 κ.ο.κ.

Ξέχασες, Κώστα, το σπινιάρισμα που αφήνει το μισό ελαστικό στην άσφαλτο. Είμαι και άτυχος, έχω κοντά φανάρι σε ανηφόρα και δεν περνάνε μόνο μέχρι τις 2.00, αλλά, και στις 3.00 και στις 4.00 κ.ο.κ.

Γιάννη δίκιο έχεις, εγώ περιορίστηκα στο "καλλιτεχνικό" μέρος: μουσικές κλπ.
Το θέμα που θίγεις είναι άλλη ακόμα πιο πονεμένη ιστορία: Μηχανοκίνητος "αθλητισμός" δίπλα στα παραθυρά μας.